Haluatko ymmärtää itseäsi ja muita paremmin?

Henkilökohtainen SDI kartoitus

SDI luo ihmisille yksinkertaisen ja yhteisen kielen, jonka avulla he voivat ymmärtää käytöksen taustalla olevat motiivit, ennaltaehkäistä ja hallita konflikteja tehokkaasti ja luoda merkityksellistä vuorovaikutusta. Kun tätä kieltä käytetään tiimeissä ja organisaatioissa, se parantaa huomattavasti tiimin jäsenten välisiä suhteita ja työpaikan tehokkuutta.

SDI perustuu vahvaan ja todennettuun Relationship Awareness -teoriaan ihmisen motivaatiosta. Teorian määritteli alun perin psykologi ja pedagogi Dr. Elias Porter. Teoria sisältää neljä avainasiaa:

 • Motivaatio vaikuttaa käyttäytymiseen.
 • Motivaatio muuttuu konfliktissa.
 • Vahvuuksia voidaan liioitella.
 • Suodattimet vaikuttavat näkemyksiin.

Nämä tärkeät oivallukset edistävät yksilön ja organisaatioiden oppimista.

MOTIVOIVA ARVOJÄRJESTELMÄ (MVS)
Motiivien järjestelmä, joka on perusta vahvuuksien valinnalle, tiedon suodattamiselle sekä oman itsen että muiden arvioimiselle. Jokainen MVS on kolmen päämotiivin yhdistelmä: ihmiset (sininen), tulos (punainen) ja rakenne (vihreä).

VAHVUUDET
Vapaasti valittuja käytöksiä, joiden on tarkoitus tuottaa tuloksia. Vahvuudet kohottavat ihmisten omanarvontuntoa ihmissuhteissa. Vahvuudet eivät vahvista yhden henkilön omanarvontuntoa toisen henkilön kustannuksella. Vahvuuksien taustalla ovat tuotteliaisuuteen ja tehokkuuteen pyrkivät syyt.

KONFLIKTIN AIHEUTTAJA
Tapahtuma, käytös, tilanne tai näkemys, joka uhkaa tai saattaa uhata henkilön omanarvontuntoa. Ihmiset kokevat konfliktin ainoastaan asioista, jotka ovat heille tärkeitä. Siksi konfliktin aiheuttajat ovat mahdollisuus oppia, mikä on ihmisille tärkeää.

 • Konfliktin aiheuttajat tarjoavat myös valinnan mahdollisuuden:
  konfliktiin mukaan meneminen konfliktin aiheuttajien seurauksena, tai
 • tilanteen uudelleenarviointi sellaisesta näkökulmasta, jossa uhan kokemusta ei ole
Konkreettinen työkalu

Core Strengths -alustalla saat yksilölliset SDI 2.0 -tuloksesi ja vahvuuksien muotokuvasi ja näin selkeästi miten käyttäytymistäsi ohjaa motivaatio saavuttaa hyvä itsetunto.

Suhdeäly (RQ)

Kun käytät viitekehystä erilaisuuksien tunnistamisessa ja yhteistyössä, saat paremman ymmärryksen jokaisen erilaisista vahvuuksista ja kyvyistä.

Tuloksia toimivilla suhteilla

Miten SDI kartoitus avaa ymmärryksen?

Ihmisillä on monia erilaisia valmiuksia ja vahvuuksia. Menestyksen salaisuus on tietää, miksi ja miten ihmiset käyttävät näitä valmiuksiaan ja vahvuuksiaan.

“Kun minut irtisanottiin tuotannollisin ja taloudellisin syin, halusin hyödyntää entisen työnantajani tarjoamaa koulutusvelvollisuutta. Hain koulutusta, joka täydentäisi CV:täni, antaisi konkreettisia työkaluja esihenkilönä olemiseen ja missä samalla voisin oppia ja kasvaa ihmisenä. Valitsin Positive Solutionsin Business & Life Coach Certification Programin ja olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Koulutuksessa opin kuuntelemaan itseäni ja muita sekä ymmärtämään elämänarvojani. Osana koulutusta vastasin Core Strengths SDI 2.0 kartoitukseen ja nyt ymmärrän paremmin mitä vahvuuksiani mielelläni käytän ja mikä motivoi minua. Huomasin, että olin hakenut aivan vääränlaisia työtehtäviä, enkä olisi viihtynyt niissä, vaikka minut olisikin valittu. Kun hain minua todella kiinnostavia työtehtäviä, niin heti nappasi. Nyt uudessa työtehtävässäni Team Leaderinä saan käyttää vahvuuksiani ja olla moderni coachaava esihenkilö. Voin hyödyntää koulutuksessa opittuja coaching työkaluja, kuunnella, tukea ja auttaa alaisiani kasvamaan, kehittymään ja suoriutumaan työtehtävistään.”
Elina Trofimczuk, Team Leader
Vastaamme usein kysyttyihin

KYSYMYKSIIN

Kun vastaat SDI kartoitukseen saat henkilökohtaiset tuloksesi:

 • Mikä sinua motivoi kun kaikki menee hyvin
 • Konfliktin toimintaketjusi
 • Vahvuutesi ja mikä sinua motivoi käyttämään niitä
 • Miten joskus saatat liioittella vahvuuksiasi

Saat käyttöösi ja voit hyödyntää

 • Core Strengths alusta
 •  Microsoft Outlook ad-in
 • Core Strengths app mobiilisovellus

SDI kartoituksessa vastaat ensin 10 kysymykseen kun kaikki menee hyvin ja sitten 10 kysymykseen konfliktitilanteessa. Tämän jälkeen priorisoit vahvuuksiasi.

Vastaaminen kestää noin 30-45 minuuttia ja saat tuloksesi heti.

Core Strengths seuraa GDPR asetuksia.

Lue lisää tietosuojakäytännöstä:

https://www.corestrengths.com/privacy-policy/

Core Strengths on kännetty seuraaville kielille: Englanti, Espanja, Indonesia, Japani, Kiina, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovenia, Suomi.

Ja lisää käännöksiä on tulossa.

SDI (Strength Deployment Inventory) perustuu tieteelliseen tutkimukseen, laajaan validointiin ja pitkään kokemukseen (PhD Elias H. Porter ja PhD Tim Scudder).

Vuonna 1971 Porter loi ja lanseerasi SDI kartoituksen.

Vuonna 1972 asiakkaan ehdotuksesta Porter otti käyttöön SDI kolmion.

Vuonna 1973 Porter aloitti ensimmäisen maailmassa käyttämään värejä tuloksissa.

Vuodesta 1995 Tim Scudder on tutkinut ja kehittänyt SDI työkalua. SDI 2.0 – Core Strengths on tänään täysin digitaalinen ja kehitys jatkuu.

Kysymyksiä?

Jos et löytänyt etsimääsi vastausta tästä, 
ota yhteyttä ja kerromme lisää!