Sju skäl att gå en coachutbildning

Coaching är ett brett begrepp som innefattar allt från personlig utveckling till ett coachande ledarskap. Det handlar om att frigöra människors inre potential och utveckla den, hos sig själv eller andra. Coaching kan därför ske individuellt eller i grupp, på företag, i idrottslaget eller helt enkelt hemma i vardagsrummet. Men varför ska just du gå en coachutbildning?

 

1. Du vill arbeta som coach och söker en kvalitetssäkrad utbildning

Vi anser att coaching inte kan läras in enbart genom teori, och lägger stor vikt vid övningar och praktiska tillämpningar i undervisningen. Med en diplom- eller certifieringsutbildning får du de yrkeskompetenser som krävs för att göra ett fullgott jobb.

2. Du vill utveckla ditt coachande ledarskap

Av den moderna, coachande ledaren krävs mod och tilltro till medarbetarna. Investeringen i en coachutbildning betalar sig mångfalt i form av personal som mår bra, presterar på topp och är trogna sin arbetsplats.

3. Du vill stärka ditt CV

En coachutbildning kan väga tungt då du söker ett nytt jobb. Våra företagskunder och privata klienter har lärt sig att efterfråga professionella coacher och en internationell certifiering är ofta ett krav idag, speciellt i anbudssammanhang, och efterfrågas även på den privata marknaden.

4. Du vill utvecklas i det yrke du redan har

Coaching handlar i grunden om kommunikation, och kommunikation handlar om relationer. En coachutbildning utmanar dina invanda mönster och tar dig till nya nivåer av kommunikation och konflikthantering.

5. Du har en dröm som du vill förverkliga

Hur gärna du än vill uppnå din dröm händer inget, du gör upp planer och bestämmer dig för att sätta igång, men får inget gjort. Under en coachutbildning får du effektiva verktyg som hjälper dig att ta tag i saker. Du får också hjälp att besvara den viktigaste frågan – varför du vill förverkliga denna dröm.

6. Du känner dig otillfredsställd med dig själv

Det känns som ”alla andra” lever ett gott och framgångsrikt liv men inte du. I en coachutbildning får du nya insikter om dig själv, vad du verkligen vill, vilka dina talanger är och vad som är viktigt för dig. Dessutom lär du dig att sätta mål och riktning för de steg du ska ta för att nå fram.

7. Du har svårt att hitta mening i tillvaron

Det är inte alltid lätt att känna lycka och kärlek till livet. Ett beprövat recept för att känna mer mening är: ägna ditt liv åt att göra gott för andra. I en coachutbildning lär du om dig själv för att sedan kunna hjälpa andra att förverkliga sina liv. Du kommer till insikt om vem du är och vad din uppgift i livet just nu är.

CoachCompanion är ett av Sveriges äldsta coachföretag och en av få nordiska coachutbildare som fått förtroendet av ICF (International Coach Federation) att internationellt certifiera deltagare. CoachCompanion representeras i Finland av Positive Solutions.

Här hittar du info om alla våra coachingutbildningar.