Mia Hafrén haluaa tulla paremmaksi kuuntelijaksi

Työssään näyttelijä ja laulaja Mia Hafrén yrittää täyttää paikkansa näyttämöllä a cappella -ryhmä Forkissa. Yksityisesti hän sen sijaan pohtii usein, onko hän aivan liian hallitseva, ja haluaisikin oppia paremmaksi kuuntelijaksi. Efter Nio -radio-ohjelman haasteessa Christine Suvanto coachaa häntä saavuttamaan tavoitteensa.

Meille kaikille on terveellistä ottaa silloin tällöin haasteita vastaan, laulaja ja näyttelijä Mia Hafrén toteaa. Siksi hän suostui mielellään, kun Efter Nio -radio-ohjelman Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström pyysivät häntä mukaan. Hänen haasteenaan oli oppia paremmaksi kuuntelijaksi ja luovuttaa välillä ohjakset muille eikä olla aina mielipiteineen niin hallitseva.

Positive Solutionsin Christine Suvanto on jo tullut tutuksi Efter Nio -ohjelman coachina ja hän opasti Miaa kolmen viikon ajan ja tarjosi työkaluja, jotta tämä saavuttaisi tavoitteensa. TotalSDI-persoonallisuustestin mukaan Mia ei ole läheskään niin hallitseva kuin hän itse luulee, vaan todella huomioonottavainen ja suvaitsevainen.
– Mia ei edes istuisi tässä kanssani, jos hän olisi mies, sillä miehissä hallitsevuus nähdään myönteisenä. Muiden kuuntelemisen taidon harjoittelu on hyvä haaste itse kullekin.

Haaste ja coaching tuottivat paljon suurempia oivalluksia kuin Mia oli odottanut.
– Tässähän ei ole kyse siitä, että minun pitäisi hillitä persoonallisuuttani, vaan että minun tulee hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Ei pidä enää pyydellä anteeksi sitä, että vien niin paljon tilaa kuin vien. Minun pitää sen sijaan löytää rauha itsessäni niin, ettei minun enää aina tilaisuuden tullen tarvitse tuoda esiin omia näkemyksiäni. Haluan luoda ystävieni, kollegojeni ja perheeni kesken ilmapiirin, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa rauhassa.

Ohjelman lopussa on vielä haaste kaikille kuuntelijoille, tartu sinäkin siihen!

 

Kiinnostuitko coachingista tai haluatko osallistua jollekin kurssillemme? Ota yhteyttä:

info@positivesolutions.fi tai soita 050 381 4737 (Tom) tai 045 847 0443 (Christine)

 

 

Foto: Linda LindbladAikaisemmat uutiset

 • ICF FINLAND – KUMPPANUUTTA LÄPI ICF:N YDINTAIDOT

 • Oma Mental Managerimme Christine

  Christinen kymmenen vuoden taival on tullut päätökseen, kun hän valmistui Mental Manageriksi. Onnea!  Mental management on PhD Rita Ahvenniemen luoma malli ja menetelmä, jonka avulla selviydymme meille asetetuista vaatimuksista. Nämä...

 • Women's Career Network (WCN) Professionals ja Coachaava Johtajuus

  Professionals -konsepti laajentaa jo olemassa olevaa WCN-verkostoa. WCN Professionals on suunnattu jo työelämässä oleville business & law – alan naisille. Professionalsin tavoitteena on luoda verkosto sekä puitteet keskustelulle – inspiroida...

 • Vain Kivoja Konflikteja Partiolaisten Johtajatulilla

  Tunnelma oli katossa kun 3000 kiinnostunutta ja aktiivista johtajaa kokoontui Evolla. Minulla oli kunnia vetää Have a Nice Conflict” työpajaa ja osanottajien palaute lämmitti.

 • Syksy on tulossa, oletko valmis…

  Syksy on tulossa kaikilla sen väreillä, elokuun kuutamo, yöt jotka pitenevät ja viilenevät. Jotkut ovat toiveikkaita ja kaipaavat hetkiä takan ja kynttilöiden äärellä. Kun taas jotkut pelkäävät syksyn tuloa, miettivät...

 • Tampereen Ammattikorkeakoulu, TAMK

  Vuoden aikana olemme valmentaneet mm TAMKin esimiehiä muutosprosessissa.  Yhdessä löysimme vahvuuksia itsessämme ja alaisissamme. Opimme kommunikoimaan tehokkaasti ja viesti saavuttaa vastaanottajan sekä miten kommunikoida haastavissa tilanteissa. Jokaisen käytöksen takaa löytyy usein...

 • Diplomikoulutus Koulukoutsi

  Koulukoutsi on ammattimainen coach, joka on suorittanut kansainvälisesti hyväksytyn coachkoulutuksen. Koulukoutsi on ylimääräinen voimavara koulussa. Neutraali henkilö, joka näkee sankarin ihmisessä. Asiakas tulee koulukoutsin luo valkoisena paperina, ei suorituksena eikä...

 • 10 vinkkiä mukavaan kesään - Paras kesä...Kuinka saada se aikaiseksi?

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.