Brinner du för att hjälpa andra? Behöver du kraftfulla och fungerande verktyg som får dina medarbetare, klienter och medmänniskor att nå nya mål, växa och må bra? Vill du på samma gång själv utvecklas, stärka din självkänsla och hitta all din inre kapacitet?
Vi vet att professionell coaching gör skillnad och därför vill vi dela med oss av vår kunskap och erfarenhet till så många som möjligt.

Välkommen till vår värld av coaching – Du behövs!

ICF-certifiering

CoachCompanion har fått förtroendet från ICF (International Coaching Federation) att diplomera och certifiera coacher på internationell ACC och PCC nivå sk ACTP (Approved Coach Training Program). För våra kunder är det självklart att förvänta sig högsta kvalitet och en seriös inställning. ICF är den största branschorganisationen för coacher i världen och finns representerad i ett åttiotal länder. ICF är en garant för kvalitetsutveckling inom coaching med bland annat etiska riktlinjer och kärnkompetenser inom coaching.

CoachCompanion – Öppna utbildningar

Diplomerad coach

Grundutbildning (steg 1). Du får alla verktyg du behöver för att kunna coacha professionellt.

 

b_56I5548

Certifierad coach

Utbildning (steg 2) för  dig som vill satsa fullt ut på din coaching och bli internationellt certifierad coach.

Diplomerad ledare

Utbildningen för dig som vill utveckla ditt coachande ledarskap eller coacha chefer och ledare.

ledarskap_coaching

Det Coachande Ledarskapet

Det här är en två dagars utbildning för dig som är diplomerad eller certifierad coach och vill utveckla ditt coachande ledarskap eller coacha chefer och ledare.

 

positive-solutions-24

Gruppcoaching

Det här är en två dagars utbildning för dig som är diplomerad eller certifierad coach och vill coacha flera individer samtidigt, oavsett om det är i affärsmässiga sammanhang eller privata uppdrag.

Hälsocoach

Det här är en två dagars utbildning för dig som är diplomerad eller certifierad coach.  Den vänder sig till dig som vill coacha individer, grupper och organisationer i hälsa och livsstilsförändringar.

Grundkurs i coaching

Det här är en två dagars kurs till dig som vill veta mer om professionell coaching och coachande ledarskap. Du kanske söker efter en coachutbildning eller är nyfiken på vad coaching är?

Annika skolcoach

Skolcoach

Det här är en två dagars utbildning för dig som är diplomerad eller certifierad coach.  Den vänder sig till dig som vill coacha elever och unga i skolan.

 

Idrottscoach2

Idrottscoach

Det här är en två dagars utbildning för dig som är diplomerad eller certifierad coach.  Den vänder sig till dig som vill coacha dina idrottande adepter individuellt och i grupper.

Vad är coaching?

ICF:S DEFINITION:

”Coaching är ett partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential.”

Coaching är ett kraftfullt verktyg i arbetet mellan människor, baserat på djup respekt för den förmåga och kunskap som finns inom varje individ. Coachingen är en positiv process som leder utvecklingen framåt mot uppsatta mål. Coaching, som är till för alla, är markant effektivitetshöjande och kostnadseffektivt.

Coachens uppdrag

Ta fram det bästa hos klienten.

Frigöra klientens potential.

Få klienten att finna sin egen drivkraft och sina egna lösningar.

 

Coachprocessen bygger på:

Förtroende.

Närhet.

Direkt kommunikation.

Partnerskap mellan coachen och klienten.

Coachens kärnkompetenser

All vår coaching bygger på ICF:s kärnkompetenser

Agerar etiskt.

Införlivar ett coachande förhållningssätt.

Upprättar och följer avtal och överenskommelser.

Utvecklar förtroende och trygghet.

Bibehåller närvaro.

Lyssnar aktivt.

Väcker medvetenhet.

Faciliterar klientens utveckling.

Tom & Christine Suvanto

Vi är CoachCompanion Finland

CoachCompanion är ett av Nordens äldsta coachföretag, grundat 2005, och en av ytterst få nordiska coachutbildare som fått förtroendet av ICF (International Coaching Federation) att internationellt certifiera sina deltagare. CoachCompanions utbildningar bygger på många års coacherfarenhet i Sverige och Finland samt finns nu även i Sydafrika och Rumänien. Vi använder oss av våra egna unika modeller och koncept och utvecklar personer och organisationer med professionell coaching som främsta verktyg.
I Finland representeras CoachCompanion av Christine Suvanto, MCC  och Tom Suvanto, PCC.

Vår vision
Coaching För Alla

Vår vision är Coaching för alla. Vi vet vilken skillnad professionell coaching kan göra för människor och företag. Och inte bara det – ett coachande förhållningssätt förbättrar kommunikationen, utvecklar relationerna och främjar samarbetet. Vi vill göra coachverktygen tillgängliga för så många som möjligt. Därför har vi utbildningar av olika slag och inriktning – allt från tvådagars grundkurser för en bred publik till diplomering av professionella coacher, internationell certifiering samt fortbildningen Det Coachande Ledarskapet.

Vår mission
Vi Förändrar Världen

Kan vi förändra en persons tanke har vi förändrat en värld. Det här sprider sig som ringar på vattnet i personens omgivning, och kan vi förändra två personers liv är det dubbelt upp. En del hisnar och tycker vår mission är att ta för stora ord i sin mun. Vi ser det i stället som att vi alla kan förändra världen till det bättre – här och nu – genom att göra medvetna val. Alla kan bidra på något sätt, vi bidrar med det vi tror på och det vi kan.

Vår värdegrund
Vi är Personliga, Passionerade och Professionella

Hos oss möter du en person, inte en titel. Vi lever som vi lär, coaching handlar om att finna det unika i varje enskild person, så även hos våra medarbetare. Vi älskar verkligen det vi gör. Därför har vi energi i det vi sysslar med och ger också det lilla extra. Engagemang och passion är viktiga drivkrafter som vi värdesätter mycket högt.

Vi är professionella, vi kan det vi håller på med. Vi kvalitetssäkrar verksamheten kontinuerligt och arbetar hela tiden med utveckling och förbättring.

Vi utvecklar personer och organisationer med coaching som främsta verktyg. Idag har många företag adderat till coaching till sin övriga verksamhet. Vi sysslar enbart med professionell coaching. Det är mer än tillräckligt för oss.

Våra artiklar om coaching

  • Är otroligt tacksam över att få tillbringa Naturens dag på Scouternas #Ledareldar. Fantastiska, professionella arrangemang och framförallt engagerade människor och människomöten. CoachCompanions PropellermodellTM för framgångsrik ledarskap, coaching och utveckling. Tillsammans......

  • Distans, hybrid eller fysiskt på ”snusavstånd” i en osaäker tid? Ett nytt pussel, kräver nya pusselbitar. Sommaren ger sakta vika för hösten, semesterperioden sjunger på sista versen och det är......

  • Dessa tänkvärda ord bläddrade jag fram idag i Pedagogförlagets flerårskalender. Det fick mig att tänka till… Jag är så stolt över mig själv! Hur ofta har du sagt det högt......