JA IHANA KESÄ SAAPUI…

Kevät oli monella tapaa erilainen ja nyt se on vaihtunut upeaksi kesäksi. Kun kuulen taustalla Tomas Ledinin kappaleen ”Sommaren är kort”… mieleeni tulee muistoja lapsuuden ja nuoruuden piiiitkistä kesistä sekä nykyisistä lyhyistä kesistä. Mikä näiden ero on ja mistä se johtuu?! Kesäpäiviä on täsmälleen yhtä paljon nyt kuin ennenkin, tuntejakin on sama määrä. Johtuuko se aikamme hektisyydestä vai löydänkö mahdollisesti jotain muuta, jota voisin syyttää?

Mitä teen tai ajattelen eri tavalla? Vai suhtaudunko kesään tänä päivänä eri tavalla kuin ennen? 

Koska Tomas Ledin tuo minulle mieleen kesän, auringon ja yhdessäolon, saavat hänen kappaleensa kuvailla myös suurinta syytä, johon olen päätynyt vertaillessani ja pohtiessani kesiä. Kyse on omasta suhtautumisestani kesään, siis ”Sommaren är kort” vs. ”Det blir en dag på stranden”, eli lyhyet kesät vastaan yksi päivä rannalla. Tämä vaatii ehkä hieman lisäselvitystä.  😉

”Sommaren är kort” keskittyy mielestäni paljon sanaan “kort”, lyhyt, ja silloin kesästä tulee suoritus, eli on ehdittävä tehdä KAIKKI hyvin lyhyessä ja rajallisessa ajassa. Kaikki se, mitä en ehtinyt tehdä talven aikana, kaikki, mitä kesällä tulee tehdä, kaikki mahdolliset perinteet ja mitä on tapana tehdä… ”En dag på stranden” puolestaan tarttuu päivään sellaisena kuin se tulee, nauti hetkestä ilman kelloa, ilman suunnitelmia tai aikatauluja… Menee miten menee, hyvin se menee. 😊


On siis pysähdyttävä, tunnusteltava sitä, mitä haluan juuri nyt tehdä tai antaa itselleni mahdollisuus ja aikaa “vain olla”.  Vastuu on siis minulla itselläni. Jos pystyin siihen lapsena, pystyn siihen myös tänä päivänä, jos vain haluan.

Kesällä 2020 tulen keskittymään siihen, mitä tunnen juuri tänään… Aurinkotuoli, lasi kädessäni, muovisandaalit, lounas varjossa, siesta, aamukävely, hiekkaa varpaiden välissä, hyppy siniseen – herätän rakkaani, annan päivän olla sellainen, kuin siitä tulee…hyvä siitä tulee! 

Miten sinä haluat nauttia kesästäsi tänä vuonna? Pysähdy, kuuntele itseäsi, tutki oloasi… 
Lähetä mieluusti kesäkuvasi tai tekstisi minulle ja ennen kaikkea nauti täysillä kesästä juuri omalla tavallasi! 

Odotan suurella innolla jännittävää, värikästä ja energistä syksyä!
 
Aurinkoisia ja kesäisiä halauksia,
Christine
 
 
Lue myös kesävinkkini viime vuodelta ja kuuntele Tomas Lediniä: 

 
”Sommaren är kort”
 https://www.youtube.com/watch?v=wlhY1WEAH8U

”Det blir en dag på stranden”
https://www.youtube.com/watch?v=eLSK-LVN3y4