Täältä löydät aiemmat uutiskirjeemme
Christinen webinariluento 4.12. teemalla ”KUMPPANUUS – Coach & Asiakas ICF:n ydintaitojen mukaan”. Tässä interaktiivisessa luennossa keskusteltiin aktiivisesti yhteisistä ajatuksista siitä, miten kumppanuus koskettaa Coachin & Asiakaan yhteistyötä ICF:n ydintaidoissa, mm.:
– Coaching-sopimuksen laatiminen
– Luottamuksen ja läheisyyden rakentaminen
– Coachaava läsnäolo
– Toiminnan suunnittelu
– Suunnittelu ja tavoitteiden asettaminen
ICF:n määritelmä: Coaching on kumppanuutta ajattelua herättävässä ja luovassa prosessissa, joka inspiroi asiakasta henkilökohtaisen ja ammatillisen potentiaalinsa täysipainoiseen hyödyntämiseen.
ICF Finland käynnisti syksyllä pienryhmiä eri aiheiden ympärillä. Yhden ryhmän aihe on ”Suomenruotsalaisia kysymyksiä”, eli mitä toimintaa voimme tarjota ruotsinkielisille ICF:n jäsenillemme – ruotsiksi. Lisäksi meidän tulisi pyrkiä edistämään coachausta suomenruotsalaisilla alueilla.
Christinen kymmenen vuoden taival tuli päätökseen, kun hän valmistui Mental Manageriksi. Onnea!
Mental management on PhD Rita Ahvenniemen luoma malli ja menetelmä, jonka avulla selviydymme meille asetetuista vaatimuksista. Nämä taidot välittyvät jatkossa myös koulutuksiimme osallistuville. Kuvassa Christine, Rita ja Tom Espanjassa Alicanten Yliopistolla.
Miten sinun yrityksesi saavuttaa asetetut vaatimukset muutosten keskellä?
Professionals -konsepti laajentaa jo olemassa olevaa WCN-verkostoa. WCN Professionals on suunnattu jo työelämässä oleville business & law -alan naisille. Professionalsin tavoitteena on luoda verkosto sekä puitteet keskustelulle – inspiroida sekä inspiroitua.
Keskustelua syntyi, kun Christine ja Tom Suvanto kertoivat mitä on coaching ja coachaava johtajuus, kun kävimme läpi CoachCompanionin oman Potkurimallin: Manager-Leader-Coach. Tutkimukset osoittavat, että coachaava johtajuus parantaa tuloksia, suorituskykyä, luovuutta, kehittää vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa joukkuehenkeä. Coachaavalla johtajalla on paljon voitettavaa!
Tunnelma oli katossa, kun 3000 kiinnostunutta ja aktiivista johtajaa kokoontui Evolla.
Minulla oli kunnia vetää Have a Nice Conflict -työpajaa ja osanottajien palaute lämmitti.
Osanottajat kertoivat ymmärtävänsä nyt paremmin miten meitä ihmisiä motivoi eri asiat: ihmiset – tulos – rakenne. Katsomme maailmaa erilaisilla silmälaseilla. Väärinkäsityksiä ja konflikteja syntyy usein, kun puheet eivät kohtaa tai tulkitsemme sanomaa väärin. Tavoite ja viesti on positiivinen, mutta käyttämämme kieli voi olla vastaanottajalle väärä. Ja konfliktitilanteessa motivaatiomme muuttuu.
Vielä iso kiitos mahtavista järjestelyistä!
Värikkäitä syysterveisiä kaikille!
Have a Nice Conflict -työpaja on osa SDI 2.0 –kartoitustyökalua (aiemmin TotalSDI), eli Strength Deployment Inventory. SDI perustuu Ph.D Elias Porterin (SDI 1971) ja Ph.D Tim Scudderin (2013) Relationship Awareness Theory (RAT) -tutkimuksiin.
Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää SDI:sta tai coachingista? Tai kenties sinua kiinnostaa tehokas kommunikaatio, konfliktien käsittely, hyvinvointi ja toimivat tiimit. Tarvitsetko käytännöllisiä ja toimivia työkaluja työssäsi ihmisten kanssa? Haluatko vastata omaan SDI kartoitukseen?
Ota yhteyttä: Tom, 050 381 4737, tom.suvanto@positivesolutions.fi