Takaisin töihin vai takaisin vankilaan?

Tuntuuko töihinpaluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, pysytkö nykyisessä työssäsi vai lähdetkö uudelle kiinnostavalle matkalle. Oma henkilökohtainen coach voi auttaa sinua löytämään haluamasi tien.

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia lomasta poikkeuksellisessa kesäsäässä. Loma on rentoutumisen, akkujen lataamisen ja nauttimisen aikaa, ja jokainen tekee sen omalla tavallaan. Tärkeää lomassa on viettää taukoa työasioista, ei pelkästään fyysisesti, vaan ennen kaikkea henkisesti, jotta voi palata takaisin uusin voimin ja uudella innolla.
Niin sen ainakin pitäisi olla. Viime viikkoina olemme kuulleet jopa neljän ihmisen puhuvan työstään vankilana:

Enää viikko ja sitten takaisin vankilaan.
300 päivää vankilaa ennen kuin pääsee taas lomalle.
Jaha, maanantaista alkaen istutaan sitten taas kahdeksan tuntia päivässä vankilassa.
Aivot narikkaan, vanginvartijat ja kellokortit odottavat.

Nämä kommentit ovat eri-ikäisiltä henkilöiltä, jotka työskentelevät täysin eri aloilla, joilla on erilainen tausta ja asema työpaikallaan ja jotka edustavat molempia sukupuolia, keskellä kesälomaa.
Kun työstä puhutaan vankilana ja murehditaan loman aikana sitä, että pian on taas pakko palata töihin, se latistaa mielialaa, vaikeuttaa jaksamista ja heikentää hyvinvointia. Sama pätee ihmisiin, joille eläkepäivistä uneksiminen on ainoa selviytymiskeino, jonka voimin jaksaa käydä töissä. Olemme törmänneet ihmisiin, jotka uneksivat eläkepäivistä jo vähän päälle nelikymppisinä.

Mikä meidät sitten pitää tässä vankilassa? Turvallisuuden tunne, tapa, pelko, kiitollisuus, päättämättömyys jne., syitä on monia. Tuntuu turvalliselta tietää, että tilille tulee säännöllisesti tietty summa rahaa. Työtehtävät, -toverit, -rutiinit ovat tuttuja. Ajatus uuden kokeilemisesta tuntuu pelottavalta:
Entä jos en selviäkään uusista tehtävistä, jos en saakaan otetta uudesta työstä? Minun pitäisi olla kiitollinen ja tyytyväinen, koska moni muu on työttömänä ja minulla on periaatteessa ihan kiinnostava ja hyvä työ ja olen silti tyytymätön. Ellen tekisi tätä työtä, mitä sitten tekisin? En tiedä mistä uneksin, mihin minusta olisi? Mitä ihmiset ajattelisivat, jos yhtäkkiä sanoisin itseni irti.

Kyllä vain, päässäsi pyörii monenmoisia ajatuksia, mutta et ole yksin näiden ajatustesi kanssa.

Meidän pitäisi tästä kaikesta huolimatta ajatella, että elämme elämäämme nyt, juuri tänään, tällä hetkellä. Saavutammeko edes eläkeikää ja jos, niin missä kunnossa olemme silloin? Siihen kysymykseen emme voi vastata. Sen sijaan tiedämme, että ainoa, joka voi tehdä tälle tilanteelle jotain, olemme me itse. Mitä haluamme tehdä? Jäädä paikallemme ja hyväksyä tilanne tai rohkaista mielemme ja ryhtyä toimeen. Onko se itsekästä? Totta kai. Mutta toisaalta se myös antaa meille mahdollisuuden olla paras versio itsestämme. Ja juuri sellainenhan me toki haluamme olla, niin itseämme kuin läheisiämme ja rakkaitammekin varten.

Kukaan ei ole aina vahva yksin. Näiden ongelmien kanssa painiskelu yksin voi tuntua ylitsepääsemättömältä ja muutoksen tekeminen melkein pelottavalta. Näin voit päästä alkuun:

 • Aloita tekemällä pieni muutos kohti jotain uutta! Se auttaa sinua poikkeamaan tottumuksistasi ja antaa sinulle uutta voimaa tarttua toimeen.
 • Muista juhlia jo pientäkin muutosta oikeaan suuntaan.
 • Mieti tarkkaan, kenelle kerrot näistä ajatuksistasi. On ihmisiä, jotka tukevat ja vahvistavat sinua, mutta valitettavasti myös heitä, jotka syystä tai toisesta vähättelevät sinua ja suunnitelmiasi.

Coachkoulutus tai oma coach voi olla yksi vaihtoehto, kun mietit, mitä haluat, kuka olet ja kun haluat löytää vahvuutesi, unelmasi, visiosi ja mahdollisuutesi.

Toisin sanoen, sinä itse valitset, miten puhut työstäsi, haluatko pysyä vankilassasi vai haluatko lähteä uudelle kiinnostavalle matkalle, omalle elämänpolullesi! Valinta on sinun!

Onnea matkaan!

Kaipaatko henkilökohtaista coachia tai laatuvarmistettua coach-koulutusta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@positivesolutions.fi tai soittamalla numeroon 050 3814737Aikaisemmat uutiset

 • 10 vinkkiä mukavaan kesään - Paras kesä...Kuinka saada se aikaiseksi?

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Vältä tarpeettomia konflikteja työpaikalla

  Stressin, jatkuvan ärtyneisyyden ja ratkaisemattomien konfliktien vuoksi huonosti voivat työntekijät aiheuttavat yleensä tulonmenetyksiä, koska heidän työtehonsa heikkenee ja tuottavuutensa laskee.

 • Sankarit ympärilläni - se mihin keskityt, kasvaa

  Mihin sinä keskityt? Haluatko ympärilläsi sankareita vai idiootteja? Positive Solutionsin Christine Suvanto pohdiskelee, millaisia valintoja voimme itse tehdä ja mitä voimme muuttaa omassa suhtautumisessamme muihin ihmisiin.  

 • ledarskap_coaching
  Coachingista työkalut kestävään johtajuuten

  Coachaavaan johtajuuteen vaaditaan rohkeutta ja koulutusta, siihen ei ole mitään valmiita reseptejä tai ratkaisuja. Toisaalta se myös maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun henkilöstö voi hyvin, kehittyy, kasvaa, pystyy huippusuorituksiin ja...

 • Diplomikoulutus tai sertifiointi, mikä ero niillä on?

  Kun puhutaan professional coachingista, meiltä kysytään usein, mikä ero diplomikoulutuksella ja sertifioinnilla on. Selitämme eroa usein käyttämällä metaforaa yksityisautoilija vs. ammattiautoilija.

 • SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

  Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

 • Seitsemän syytä osallistua coach-koulutukseen

  Coaching on laaja käsite, joka sisältää kaikkea oman itsensä kehittämisestä aina coachaavaan johtajuuteen. Siinä on kyse ihmisen sisäisen potentiaalin vapauttamisesta ja kehittämisestä, oman tai muiden. Coachingia voidaan siksi harjoittaa yksittäin...

 • Club Lejonhjärta lataa akkujaan TotalSDI:llä ennen pohjoismaista joukkuekilpailua

  Club Lejonhjärtaa edustavat oikeustieteen opiskelijat lataavat akkujaan Positive Solutionsin SDI-kurssilla oppiakseen tuntemaan toisensa paremmin ennen oikeudenkäyntikilpailun finaalia. SDI tulee sanoista Strength Deployment Inventory ja se on tehokas suhteiden vahvistamisen ja...

 • Positive Solutions kasvaa ja muuttaa

  Positive Solutions laajentaa toimintaansa ja muuttaa samalla uusiin toimitiloihin Arabianrantaan. Näin saamme enemmän tilaa järjestää koulutuksia ja kursseja omissa tiloissamme.