Mia Hafrén haluaa tulla paremmaksi kuuntelijaksi

Työssään näyttelijä ja laulaja Mia Hafrén yrittää täyttää paikkansa näyttämöllä a cappella -ryhmä Forkissa. Yksityisesti hän sen sijaan pohtii usein, onko hän aivan liian hallitseva, ja haluaisikin oppia paremmaksi kuuntelijaksi. Efter Nio -radio-ohjelman haasteessa Christine Suvanto coachaa häntä saavuttamaan tavoitteensa.

Meille kaikille on terveellistä ottaa silloin tällöin haasteita vastaan, laulaja ja näyttelijä Mia Hafrén toteaa. Siksi hän suostui mielellään, kun Efter Nio -radio-ohjelman Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström pyysivät häntä mukaan. Hänen haasteenaan oli oppia paremmaksi kuuntelijaksi ja luovuttaa välillä ohjakset muille eikä olla aina mielipiteineen niin hallitseva.

Positive Solutionsin Christine Suvanto on jo tullut tutuksi Efter Nio -ohjelman coachina ja hän opasti Miaa kolmen viikon ajan ja tarjosi työkaluja, jotta tämä saavuttaisi tavoitteensa. SDI kartoituksen mukaan Mia ei ole läheskään niin hallitseva kuin hän itse luulee, vaan todella huomioonottavainen ja suvaitsevainen.
– Mia ei edes istuisi tässä kanssani, jos hän olisi mies, sillä miehissä hallitsevuus nähdään myönteisenä. Muiden kuuntelemisen taidon harjoittelu on hyvä haaste itse kullekin.

Haaste ja coaching tuottivat paljon suurempia oivalluksia kuin Mia oli odottanut.
– Tässähän ei ole kyse siitä, että minun pitäisi hillitä persoonallisuuttani, vaan että minun tulee hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Ei pidä enää pyydellä anteeksi sitä, että vien niin paljon tilaa kuin vien. Minun pitää sen sijaan löytää rauha itsessäni niin, ettei minun enää aina tilaisuuden tullen tarvitse tuoda esiin omia näkemyksiäni. Haluan luoda ystävieni, kollegojeni ja perheeni kesken ilmapiirin, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa rauhassa.

Ohjelman lopussa on vielä haaste kaikille kuuntelijoille, tartu sinäkin siihen!

 

Kiinnostuitko coachingista tai haluatko osallistua jollekin kurssillemme? Ota yhteyttä:

info@positivesolutions.fi tai soita 050 381 4737 (Tom) tai 045 847 0443 (Christine)

 

 

Foto: Linda Lindblad