Mia Hafrén haluaa tulla paremmaksi kuuntelijaksi

Työssään näyttelijä ja laulaja Mia Hafrén yrittää täyttää paikkansa näyttämöllä a cappella -ryhmä Forkissa. Yksityisesti hän sen sijaan pohtii usein, onko hän aivan liian hallitseva, ja haluaisikin oppia paremmaksi kuuntelijaksi. Efter Nio -radio-ohjelman haasteessa Christine Suvanto coachaa häntä saavuttamaan tavoitteensa.

Meille kaikille on terveellistä ottaa silloin tällöin haasteita vastaan, laulaja ja näyttelijä Mia Hafrén toteaa. Siksi hän suostui mielellään, kun Efter Nio -radio-ohjelman Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström pyysivät häntä mukaan. Hänen haasteenaan oli oppia paremmaksi kuuntelijaksi ja luovuttaa välillä ohjakset muille eikä olla aina mielipiteineen niin hallitseva.

Positive Solutionsin Christine Suvanto on jo tullut tutuksi Efter Nio -ohjelman coachina ja hän opasti Miaa kolmen viikon ajan ja tarjosi työkaluja, jotta tämä saavuttaisi tavoitteensa. TotalSDI-persoonallisuustestin mukaan Mia ei ole läheskään niin hallitseva kuin hän itse luulee, vaan todella huomioonottavainen ja suvaitsevainen.
– Mia ei edes istuisi tässä kanssani, jos hän olisi mies, sillä miehissä hallitsevuus nähdään myönteisenä. Muiden kuuntelemisen taidon harjoittelu on hyvä haaste itse kullekin.

Haaste ja coaching tuottivat paljon suurempia oivalluksia kuin Mia oli odottanut.
– Tässähän ei ole kyse siitä, että minun pitäisi hillitä persoonallisuuttani, vaan että minun tulee hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Ei pidä enää pyydellä anteeksi sitä, että vien niin paljon tilaa kuin vien. Minun pitää sen sijaan löytää rauha itsessäni niin, ettei minun enää aina tilaisuuden tullen tarvitse tuoda esiin omia näkemyksiäni. Haluan luoda ystävieni, kollegojeni ja perheeni kesken ilmapiirin, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa rauhassa.

Ohjelman lopussa on vielä haaste kaikille kuuntelijoille, tartu sinäkin siihen!

 

Kiinnostuitko coachingista tai haluatko osallistua jollekin kurssillemme? Ota yhteyttä:

info@positivesolutions.fi tai soita 050 381 4737 (Tom) tai 045 847 0443 (Christine)

 

 

Foto: Linda LindbladAikaisemmat uutiset

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.

 • Takaisin töihin vai takaisin vankilaan?

  Tuntuuko töihinpaluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, pysytkö nykyisessä työssäsi vai lähdetkö uudelle kiinnostavalle matkalle. Oma henkilökohtainen coach voi auttaa sinua löytämään haluamasi tien.

 • SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

  Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

 • Seitsemän syytä osallistua coach-koulutukseen

  Coaching on laaja käsite, joka sisältää kaikkea oman itsensä kehittämisestä aina coachaavaan johtajuuteen. Siinä on kyse ihmisen sisäisen potentiaalin vapauttamisesta ja kehittämisestä, oman tai muiden. Coachingia voidaan siksi harjoittaa yksittäin...

 • Club Lejonhjärta lataa akkujaan TotalSDI:llä ennen pohjoismaista joukkuekilpailua

  Club Lejonhjärtaa edustavat oikeustieteen opiskelijat lataavat akkujaan Positive Solutionsin SDI-kurssilla oppiakseen tuntemaan toisensa paremmin ennen oikeudenkäyntikilpailun finaalia. SDI tulee sanoista Strength Deployment Inventory ja se on tehokas suhteiden vahvistamisen ja...

 • Positive Solutions kasvaa ja muuttaa

  Positive Solutions laajentaa toimintaansa ja muuttaa samalla uusiin toimitiloihin Arabianrantaan. Näin saamme enemmän tilaa järjestää koulutuksia ja kursseja omissa tiloissamme.