Bettina Sågbom får hjälp med strukturen

Hur får man ordning på en tidsoptimist som skjuter upp allt tråkigt till sista stund. Positive Solutions Christine Suvanto har coachat journalisten och programledaren Bettina Sågbom som utmanades i radioprogrammet Efter Nio för att få lite mer ordning på livet.

Bettina Sågbom är en obotlig tidsoptimist som samlar saker på hög och låter bli att ta tag i olustiga uppgifter. Hon utmanades av Sonja Kailassaari och Mårten Svartström i radioprogrammet Efter Nio och fick där hjälp av Positive Solutions coach Christine Suvanto med att reda upp i högarna och hitta sina styrkor.

Christine poängterar att det är viljan och villigheten som är våra starkaste drivkrafter. Det gäller som coach att plocka fram styrkorna i den personen som ska göra uppgiften. Det är inte coachen som ska sortera klientens högar utan till coachens uppgifter hör att hjälpa kunden hitta sin egen motivation och sitt eget sätt att göra uppgiften. I Positive Solutions TotalSDI-personlighetstest konstateras Bettina ha en relativt ovanlig kombination av personlighetsdrag – analytisk och strukturerad men samtidigt blixtsnabb och kraftfull.
– Det du behöver tänka på är vilka styrkor du ska vrida upp eller ner, beroende på vem din motpart är, säger Christine som även konstaterar att Bettina behöver deadlines för att få saker ur händerna.

 

Är du också intresserad av coaching eller av att gå någon av våra kurser? Välkommen att kontakta oss:

info@positivesolutions.fi eller ring 050 381 4737 (Tom) eller 045 847 0443 (Christine)

 

(Foto: Annika Sylvin-Reuter, Yle)