SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

Positive Solutionin sydän ja toinen kahdesta konttorista sijaitsee Hangossa, mutta se ei ole ainoa syy sille, miksi yrityksen logo on purjeenmuotoinen. Christine Suvanto vertaa merellä purjeveneessä olemista coachingprosessiin, jossa asiakas on ruorissa ja coach matkustajana.

– Ensin katselemme ympärillemme. Missä olemme ja miltä ympärillämme näyttää? Sitten mietitään mihin satamaan haluamme päästä sekä selvitämme mitä saaria, kareja ja muita esteitä matkalla voi olla. Kartoitamme säätilan, onko myrsky vai tyyni? Ehkä meidän tarvitsee laskea purjeet ja hiljentää vauhtia tai puhaltaa tuulta purjeisiin päästääksemme etenemään. Ja jos keskellä merta, puolivälissä prosessia, huomaamme ettemme haluakaan juuri tiettyyn satamaan, niin silloin vaihdamme kurssia.

Yhä edelleen Christine kohtaa väärinymmärryksiä ja ennakkoluuloja siitä, mitä coaching on.
– Jotkut luulevat, että coaching luo pää pilvissä käveleviä, jatkuvasti onnellisia ihmisiä. Tämä ei pidä paikkaansa. Ihan niin kuin purjehtiessa, analysoimme ensin tilanteen ihan sellaisena kuin se on juuri nyt, huono tai hyvä. Emme torju vaikeuksia koskaan, vaan todetaan faktat ja etenemme kysymällä “Mihin haluat päästä?, Christine sanoo.Aikaisemmat uutiset

 • Tampereen Ammattikorkeakoulu, TAMK

  Vuoden aikana olemme valmentaneet mm TAMKin esimiehiä muutosprosessissa.  Yhdessä löysimme vahvuuksia itsessämme ja alaisissamme. Opimme kommunikoimaan tehokkaasti ja viesti saavuttaa vastaanottajan sekä miten kommunikoida haastavissa tilanteissa. Jokaisen käytöksen takaa löytyy usein...

 • Diplomikoulutus Koulukoutsi

  Koulukoutsi on ammattimainen coach, joka on suorittanut kansainvälisesti hyväksytyn coachkoulutuksen. Koulukoutsi on ylimääräinen voimavara koulussa. Neutraali henkilö, joka näkee sankarin ihmisessä. Asiakas tulee koulukoutsin luo valkoisena paperina, ei suorituksena eikä...

 • 10 vinkkiä mukavaan kesään - Paras kesä...Kuinka saada se aikaiseksi?

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.

 • Takaisin töihin vai takaisin vankilaan?

  Tuntuuko töihinpaluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, pysytkö nykyisessä työssäsi vai lähdetkö uudelle kiinnostavalle matkalle. Oma henkilökohtainen coach voi auttaa sinua löytämään haluamasi tien.

 • Seitsemän syytä osallistua coach-koulutukseen

  Coaching on laaja käsite, joka sisältää kaikkea oman itsensä kehittämisestä aina coachaavaan johtajuuteen. Siinä on kyse ihmisen sisäisen potentiaalin vapauttamisesta ja kehittämisestä, oman tai muiden. Coachingia voidaan siksi harjoittaa yksittäin...