Club Lejonhjärta lataa akkujaan TotalSDI:llä ennen pohjoismaista joukkuekilpailua

Club Lejonhjärtaa edustavat oikeustieteen opiskelijat lataavat akkujaan Positive Solutionsin SDI-kurssilla oppiakseen tuntemaan toisensa paremmin ennen oikeudenkäyntikilpailun finaalia. SDI tulee sanoista Strength Deployment Inventory ja se on tehokas suhteiden vahvistamisen ja tiiminrakentamisen työkalu.

Joukkueen jäsenet 2018, vasemmalta: Juuso Lumilahti, Jemina Järvilehto, Daniela Fredman, Mikaela Kranck, Katarina Långström, kuvasta puuttuu Camilla Långsjö.

 

Club Lejonhjärta on yhdistys, jonka tehtävänä on tukea Helsingin yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden joukkuetta, joka osallistuu pohjoismaiseen oikeudenkäyntikilpailuun ihmisoikeuksien suojelun käytännöistä Euroopassa. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näitä käytäntöjä tutuksi Pohjoismaiden oikeustieteen opiskelijoille ja juristeille kuvitteellisen oikeustapauksen avulla. Puolet joukkueesta edustaa kantajaa, jonka ihmisoikeuksia on loukattu jossain Pohjoismaassa, ja toinen puoli edustaa kyseistä valtiota.
Ensimmäisessä vaiheessa joukkue laatii kaksi kirjelmää osoittaakseen, miksi loukkaus on tai ei ole tapahtunut. Kilpailu huipentuu finaaliin, jossa joukkue kohtaa viikonlopun aikana muita pohjoismaalaisia joukkueita ja esittelee asiansa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomarille. Tänä vuonna finaali järjestetään 8.–10.6. Oslossa.

Kilpailussa menestyminen edellyttää joukkuelaisilta toimivaa yhteistyötä ja jokaisen vahvuuksien hyödyntämistä, vaikka joukkueen jäsenet eivät välttämättä tuntisikaan toisiaan kilpailun alkaessa. SDI:n (Strength Deployment Inventory) avulla joukkueen jäsenet ovat oppineet paljon omista vahvuuksistaan ja siitä, mikä heitä ja heidän joukkuetovereitaan motivoi. Keskinäisestä kommunikoinnista on tullut avoimempaa, toisten vahvuuksia ymmärretään paremmin ja konfliktit pystytään joko välttämään kokonaan tai ainakin tukahduttamaan jo alkuunsa.

”Olen oppinut paljon siitä, miten toimin, ja ymmärrän paremmin, miksi teen asioita tietyllä tavalla. Myös motivaationi tehdä asioita mahdollisimman hyvin on kasvanut. Ymmärrän nyt, että kaikki eivät toimi samalla tavoin kuin minä, ja se on tärkeä muistaa, niin omaksi kuin muidenkin parhaaksi.”

Daniela Fredman

Toivotamme Club Lejonhjärtalle onnea ja menestystä Osloon!

Haluatko, että tiimisi oppii kommunikoimaan ja työskentelemään tehokkaammin? Ilmoittaudu avoimille Have a Nice Conflict -kursseillemme.

Huomaa! Kevään Have a Nice Conflict -kursseilla on vielä muutama paikka vapaana. Maarianhamina 28.–29.5. ja Helsinki 7.–8.7.

Miksi SDI toimii?

SDI auttaa käsittelemään konflikteja ja kehittämään suhteita. SDI tekee konfliktit persoonattomiksi, se on helppo oppia, se tunnistaa erilaisuutemme, selvittää käyttäytymisemme syitä ja on kehitetty käytettäväksi .

 

Missä SDI:tä voidaan käyttää?

SDI soveltuu käytettäväksi kaikissa organisaatioissa, joissa ihmiset työskentelevät yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. SDI:tä voidaan käyttää todella monilla tavoilla, joille kaikille on yhteistä se, että SDI parantaa ihmisten välisiä suhteita ja siten myös työn tuloksia.Aikaisemmat uutiset

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.

 • Takaisin töihin vai takaisin vankilaan?

  Tuntuuko töihinpaluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, pysytkö nykyisessä työssäsi vai lähdetkö uudelle kiinnostavalle matkalle. Oma henkilökohtainen coach voi auttaa sinua löytämään haluamasi tien.

 • SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

  Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

 • Seitsemän syytä osallistua coach-koulutukseen

  Coaching on laaja käsite, joka sisältää kaikkea oman itsensä kehittämisestä aina coachaavaan johtajuuteen. Siinä on kyse ihmisen sisäisen potentiaalin vapauttamisesta ja kehittämisestä, oman tai muiden. Coachingia voidaan siksi harjoittaa yksittäin...

 • Positive Solutions kasvaa ja muuttaa

  Positive Solutions laajentaa toimintaansa ja muuttaa samalla uusiin toimitiloihin Arabianrantaan. Näin saamme enemmän tilaa järjestää koulutuksia ja kursseja omissa tiloissamme.

 • Vain paras on kyllin hyvää Snellmanille

  Jotta voi tulla alansa parhaaksi, tarvitaan parasta johtajuutta. Se tiedetään Snellmanin perheyrityksessä, joka on valmistanut laadukkaita leikkeleitä ja lihajalosteita jo 60 vuoden ajan. Kolme konsernin johtajista on vuosien 2017 ja...

 • Mia Hafrén haluaa tulla paremmaksi kuuntelijaksi

  Työssään näyttelijä ja laulaja Mia Hafrén yrittää täyttää paikkansa näyttämöllä a cappella -ryhmä Forkissa. Yksityisesti hän sen sijaan pohtii usein, onko hän aivan liian hallitseva, ja haluaisikin oppia paremmaksi kuuntelijaksi....