Vain paras on kyllin hyvää Snellmanille

Jotta voi tulla alansa parhaaksi, tarvitaan parasta johtajuutta. Se tiedetään Snellmanin perheyrityksessä, joka on valmistanut laadukkaita leikkeleitä ja lihajalosteita jo 60 vuoden ajan. Kolme konsernin johtajista on vuosien 2017 ja 2018 aikana osallistunut CoachCompanionin diplomi- ja sertifiointikoulutuksiin Suomessa. Nyt tietoja sovelletaan tehtaalla.

Snellmanin perheyrityksessä halutaan aina panostaa parhaaseen: laadukkaisiin raaka-aineisiin, perhetilojen tuottamaan kotimaiseen gmo-vapaaseen lihaan, ensiluokkaisiin mausteisiin, ympäristöystävälliseen energiaan sekä työssään viihtyvään ja kehittyvään henkilöstöön. Niinpä yritys päätti kouluttaa vuosien 2017 ja 2018 aikana kolme johtajistaan professional coacheiksi CoachCompanionin kursseilla.

– Näemme sen panostuksena ennakoivaan terveydenhoitoon. Ihan samalla tavalla kuin huollamme järjestelmällisesti kalliita, hienoja koneitamme, jotta ne toimisivat mahdollisimman hyvin, meidän on huollettava myös henkilöstöämme. Kun ihmisistä pidetään hyvää huolta ja kun he voivat hyvin, he pystyvät luonnollisesti myös hyviin suorituksiin, Snellmanin prosessikehittäjä Daniel Hjulfors sanoo.
– Snellmanilla on tapana kohdella toisia niin kuin halutaan itseä kohdeltavan, ja perusajatuksena on, että menestys ansaitaan tekemällä hyvää.

Coachaava johtajuus perustuu pohjimmiltaan lähtökohtaan, että jokaisella työntekijällä on halu oppia ja kehittyä. Coach kannustaa ihmisiä uteliaisuuteen, jakamaan ideoitaan, löytämään omia ratkaisuja ja saavuttamaan näin työssään parempia tuloksia.
– Johtoryhmän ei pidä piiloutua isoon hienoon huoneeseen istuskelemaan ja keksimään ratkaisuja erilaisiin ongelmiin. On jalkauduttava tehdassaliin ja keskusteltava niiden kanssa, jotka tekevät varsinaisen työn. Harvoin haalariväki kiipeää portaat johtoryhmän luo kertomaan hyvistä ideoistaan. Meidän on laskettava viestintäkynnystä ja luotava kulttuuri, jossa kaikki uskaltavat sekä antaa että pyytää konkreettista palautetta, coach Kennet Pettersson sanoo.
– Ja meidän on uskallettava tarttua asioihin, kun se on tarpeen. Ihmisiä ei saa hyödyntämään koko potentiaaliaan myötäkarvaan silittämällä. Jokainen ihminen tarvitsee haasteita kasvaakseen ja kehittyäkseen.
– Coachaava johtaja auttaa ihmisiä tekemään päätöksiä itse. Silloin asiat hoituvat yleensä tehokkaammin kuin, jos henkilöstö vain ottaisi vastaan määräyksiä. On uskomattoman tehokasta antaa ihmisten itse osallistua ja valita tiensä ja jopa tehdä virheitä turvallisessa ja sallivassa ympäristössä. Virheistä saa huomattavan arvokasta oppia, Snellmanin tuotantojohtaja Ronnie Granlund sanoo.

Kaikki kolme ovat yhtä mieltä siitä, että coaching-koulutuksesta sai työpaikalle mukaan viemisiksi muutakin kuin pelkkää oppia. He ovat myös tehneet oman sisäisen matkansa ja oppineet näkemään suuruuden niin itsessään kuin muissa.
– Näen nyt omat vahvuuteni ja haasteeni paljon entistä selkeämmin ja pystyn siten hyödyntämään ja kehittämään vahvuuksiani. Näin tehdessään saa myös itse tekemisilleen vahvistusta, Kennet sanoo.
– Lisäksi meidän kolmen välille muodostui uudenlainen yhteys, elinikäinen ystävyys. Niin käy, kun kertoo toisille asioita, joista muuten puhuisi ehkä vain vaimolleen, Daniel naurahtaa.

Danielin, Kennetin ja Ronnien coaching-kouluttajana toimi CoachCompanionin oma Christine Suvanto, ICF Professional Certified Coach (PCC). Hän kertoo:

– Hyödynnämme koulutuksissamme kursseille osallistujien valtavaa tietomäärää ja kokemusta. Professional coachingissa on äärettömän tärkeää nähdä ihminen kokonaisuutena ja coachata koko ihmistä. Ei titteliä, ei asemaa organisaatiokaaviossa. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että sain olla mukana Danielin, Kennetin ja Ronnien koko coaching-matkan ja nähdä, miten he kehittyivät ja kasvoivat ja miten he pystyivät heti toteuttamaan coaching-oppeja työtehtävissään ja työympäristössään. Arvomme, ammattimaisuutemme, laatumme, intohimomme sopivat hyvin yhteen. On ollut fantastista olla mukana näiden miesten matkassa. Vain paras on kyllin hyvää, Christine sanoo.Aikaisemmat uutiset

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.

 • Takaisin töihin vai takaisin vankilaan?

  Tuntuuko töihinpaluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, pysytkö nykyisessä työssäsi vai lähdetkö uudelle kiinnostavalle matkalle. Oma henkilökohtainen coach voi auttaa sinua löytämään haluamasi tien.

 • SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

  Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

 • Seitsemän syytä osallistua coach-koulutukseen

  Coaching on laaja käsite, joka sisältää kaikkea oman itsensä kehittämisestä aina coachaavaan johtajuuteen. Siinä on kyse ihmisen sisäisen potentiaalin vapauttamisesta ja kehittämisestä, oman tai muiden. Coachingia voidaan siksi harjoittaa yksittäin...

 • Club Lejonhjärta lataa akkujaan TotalSDI:llä ennen pohjoismaista joukkuekilpailua

  Club Lejonhjärtaa edustavat oikeustieteen opiskelijat lataavat akkujaan Positive Solutionsin SDI-kurssilla oppiakseen tuntemaan toisensa paremmin ennen oikeudenkäyntikilpailun finaalia. SDI tulee sanoista Strength Deployment Inventory ja se on tehokas suhteiden vahvistamisen ja...

 • Positive Solutions kasvaa ja muuttaa

  Positive Solutions laajentaa toimintaansa ja muuttaa samalla uusiin toimitiloihin Arabianrantaan. Näin saamme enemmän tilaa järjestää koulutuksia ja kursseja omissa tiloissamme.