Positive Solutions, yhteistyökumppanisi työ- ja yksityiselämässä

christine

Founder & Owner

ICF Master Certified Coach (MCC), CoachTrainer, Mentor Coach, SDI Partner & Master Facilitator, NLP Master Practitioner, Mental Trainer

CHRISTINE SUVANTO

ICF Master Certified Coach (MCC) – PRO COACHING 2020

 

Kehittää, haastaa ja kouluttaa sinut ja organisaatiosi. Aina ammattimaisella, aidolla ja omistautuneella otteella, täydellä luottamuksellisuudella sekä taatulla yksityisyydellä.

 

ICF MCC:n tasoisen coachingin saavuttamiseen ja sen ylläpitämiseen vaaditaan paljon työtä, aitoa kiinnostusta ja intohimoa niin ihmisiä kuin jatkuvaa kehitystäkin kohtaan. Vain 3 % ICF:n sertifioiduista coacheista koko maailmassa on saavuttanut ICF MCC -tason. Tämän tason saavuttaminen on ollut yksi suurimmista tavoitteistani ja luonnollisesti oman osaamiseni kehittäminen jatkuu edelleen täydennys- ja jatkokoulutuksilla. Coaching on ammatti, joka kehittyy koko ajan, se on myös osaaminen, joka päivittyy joka hetki – siksi tätä osaamista tulee ylläpitää, jotta pysyy sekä ajan tasalla että korkealla laatutasolla – siellä, missä itse haluan pysyä.

 

Vuonna 2020 vastaanotin ICF:n ja EMCC Finlandin yhteisen Pro Coaching -tunnustuksen, mikä on minulle erittäin suuri kunnia. Vaalin coachingin kansainvälisesti akkreditoitua laatua ja ammattimaisuutta. Tunnustuksen saajan valitsijat vuonna 2020 olivat opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama.

 

Työni on tänä päivänä 100 % ammattimaista coachingia.

 

Christine & avainluvut (31.12.2020) 

  • ICF Master Certified Coach (MCC) – 2.614 coaching-asiakastuntia
  • CoachCompanionin coach-kouluttaja vuodesta 2013 – 2.876 tuntia koulutussalissa
  • Kurssiosallistujien antama arvosana, keskiarvo 4,9/5
  • Mentor coach vuodesta 2013
  • Pro Coaching -tunnustuksen vastaanottaja 2020, ICF & EMCC Finland
  • Lukuisia workshopeja, konfliktienhallintatehtäviä, luentoja yms.

 

Coach – Coachaan sekä organisaatioissa että yksityishenkilöitä, yksilöitä, ryhmiä, tiimejä, pareja.

 

Kun coachaan, näen aina koko ihmisen, en ainoastaan esimerkiksi titteliä, ikää tai sukupuolta. Kohtaan ihmisen, jolla on paljon toistaiseksi hyödyntämätöntä potentiaalia. Kun työ- ja yksityiselämäsi toimivat hyvässä tasapainossa, voit paremmin, jaksat enemmän ja suoritat tehokkaammin, niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

 

Jos haluat saada aikaan muutoksen, kehittyä, päästä eteenpäin, saavuttaa tavoitteen, pallotella ajatuksia ja ideoita neutraalin, ulkopuolisen henkilön kanssa, on ammattimainen coaching juuri Sinulle. Yksin on vaikea murtaa käyttäytymismalleja tai nähdä ratkaisuja – yhdessä se on huomattavasti helpompaa.

 

Kumppanuus on A ja O coachingissani!

Sinä omistat prosessin, sinä teet muistiinpanot ja työskentelet kohti tavoitettasi – en minä! Minä pidän huolen siitä, että prosessisi etenee; kuuntelen, kysyn, kyseenalaistan, kannustan, haastan, tuon esille huomioita. Yhdessä!

 

Coachingissa toteamme nykytilanteen (ruusuinen/risuinen/stressaava) ja sitten työstämme yhdessä selkeän tavoitteen. Coachingissa liikutaan aina nykyhetkestä eteenpäin, ratkaisukeskeisesti ja tavoitteellisesti. Sitten otat askeleita kohti tavoitetta. Coaching vaatii actionia, toimintaa ja pitkäjänteisyyttä!

 

Luottamuksellisuus ja yksityisyys ovat minulle erittäin tärkeitä! En tee ollenkaan muistiinpanoja tapaamisistamme, sinä itse teet omat muistiinpanosi oivalluksistasi ja pohdinnoistasi. Nimeäsi ei myöskään mainita markkinointimateriaaleissamme (ellet itse näin toivo).

 

Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää minusta, urastani, luottamustehtävistäni, urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksistani.

 

Varaa aika tästä:

Executive coaching, Business coaching, Career coaching, Life coaching

 

Coach-kouluttaja – CoachCompanion. Olen kouluttanut ammattimaisia coacheja ICF:n eettisten sääntöjen ja ydintaitojen mukaisesti vuodesta 2013. CoachCompanion, joka perustettiin jo vuonna 2005, on yksi vanhimmista coach-kouluttajayrityksistä, jotka on laatuvarmistettu ja jotka nauttivat ICF:n luottamusta ja näin järjestävät itse suulliset sertifiointikokeet ACC- ja PCC-tasoilla, ACTP (Accredited Coach Training Program). Toimin kouluttajana sekä avoimissa koulutuksissa että yritysten tai organisaatioiden sisäisissä koulutuksissa.

 

Mentorcoaching – coach-koulutukseen kuuluu mentorcoaching ja olen yksi Mentor coacheistamme. Kun sinulla on ICF:n sertifiointi on sinun ylläpidettävä sertifiointitasoasi ja uusittava sertifiointisi kolmen vuoden välein – voit myös tähdätä seuraavalle sertifiointitasolle. Sitä varten tarvitset paitsi täydennyskoulutusta, myös mentorcoachingia kokeneelta Mentor coachilta. Kun tarvitset mentorcoachingia, voit kääntyä puoleeni yksilö-mentorcoachingin merkeissä ja voit myös osallistua suosittuun Mentorcoaching Programiin.

 

 

SDI Partner & Master Facilitator

CHRISTINE & URA

Minulla on laaja ja monipuolinen työkokemus monelta eri alalta, kuten logistiikka-, elintarvike- sekä pankkialalta, myös koulutoimesta ja opetuksesta. Ymmärrän, mistä sinä puhut.

 

Tässä otteita työkokemuksestani:

 

Positive Solutions/CoachCompanion/Core Strengths SDI – coaching, koulutus, kehitys, konfliktienhallinta, workshopit, luennot…

Assistor/Veho – HR, vastuualueina myös esimies- ja henkilöstökoulutukset, työyhteisön ja organisaation kehittäminen, työhyvinvointiprojektit, tavoitteiden jalkauttaminen, arvojen ankkuroiminen, ”pelisäännöt”, konfliktienhallinta yms.

Hangon kaupunki – vt. rehtori ja luokanopettaja

 

Estrella – tuotepäällikkö, vastuualueina markkinointikampanjat, tuotelanseeraukset, tuotekehitys yhdessä Ruotsin, Tanskan sekä Norjan kollegoiden kanssa.

 

Ingman Foods – Hallituksen puheenjohtajan sekä toimitusjohtajan assistentti, ”oikea käsi”.

 

Helsingin Säästöpankki – pankkivirkailija

CHRISTINE & LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Liittopuheenjohtaja (6 vuoden ajan)

Finlands Svenska Idrott (FSI) – Varapuheenjohtaja (5 vuoden ajan)

 

Hangon urheiluseuran keskushallitus – Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (14 vuoden ajan)

Hangon urheiluseuran vapaaurheilu – Hangö IK friidrott – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (12 vuoden ajan)

 

Stafettkarnevalen-viestijuoksun delegaatio (5 vuoden ajan)

 

Hangon viiniseura Munskänkarna – hallituksen jäsen ja seuran perustaja

 

Itämeri Maraton – järjestelyorganisaation jäsen ja perustaja

 

Lisäksi muita luottamustehtäviä, mm. Hem och Skola, henkilöstöjärjestöt, ystäväjärjestöt.

CHRISTINE & URHEILU

Olen erittäin innostunut kehittämään ja käyttämään coachingia urheilussa ja minulla on monipuolinen urheilutausta.

 

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Liittopuheenjohtaja

Finlands Svenska Idrott (FSI) – Varapuheenjohtaja

 

Hangon urheiluseuran keskushallitus – Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen –

Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (14 vuoden ajan)

Hangon urheiluseuran vapaaurheilu – Hangö IK friidrott – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (12 vuoden ajan)

 

Hangon urheiluseura – vapaaurheilijoiden valmentaja (n. 15 vuoden ajan)

 

MM 2005, EM 2012, GP Helsinki, Suomi-Ruotsi -maaottelut yms. – vapaaurheilun tuomari

 

Itämeri Maraton – tapahtuman ideoija ja perustaja

 

Mental Coach, huippu-urheilijoiden ammattimainen coach

Fyysisten lajien valmentajien, urheilijoiden sekä vanhempien coachingkouluttaja

 

Monenlaisten kilpailujen järjestäjä

 

Urheilijoiden vanhempi

Lapsiurheilija

CHRISTINE & VAPAA-AIKA

Pitkät kävelyt – raikkaat tuulet, meren tuoksu – nämä ovat minulle mindfulnessia sekä inspiraation ja luovuuden lähde. Kun annan ajatusten hyppiä vapaasti askeleiden tahtiin tai annan tuulen puhaltaa ärtymyksen tai alakulon pois, pistän sen sijaan merkille kaiken kauniin, joka ympärilläni on käyttäen kaikkia aistejani, tuoksuja, ääniä, isoja ja pieniä yksityiskohtia… Tämä kaikki antaa iloisen mielen ja lisäksi terveellistä liikuntaa.

 

Kirjat – Kirjat antavat tietenkin uutta tietoa ja osaamista, minulle kirjat ovat myös mm. seikkailun, luovuuden ja inspiraation lähde… Kun minulla on kirja kädessä, en ole ikinä yksin.

Matkat – Matkat tarkoittavat minulle erityisesti monia upeita ja uusia ihmiskohtaamisia. Kuten lapsillani on tapana sanoa: sinä kysyt vain jonkin tavallisen ja lyhyen kysymyksen, kuten ”Mitä sinulle kuuluu?” tai ”Mistä sinä olet kotoisin?” ja ihmiset ryhtyvät kertomaan sinulle elämäntarinaansa.

Rakas mieheni ja rakkaat lapseni – Nämä tärkeät ihmiset ovat minulle aina ilon, rakkauden ja kiitollisuuden lähteitä.

Elämän tavoite – Tanssin 120-vuotiaana Rock’n Rollia itse kirjoittamani Shake it Baby shake it -laulun tahtiin.

 

Aitous – Huumori – Positiivisuus – Rakkaus

tom

Co-Owner & Sales

SDI Partner & Master Facilitator, ICF Professional Certified Coach (PCC)

TOM SUVANTO

ICF Professional Certified Coach (PCC) – SDI Partner & Master Facilitator

 

Motto: Win-Win-Win

Energia – Järjestys – Rauha – Huumori – Rehellisyys

 

Olen sekä ICF-sertifioitu Coach (PCC) että SDI Partner & Master Facilitator ja minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus mukanani. Koulutan, kehitän ja coachaan yrityksiä sekä yksityishenkilöitä kohti tavoitteita.

 

Minulla on vankka ja monipuolinen työkokemus monesta suomalaisesta suuryrityksestä, kuten Veho, Assistor, Stockmann ja Akateeminen Kirjakauppa.

 

Olen työskennellyt mm. toimitusjohtajana, varatoimitusjohtajana ja controllerina. Aloitin urani controllerina, jolloin fokukseni oli taloudessa, budjeteissa ja raportoinnissa. Sen jälkeen toimitusjohtajana ja yksikön johtajana suunnittelin, kehitin ja seurasin koko yrityskokonaisuutta, joka oli vastuullani. Nämä tehtävät ovat nyt suureksi hyödyksi, kun teemme yhteistyötä yrityksien kanssa ja kun kehitämme yrityksiä. Kokemuksestani on myös suuri hyöty, kun coachaan yksilöitä organisaatioissa ja yksityisesti, kun autan ihmisiä pysymään oikealla suunnalla.

 

Laatu ja laadunvarmistus ovat minulle erittäin tärkeitä yritysmaailmassa, esimerkiksi ISO-standardit, kuten ISO 9001 ja 14001, osoittavat hyvin ylläpidettyä laatua. Painotan suuresti laatua myös ammattimaisessa coachingissa. Olen ylpeä siitä, että me coach-kouluttajayrityksenä, CoachCompanion, olemme International Coaching Federationin (ICF) akkreditoimia. Näin olemme sitoutuneet ICF:n eettisiin sääntöihin sekä jatkuvaan kouluttautumiseen ja kehittymiseen. Nautimme ICF:n luottamusta ja voimme itse toteuttaa suulliset diplomi- ja ACC- sekä PCC-sertifiointikokeet. Tiedämme, että voimme tarjota laatua – arvokasta vastinetta rahoille. Tämän osoittavat myös koulutuksiimme osallistuneiden henkilöiden palaute: koulutus 4,8/5 ja kouluttaja 4,9/5.

 

Me Positive Solutionsilla edustamme myös SDI 2.0:aa, olemme sertifioituja SDI-Partnereita. SDI on tehokas, yksinkertainen ja käänteentekevä kartoitustyökalu, jota voidaan käyttää organisaatioissa, kun halutaan luoda toimivaa viestintää ja vuorovaikutusta sekä kun halutaan hallita ja erityisesti ennaltaehkäistä konflikteja.

 

Luo tuloksia toimivilla ihmissuhteilla. RQ = Suhdeäly.

Koska laatu on minulle tärkeää, arvostan erityisesti sitä, että SDI nojaa perusteelliseen tutkimukseen, jota ovat tehneet Elias Porter (1971) ja Tim Scudder (2013). Lue lisää SDI:stä ja tutkimuksesta täältä.

 

Nautin, kun coachaan ja koulutan organisaatioita ja tiimeja – kun saan tehdä yhteistyötä, kommunikoida, kehittää yhdessä, löytää uusia ratkaisuja, yksinkertaistaa, jotta päästään kestäviin tuloksiin: taloudellisiin voittoihin ja erityisesti ihmisten kasvaneisiin voimavaroihin, hyvinvointiin ja sitoutumiseen!

 

Minulle ja meille ihminen on tärkeä.

 

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua henkilökohtaisen tai ammatilllisen kehittymisen kanssa tai jos organisaatiosi tarvitsee tukea muutos- tai kehitysprosesseihin!

AnneL

Anne Liljestrand

ICF Associate Certified Coach, SDI-ohjaaja, Viestintä & Kielipalvelut

Anne Liljestrand

ICF Associate Certified Coach, SDI-ohjaaja, Viestintä & Kielipalvelut

 

Yhdessä – Tulokset – Hyvinvointi – Eteenpäin

 

Olen ICF ACC-sertifioitu coach ja coachaan tiimejä sekä yksilöitä, niin yrityksissä kuin yksityisestikin, suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi, myös espanjaksi.

 

Ammattimainen coaching, coachaava johtajuus, ihmiset, kehittyminen ja itseni kehittäminen ovat minulle intohimo. Olen myös sertifioitu SDI-ohjaaja, kokenut fasilitoija ja luennoitsija.

 

Tuen sinua myös kielten käännöksillä, litteroinnilla, oikoluvulla ja laadukkaalla tekstinkäsittelyllä. Lisäksi toimin yrittäjyyscoachina, jotta yritystoimintasi lähtee hyvin käyntiin ja taklaat kaikki eteesi tulevat haasteet. Olen itsekin yrittäjä ja lisäksi olen opiskellut yrittäjyyttä.

 

Olen työskennellyt mm. suuressa pohjoismaisessa asianajotoimistossa ja olen opiskellut sekä kielten kääntämistä (FM) että liiketaloutta (BBA). Toimin myös ammattimaisena mentorina uransa alkuvaiheilla oleville henkilöille.

 

Aina kun voin, lähden juoksulenkille, se on minulle elämäntapa. Olen yhteistyökumppanisi sekä kokoushuoneessa että juoksupolulla.

PanjaiK

Panjai Krum

Kuva-artesaani

Panjai Krum

Superluovan, perfektionistin Panjai Krumin ansiosta voimme myös tarjota sinulle visuaalista ammattitaitoa ja apua kaikenlaisessa designissa.

Panjai on koulutettu kuva-artesaani, joka on erikoistunut graafiseen suunnitteluun. Hän kouluttautuu lisäksi parhaillaan sisustusartesaaniksi.

Panjai voi auttaa sinua logojen, käyntikorttien, ilmoitusten, messujen suunnittelussa. Panjai voi myös auttaa sinua valokuvaamisessa esimerkiksi ammattimaisesti sommitelluissa tuotekuvissa, eläinaiheisissa luontokuvissa, henkilökuvissa sekä videoiden luomisessa.

Sinun ei tarvitse osata kaikkea itse tai hankkia itsellesi kalliita varusteita ja ohjelmia. Tiimimme avulla saat lisää arvokasta aikaa tehdä sitä, missä sinä olet hyvä. Kiinnostuitko ja haluat tietää lisää? Ota yhteyttä!

Positive Solutions on meidän, Christine ja Tom Suvannon, vuonna 2012 perustama suomalainen coaching-yritys. Meillä on oma toimitila Helsingissä ja toimimme koko maassa. Tiimiimme kuuluu myös monia kouluttamiamme ammatticoacheja.

Koulutamme, kehitämme ja coachaamme yrityksiä, ryhmiä ja yksityishenkilöitä. Tarjoamme asiakkaillemme heille räätälöityjä kokonaisuuksia jokaisen tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Organisaatiot voivat säästää suuria summia parantamalla yhteisöviestintää ja yhteistyötä, asettamalla merkityksellisiä tavoitteita, käsittelemällä konflikteja ja kannustamalla tiimejä, esimiehiä ja työntekijöitä.

Yksilöcoaching puolestaan saa aikaan suuria muutoksia ja saa asiakkaan saavuttamaan unelmansa oppien samalla lisää itsestään, vahvuuksistaan ja vaikuttimistaan. Meille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat saada aikaan muutoksen.

Positive Solutions edustaa Suomessa sekä CoachCompanionia että SDI:ta. Palvelutarjontaamme kuuluu kaikkea aina kahden päivän kursseista kansainväliseen akkreditoituun sertifiointikoulutukseen. Meille laatu on tärkeää ja siksi annamme rahat takaisin -tyytyväisyystakuun kaikille koulutuksillemme.

Lue lisää

Positive Solutionsin missio on ”Muuttaa maailmaa”, ja meille se ei tarkoita vain kauniita sanoja. Jos voimme muuttaa ihmisen elämää, olemme muuttaneet kyseisen henkilön maailmaa. Se taas leviää positiivisena energiana henkilön ympäristöön.

Jos voimme auttaa henkilöä, tiimiä tai organisaatiota voimaan ja toimimaan paremmin, olemme ottaneet pienen askeleen oikeaan suuntaan. Uskomme myös, että lapsilla ja nuorilla, joilla on hyvä itsetunto ja itsevarmuus, on voimaa, energiaa ja työkaluja käsitellä haasteita rakentavalla ja positiivisella tavalla ja kyky riemuita muiden ihmisten saavutuksista. Siksi olemme sponsoroineet ja käynnistäneet pilottihankkeita yhdessä Päiväkoti Fyrenin kanssa Helsingissä ja Hagelstamska-koulussa Kauniaisissa, joissa mm. koulutamme henkilökuntaa coachingissa, coachaavassa läsnäolossa ja coachaavassa johtajuudessa. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme.

Visiomme on ”Coachingia kaikille” ja tiedämme mitä ammattimainen coaching voi saada aikaan ihmisen elämässä. Siksi olemme aloittaneet Barefoot Coachingin niille, jotka tarvitsevat coachausta, mutta joilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia siihen. Tarjoamme yhdessä coachiemme kanssa henkilökohtaista coachausta sitä tarvitseville ihmisille (esim. työttömät, nuoret, yksinhuoltajat, vanhukset, uudet suomalaiset).

Olemme persoonallisia, ammattilaisia ja työskentelemme intohimolla. Riippumatta kenet meistä tapaat, tapaat henkilön, etkä vain työntekijää tietyllä työnimikkeellä. Haluamme elää, kuten koulutamme. Coaching on ainutlaatuisuuden löytämistä jokaisesta ihmisestä. Meissä kaikissa on intohimo sitä kohtaan mitä teemme, riippumatta työtehtävästä. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme innostuneita tehtävistämme ja että todella rakastamme sitä mitä teemme. Se antaa meille energiaa ja teemme siksi mielellämme myös hieman ylimääräistä. Tämä on tärkeä voimavara, jota arvostamme suuresti.

Olemme ammattilaisia, eli tiedämme mitä teemme. Kehitämme ja parannamme toimintaamme jatkuvasti korkean laadun takaamiseksi.

Laadun varmistamiseksi varmista, että löydät sekä kouluttajasi että koulutusyrityksesi International Coach Federationin (ICF) jäsenrekisteristä.

Haluamme olla yhteistyökumppanisi työ- ja yksityiselämässäsi.

Lämpimästi tervetuloa!