Syksy on tulossa, oletko valmis…

Syksy on tulossa kaikilla sen väreillä, elokuun kuutamo, yöt jotka pitenevät ja viilenevät. Jotkut ovat toiveikkaita ja kaipaavat hetkiä takan ja kynttilöiden äärellä. Kun taas jotkut pelkäävät syksyn tuloa, miettivät sen pimeyttä, kylmyyttä, harmautta ja sateisuutta.
Riippumatta siitä miten ajattelemme, syksy on tulossa ja siihen emme voi vaikuttaa, mutta miten otamme syksyn vastaan, millaisilla tunteilla ja ajatuksilla, siihen voimme vaikuttaa, jos haluamme.

Tässä tulee pari pientä vinkkiä hienolle syksylle sinulle, jonka mielestä syksy on haastava.

 1. Vitamiiniruiskusi?

Pysähdy ja mieti mikä antaa sinulle iloa ja energiaa.
Kirjat, musiikki, ystävät, kävelyretket, sienestäminen, ”vain olla”- aika.
Priorisoi ja tee sitä mitä antaa sinulle iloa – tee se nyt, eikä myöhemmin.

 2. Näe syksyn edut

Yksi etu syksyn pimeydessä on, että villakoirista ja tahroista tulee näkymättömiä. Toisin sanoen, anna villakoirien tanssia rock´n rollia nurkissa, tunne vapautuvasi turhista pakkopullista ja ota mieluummin aikaa johonkin, joka on mielestäsi hauskempaa. Sytytä kynttilöitä, kuuntele tuulta, joka viheltää ulkona, piristy kauniilla kukilla, juo tuoremehusi samppanjalaseista. Mitä muita etuja näet syksyssä?

3.  Inspiroi sekä pääkoppaa että kroppaa

Liikuntaa pääkopalle ja kropalle. Suoritettu lenkki tai kävely sateessa antaa voimaa ja ylpeyttä. Tee kävelystä mahdollisimman mukavan, valitse vaatteet sään mukaan, mieluiten pirteissä ja iloisissa väreissä. Valitse reitti, joka inspiroi sinua. Design, luonto, historia, valokuvaaminen, ikkunashoppailu… Myös pääkoppa tarvitsee liikuntaa, kuuntele, lue, irtaudu, nauti siitä joka mielestäsi on kiinnostavaa ja jännittävää.

 4. Pienessä ja helpossa asuu se iso fantastinen

Sen sijaan että käytät kallisarvoista aikaa kaipaillen seuraavaa lomaa, pysähdy ja pane merkille kaikki pienet hienot asiat ympärilläsi. Ystävät, aurinko, joka näyttäytyy, halaus, päivällinen ystävien kanssa. Opi tanskalainen sana ”hygge”, toisin sanoen, odota innolla, että tulet istumaan päivällispöytään, nauti siitä, että istut päivällispöydässä ja muistele ja puhu, siitä hienosta hetkestä jälkeenpäin. Elä tässä ja nyt ja nauti jokaisesta ilon hetkestä vähintään kolme kertaa, ennen, samaan aikaan ja jälkeen. Siihen mihin keskityt kasvaa.

 5. Huiputa itsesäsi, huiputa aivojasi

Fakta on, ettei kaikki päivät tunnu hyviltä… mutta silloin kannattaa ottaa kehiin temppu ”Fake it till you make it”. Huiputa itseäsi, pidä innostava mantra käsilläsi, katso puolihullua komediaa, lue vitsejä, naura vaikka se ei olisi aitoa… aivomme uskovat kaikkea mitä sille syötämme. Jos leikimme, että nauramme, aivot uskovat, että meillä on hauskaa ja yhtäkkiä päivästä tuleekin valoisampi.

 

ONNEA MATKAAN!

EXTRA vinkki!

Ja voithan aina ilmoittautua seuraavalle coachingkursille, jossa tapaat uusia jännittäviä kurssilaisia, keskityt johonkin uuteen ja jännittävään. Saat käytännöllisiä työkaluja, joita voit käyttää sekä henkilökohtaisessa elämässäsi että työssäsi. Opit kuuntelemaan itseäsi ja muita, vahvistat itsekuvaasi, naurat, nautit hyväksyvässä ympäristössä, joten sinulle ei jää aikaa miettiä pimeyttä eikä harmautta. Tervetuloa yksin, hyvän ystävän tai elämänkumppanin seurassa!

Syksyn diplomikoulutus alkaa NYT – ILMOITTAUDU NOPEASTI ja anna tämän syksyn olla aloitus jollekin uudelle! Kun päivät valkenevat helmikuussa, juhlit jo diplomiasi.

Coaching Diplomikoulutus (ACTP) 4 * 2 päivää + 1 päivä
Moduuli 1      12.-13.9.2019
Moduuli 2      7.-8.10.2019
Moduuli 3      14.-15.11.2019
Moduuli 4       9.-10.1.2020
Diplomointi     7.2.2020Aikaisemmat uutiset

 • Women's Career Network (WCN) Professionals ja Coachaava Johtajuus

  Professionals -konsepti laajentaa jo olemassa olevaa WCN-verkostoa. WCN Professionals on suunnattu jo työelämässä oleville business & law – alan naisille. Professionalsin tavoitteena on luoda verkosto sekä puitteet keskustelulle – inspiroida...

 • Vain Kivoja Konflikteja Partiolaisten Johtajatulilla

  Tunnelma oli katossa kun 3000 kiinnostunutta ja aktiivista johtajaa kokoontui Evolla. Minulla oli kunnia vetää Have a Nice Conflict” työpajaa ja osanottajien palaute lämmitti.

 • Tampereen Ammattikorkeakoulu, TAMK

  Vuoden aikana olemme valmentaneet mm TAMKin esimiehiä muutosprosessissa.  Yhdessä löysimme vahvuuksia itsessämme ja alaisissamme. Opimme kommunikoimaan tehokkaasti ja viesti saavuttaa vastaanottajan sekä miten kommunikoida haastavissa tilanteissa. Jokaisen käytöksen takaa löytyy usein...

 • Diplomikoulutus Koulukoutsi

  Koulukoutsi on ammattimainen coach, joka on suorittanut kansainvälisesti hyväksytyn coachkoulutuksen. Koulukoutsi on ylimääräinen voimavara koulussa. Neutraali henkilö, joka näkee sankarin ihmisessä. Asiakas tulee koulukoutsin luo valkoisena paperina, ei suorituksena eikä...

 • 10 vinkkiä mukavaan kesään - Paras kesä...Kuinka saada se aikaiseksi?

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.