Och den härliga sommaren är här….

En på många sätt annorlunda vår, har nu övergått till en fantastisk sommar. Då jag i bakgrunden hör Tomas Ledins ”Sommaren är kort” spelas… dyker funderingar om barndomens och ungdomens lååååånga somrar och nutidens korta somrar upp, vad är skillnaden och vad beror skillnaden på?! Sommardagarna är precis lika många nu som då, timmarna likaså. Beror det på den hektiska tid vi lever i idag eller kanske hittar jag på något annat att skylla på?

Vad gör eller tänker jag annorlunda? Eller kanske förhåller jag mig annorlunda till sommaren idag?

Eftersom Tomas Ledin, för mig är sommar, sol, gemenskap så får hans låtar beskriva den största skillnaden jag kommit fram till, då jag tänkt till en stund. Det handlar om mitt eget förhållningssätt till sommaren –  ”Sommaren är kort” vs. ”Det blir en dag på stranden”. Då kan man ju förstås undra hur jag tänker här. 😉

”Sommaren är kort” handlar, för mig, mycket om fokus på ordet kort och då blir det fråga om prestation, dvs att hinna göra ALLT på en kort, mycket begränsad tid. Allt det jag inte hunnit med på vinterhalvåret, allt det man borde göra på sommaren, alla ev traditioner och måsten… Medan ”En dag på stranden” verkligen tar fasta på att ta dagen som den kommer, njuta av stunden utan klocka, utan planer, scheman… det får blir som det blir, det blir nog bra 😊
Det gäller att stanna upp, känna efter vad jag känner för att göra just nu eller kanske unna mig ”bara vara” tid. Ansvaret ligger alltså på mig. Men kunde jag som barn, så kan jag även idag, om jag vill.

Sommaren 2020 kommer jag att fokusera på att känna efter vad jag känner för just idag… en solstol, en glass i min hand, sandaler av plast, lunch i skuggan, siesta, morgonpromenad, sand mellan tårna, ett hopp i det blå, väcka min älskade, låta dagen bli som den blir…. det blir nog bra!

Hur vill du njuta av din sommar 2020? Stanna upp, lyssna till dig själv, känn efter…
Skicka gärna in din sommarbild eller din sommartext och framför allt njut fullt ut på ditt eget sätt av sommaren!

Jag ser med glädje och tillförsikt framemot en spännande, färggrann och energirik höst!
 
Soliga och somriga kramar
Christine
 
 
Läs gärna även mina sommartips från ifjol och
 
Lyssna till Tomas Ledin
”Sommaren är kort”
 https://www.youtube.com/watch?v=wlhY1WEAH8U

”Det blir en dag på stranden”
https://www.youtube.com/watch?v=eLSK-LVN3y4