Club Lejonhjärta lataa akkujaan TotalSDI:llä ennen pohjoismaista joukkuekilpailua

Club Lejonhjärtaa edustavat oikeustieteen opiskelijat lataavat akkujaan Positive Solutionsin SDI-kurssilla oppiakseen tuntemaan toisensa paremmin ennen oikeudenkäyntikilpailun finaalia. SDI tulee sanoista Strength Deployment Inventory ja se on tehokas suhteiden vahvistamisen ja tiiminrakentamisen työkalu.

Joukkueen jäsenet 2018, vasemmalta: Juuso Lumilahti, Jemina Järvilehto, Daniela Fredman, Mikaela Kranck, Katarina Långström, kuvasta puuttuu Camilla Långsjö.

 

Club Lejonhjärta on yhdistys, jonka tehtävänä on tukea Helsingin yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden joukkuetta, joka osallistuu pohjoismaiseen oikeudenkäyntikilpailuun ihmisoikeuksien suojelun käytännöistä Euroopassa. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näitä käytäntöjä tutuksi Pohjoismaiden oikeustieteen opiskelijoille ja juristeille kuvitteellisen oikeustapauksen avulla. Puolet joukkueesta edustaa kantajaa, jonka ihmisoikeuksia on loukattu jossain Pohjoismaassa, ja toinen puoli edustaa kyseistä valtiota.
Ensimmäisessä vaiheessa joukkue laatii kaksi kirjelmää osoittaakseen, miksi loukkaus on tai ei ole tapahtunut. Kilpailu huipentuu finaaliin, jossa joukkue kohtaa viikonlopun aikana muita pohjoismaalaisia joukkueita ja esittelee asiansa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomarille. Tänä vuonna finaali järjestetään 8.–10.6. Oslossa.

Kilpailussa menestyminen edellyttää joukkuelaisilta toimivaa yhteistyötä ja jokaisen vahvuuksien hyödyntämistä, vaikka joukkueen jäsenet eivät välttämättä tuntisikaan toisiaan kilpailun alkaessa. SDI:n (Strength Deployment Inventory) avulla joukkueen jäsenet ovat oppineet paljon omista vahvuuksistaan ja siitä, mikä heitä ja heidän joukkuetovereitaan motivoi. Keskinäisestä kommunikoinnista on tullut avoimempaa, toisten vahvuuksia ymmärretään paremmin ja konfliktit pystytään joko välttämään kokonaan tai ainakin tukahduttamaan jo alkuunsa.

”Olen oppinut paljon siitä, miten toimin, ja ymmärrän paremmin, miksi teen asioita tietyllä tavalla. Myös motivaationi tehdä asioita mahdollisimman hyvin on kasvanut. Ymmärrän nyt, että kaikki eivät toimi samalla tavoin kuin minä, ja se on tärkeä muistaa, niin omaksi kuin muidenkin parhaaksi.”

Daniela Fredman

Toivotamme Club Lejonhjärtalle onnea ja menestystä Osloon!

Haluatko, että tiimisi oppii kommunikoimaan ja työskentelemään tehokkaammin? Ilmoittaudu avoimille Have a Nice Conflict -kursseillemme.

Huomaa! Kevään Have a Nice Conflict -kursseilla on vielä muutama paikka vapaana. Maarianhamina 28.–29.5. ja Helsinki 7.–8.7.

Miksi SDI toimii?

SDI auttaa käsittelemään konflikteja ja kehittämään suhteita. SDI tekee konfliktit persoonattomiksi, se on helppo oppia, se tunnistaa erilaisuutemme, selvittää käyttäytymisemme syitä ja on kehitetty käytettäväksi .

 

Missä SDI:tä voidaan käyttää?

SDI soveltuu käytettäväksi kaikissa organisaatioissa, joissa ihmiset työskentelevät yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. SDI:tä voidaan käyttää todella monilla tavoilla, joille kaikille on yhteistä se, että SDI parantaa ihmisten välisiä suhteita ja siten myös työn tuloksia.