Mia Hafrén vill bli en bättre lyssnare

Skådespelaren och sångaren Mia Hafrén har som yrke att fylla sin plats på scenen i a cappella-gruppen Fork. Men privat funderar hon ofta på om hon är alltför dominant, och vill gärna bli en bättre lyssnare. Under sin utmaning i Efter Nio radio coachas hon av Christine Suvanto för att uppnå sitt mål.

Att anta en utmaning är hälsosamt för oss alla, tycker sångerskan och skådespelaren Mia Hafrén. Därför hakade hon gärna på då Sonja Kailassaari och Mårten Svartström i radioprogrammet Efter Nio ville ha henne med. Hennes utmaning var att försöka bli en bättre lyssnare och inte alltid styra och ställa och vara så dominant i sina åsikter.

Positive Solutions Christine Suvanto har blivit något av huscoach i Efter Nio, och gav under tre veckor vägledning och verktyg åt Mia för att nå målen. En SDI kartläggning visar bland annat att Mia inte alls är så dominant som hon själv tror, utan även är väldigt omhändertagande och tolerant.
– Mia skulle inte ens sitta här hos mig om hon var en man, hos män upplever vi dominanta egenskaper som något positivt. Att öva upp sin förmåga att lyssna är en bra utmaning för var och en.

Resultatet av utmaningen och coachingen blev betydligt större insikter än Mia hade förväntat sig.
– Det här handlar inte om att jag ska tona ner min personlighet, utan om att lära mig acceptera mig själv sådan som jag är. Att sluta be om ursäkt för att jag tar den plats jag tar. Jag behöver däremot hitta ett lugn i mig själv som gör att jag inte alltid måste häva ur mig mina egna åsikter så snart det finns chans. Jag vill skapa en atmosfär med mina vänner, kollegor och familj där var och en får säga sitt i lugn och ro.

I slutet av programmet finns även en utmaning för alla lyssnare, missa inte den!

 

Är du också intresserad av coaching eller av att gå någon av våra kurser? Välkommen att kontakta oss:

info@positivesolutions.fi eller ring 050 381 4737 (Tom) eller 045 847 0443 (Christine)

 

 

Foto: Linda Lindblad