Skapa och behåll den perfekta semetsterkänslan även i vardagen

med 5 + 3 frågor att ställa dig själv!

Den perfekta semesterkänslan? Plötsligt bara känner jag DET, WOW, så här skulle jag vilja att livet alltid skulle vara. Allt känns perfekt! STOPP, STANNA precis just där du är, precis just i den stunden, när känslan är som starkast, skönast, härligast. Njut av stunden, föreviga stunden, förstärk känslan och begrunda den.

Endast du vet vad du behöver och vad som ger dig den perfekta semesterkänslan. Är det den egna morgonstunden, är det jordgubbsplocket med barnen, långpromenaden mitt på dagen, de spontana skratten i bastun…

Behöver det vara semester för att du ska kunna känna den perfekta känslan? Tänk om du kunde bära den med dig även i vardagen? Att du kunde känna den känslan, vilken dag som helst under årets 365 dagar. Inte bara vänta på den perfekta semestern, som kanske p g a väder och vind inte denna gång blev så perfekt.
Är det möjligt att skapa den perfekta semesterkänslan och behålla den även i vardagen. Javisst!
Svara på frågorna nedan och du har startat din resa …

Först: Boka en ostörd tid för dig själv, ta fram papper och penna, slå dig ner på din favoritplats och smaka i lugn och ro på frågorna nedan, känn efter och svara från hjärtat.

 1. Ge dig tid att i lugn och ro tänka tillbaka på stunder då du känt den perfekta semesterkänslan.
  Skriv ner dem i precis den ordning de dyker upp. Det kan vara precis i denna stund, igår, ifjol, i ungdomen eller barndomen. Låt dem komma till dig och skriv ner dem utan analysering eller ja men … Bara låt dem komma, den ena föder den andra eller minns du bara en eller två, det är också helt okay.
 2. Ta nu ett minne i taget. Återupplev den stunden, den dagen, den semestern.
  Skriv ner nyckelord, vad bestod dagen av, detaljer, saker som gjorde att du ännu idag minns den exempelvis: vänner, sol, natur, mat, utflykt, skratt, musik, dofter … precis vilka ord som helst som ploppar upp.
 3. Titta nu orden du skrivet vilka känslor väcker de hos dig, vad var det du kände i dessa stunder?
  Skriv ner! Exempelvis: Gemenskap, självständighet, frihet, spänning, glädje, balans, energi, tid, trygghet eller något helt annat. Känn efter och anteckna!
 4. Vad känner du nu, då du tittar på dina antecknade ord? Vad behöver du för att kunna känna den perfekta sommarkänslan?
 5. Hur gärna vill du uppleva den perfekta semesterkänslan även i vardagen?
  Om du känner att du vill, behöver och är villig att arbeta för den, då är det dags för lite flera frågor och ACTION!
 6. Vad behöver du mera av, mindre av och vad kan du göra dig av med?
 7. Allt börjar med ett första steg, stort eller litet! Vilket blir ditt första steg? Vad gör du och när?
 8. Hur firar du det? 😊 LYCKA TILL – för Du kan om Du vill!

 

Känner du att du verkligen vill, men det känns svårt, nästan omöjligt på egen hand? Ta kontakt och boka tid för individuell coaching. Vi finns här för Dig!

Ett bonustips är att delta i en coach-utbildning: där sätter du ett meningsfullt mål för dig själv, får verktyg för självledarskap och ledarskap i alla dess former samtidigt som du utbildas i professionell coaching och får ett värdefullt nätverk. Med utbildningen viker du inte från banan utan håller fast vid dina löften som du gjorde dig själv. Coaching är en av framtidens viktigaste kompetenser i vilken roll och i vilket yrke som helst, kanske är du även intresserad av att jobba som professionell coach? Allt är möjligt, kolla in kommande utbildningar.

Läs också Christines 10 sommartips som passar förresten för alla semestrar!

Vi är här för dig – for business and life.

Christine