Sju skäl att gå en coachutbildning

Coaching är ett brett begrepp som innefattar allt från personlig utveckling till ett coachande ledarskap. Det handlar om att frigöra människors inre potential och utveckla den, hos sig själv eller andra. Coaching kan därför ske individuellt eller i grupp, på företag, i idrottslaget eller helt enkelt hemma i vardagsrummet. Men varför ska just du gå en coachutbildning?

 

1. Du vill arbeta som coach och söker en kvalitetssäkrad utbildning

Vi anser att coaching inte kan läras in enbart genom teori, och lägger stor vikt vid övningar och praktiska tillämpningar i undervisningen. Med en diplom- eller certifieringsutbildning får du de yrkeskompetenser som krävs för att göra ett fullgott jobb.

2. Du vill utveckla ditt coachande ledarskap

Av den moderna, coachande ledaren krävs mod och tilltro till medarbetarna. Investeringen i en coachutbildning betalar sig mångfalt i form av personal som mår bra, presterar på topp och är trogna sin arbetsplats.

3. Du vill stärka ditt CV

En coachutbildning kan väga tungt då du söker ett nytt jobb. Våra företagskunder och privata klienter har lärt sig att efterfråga professionella coacher och en internationell certifiering är ofta ett krav idag, speciellt i anbudssammanhang, och efterfrågas även på den privata marknaden.

4. Du vill utvecklas i det yrke du redan har

Coaching handlar i grunden om kommunikation, och kommunikation handlar om relationer. En coachutbildning utmanar dina invanda mönster och tar dig till nya nivåer av kommunikation och konflikthantering.

5. Du har en dröm som du vill förverkliga

Hur gärna du än vill uppnå din dröm händer inget, du gör upp planer och bestämmer dig för att sätta igång, men får inget gjort. Under en coachutbildning får du effektiva verktyg som hjälper dig att ta tag i saker. Du får också hjälp att besvara den viktigaste frågan – varför du vill förverkliga denna dröm.

6. Du känner dig otillfredsställd med dig själv

Det känns som ”alla andra” lever ett gott och framgångsrikt liv men inte du. I en coachutbildning får du nya insikter om dig själv, vad du verkligen vill, vilka dina talanger är och vad som är viktigt för dig. Dessutom lär du dig att sätta mål och riktning för de steg du ska ta för att nå fram.

7. Du har svårt att hitta mening i tillvaron

Det är inte alltid lätt att känna lycka och kärlek till livet. Ett beprövat recept för att känna mer mening är: ägna ditt liv åt att göra gott för andra. I en coachutbildning lär du om dig själv för att sedan kunna hjälpa andra att förverkliga sina liv. Du kommer till insikt om vem du är och vad din uppgift i livet just nu är.

CoachCompanion är ett av Sveriges äldsta coachföretag och en av få nordiska coachutbildare som fått förtroendet av ICF (International Coach Federation) att internationellt certifiera deltagare. CoachCompanion representeras i Finland av Positive Solutions.

Här hittar du info om alla våra coachingutbildningar.Tidigare nyheter

 • ledarskap_coaching
  Bygg upp ett hållbart ledarskap med coaching

  Det coachande ledarskapet kräver mod och utbildning, det finns inga färdiga lösningar och inget facit. Å andra sidan betalar det sig mångfalt i form av personal som mår bra, utvecklas,...

 • Diplomutbildning eller certifiering, detta är skillnaden

  Inom professionell coaching får vi ofta frågor om skillnaden mellan diplomutbildning och certifiering. För att förklara detta använder vi oss ofta av metaforen privatbilist vs yrkeschaufför.

 • Tillbaka på jobbet eller tillbaka i fängelset?

  Känns det motigt att gå tillbaka till jobbet efter semestern? Kom ihåg att du väljer själv om du vill stanna kvar i den situation du är eller om du vill...

 • Därför är vår logotyp ett segel

  Var befinner vi oss och hur ser det ut runtomkring? Vilken hamn vill vi nå och vilka grynnor och hinder kan finnas på vägen? Varför blev seglet en del av...

 • Club Lejonhjärta laddar med TotalSDI inför den nordiska lagtävlingen

  För att lära känna varandra på djupet inför finalen i sin rättegångstävling laddar juridikstudenterna i Club Lejonhjärta upp med SDI hos oss på Positive Solutions. SDI står för Strength Deployment...

 • Ny spännande alumniträff på gång

  Nu är det dags för en ny Alumniträff, för första gången i våra helt nya utrymmen i Arabiastranden. Den här gången har vi bjudit in Carina Granö-Träskelin som berättar om...

 • Positive Solutions växer och flyttar

  Nu utvidgar vi på Positive Solutions verksamheten och flyttar samtidigt till ett nytt kontor i Arabiastranden. Här får vi mer utrymme för utbildningar och kurser i egna utrymmen.

 • Bara det bästa är gott nog hos Snellman

  För att bli bäst i sin bransch krävs det bästa ledarskapet. Det vet man hos familjeföretaget Snellman som har tillverkat högklassiga kött- och charkprodukter i 60 år. Under 2017 och...

 • Mia Hafrén vill bli en bättre lyssnare

  Skådespelaren och sångaren Mia Hafrén har som yrke att fylla sin plats på scenen i a cappella-gruppen Fork. Men privat funderar hon ofta på om hon är alltför dominant, och...