SIKSI LOGOMME ON PURJEENMUOTOINEN

Missä olemme ja miltä ympäristömme näyttää? Mihin satamaan haluamme ja minkälaisia kareja ja esteitä voi olla matkanvarrella?  Miksi purjeesta tuli Positive Solutions yrityksen logotyyppi?

Positive Solutionin sydän ja toinen kahdesta konttorista sijaitsee Hangossa, mutta se ei ole ainoa syy sille, miksi yrityksen logo on purjeenmuotoinen. Christine Suvanto vertaa merellä purjeveneessä olemista coachingprosessiin, jossa asiakas on ruorissa ja coach matkustajana.

– Ensin katselemme ympärillemme. Missä olemme ja miltä ympärillämme näyttää? Sitten mietitään mihin satamaan haluamme päästä sekä selvitämme mitä saaria, kareja ja muita esteitä matkalla voi olla. Kartoitamme säätilan, onko myrsky vai tyyni? Ehkä meidän tarvitsee laskea purjeet ja hiljentää vauhtia tai puhaltaa tuulta purjeisiin päästääksemme etenemään. Ja jos keskellä merta, puolivälissä prosessia, huomaamme ettemme haluakaan juuri tiettyyn satamaan, niin silloin vaihdamme kurssia.

Yhä edelleen Christine kohtaa väärinymmärryksiä ja ennakkoluuloja siitä, mitä coaching on.
– Jotkut luulevat, että coaching luo pää pilvissä käveleviä, jatkuvasti onnellisia ihmisiä. Tämä ei pidä paikkaansa. Ihan niin kuin purjehtiessa, analysoimme ensin tilanteen ihan sellaisena kuin se on juuri nyt, huono tai hyvä. Emme torju vaikeuksia koskaan, vaan todetaan faktat ja etenemme kysymällä “Mihin haluat päästä?, Christine sanoo.