Christine Suvanto

Executive Coach, Mentor Coach (MCC/PCC/ACC)
Coach Trainer (ICF ACTP)
Mastermind Facilitator (WBECS) 

Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator

NLP Master Practitioner, Mental Manager

 • ICF Master Certified Coach (MCC) – 2.614 coaching-asiakastuntia (31.12.2020)
 • CoachCompanionin coach-kouluttaja vuodesta 2013 – 2.876 tuntia koulutussalissa
 • Kurssiosallistujien antama arvosana, keskiarvo 4,9/5
 • Mentor coach vuodesta 2013
 • Pro Coaching -tunnustuksen vastaanottaja 2020, ICF & EMCC Finland
 • Lukuisia workshopeja, konfliktienhallintatehtäviä, luentoja yms.
Christine Suvanto

Kehittää, haastaa ja kouluttaa sinut ja organisaatiosi. Aina ammattimaisella, aidolla ja omistautuneella otteella, täydellä luottamuksellisuudella sekä taatulla yksityisyydellä.

ICF MCC:n tasoisen coachingin saavuttamiseen ja sen ylläpitämiseen vaaditaan paljon työtä, aitoa kiinnostusta ja intohimoa niin ihmisiä kuin jatkuvaa kehitystäkin kohtaan. Vain 3 % ICF:n sertifioiduista coacheista koko maailmassa on saavuttanut ICF MCC -tason. Tämän tason saavuttaminen on ollut yksi suurimmista tavoitteistani ja luonnollisesti oman osaamiseni kehittäminen jatkuu edelleen täydennys- ja jatkokoulutuksilla. Coaching on ammatti, joka kehittyy koko ajan, se on myös osaaminen, joka päivittyy joka hetki – siksi tätä osaamista tulee ylläpitää, jotta pysyy sekä ajan tasalla että korkealla laatutasolla – siellä, missä itse haluan pysyä.

Vuonna 2020 vastaanotin ICF:n ja EMCC Finlandin yhteisen Pro Coaching -tunnustuksen, mikä on minulle erittäin suuri kunnia. Vaalin coachingin kansainvälisesti akkreditoitua laatua ja ammattimaisuutta. Tunnustuksen saajan valitsijat vuonna 2020 olivat opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama.

Työni on tänä päivänä 100 % ammattimaista coachingia.

Coach  

Coachaan sekä organisaatioissa että yksityishenkilöitä, yksilöitä, ryhmiä, tiimejä, pareja.

Kun coachaan, näen aina koko ihmisen, en ainoastaan esimerkiksi titteliä, ikää tai sukupuolta. Kohtaan ihmisen, jolla on paljon toistaiseksi hyödyntämätöntä potentiaalia. Kun työ- ja yksityiselämäsi toimivat hyvässä tasapainossa, voit paremmin, jaksat enemmän ja suoritat tehokkaammin, niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Jos haluat saada aikaan muutoksen, kehittyä, päästä eteenpäin, saavuttaa tavoitteen, pallotella ajatuksia ja ideoita neutraalin, ulkopuolisen henkilön kanssa, on ammattimainen coaching juuri Sinulle. Yksin on vaikea murtaa käyttäytymismalleja tai nähdä ratkaisuja – yhdessä se on huomattavasti helpompaa.

Kumppanuus on A ja O coachingissani! Sinä omistat prosessin, sinä teet muistiinpanot ja työskentelet kohti tavoitettasi – en minä! Minä pidän huolen siitä, että prosessisi etenee; kuuntelen, kysyn, kyseenalaistan, kannustan, haastan, tuon esille huomioita. Yhdessä! Coachingissa toteamme nykytilanteen (ruusuinen/risuinen/stressaava) ja sitten työstämme yhdessä selkeän tavoitteen. Coachingissa liikutaan aina nykyhetkestä eteenpäin, ratkaisukeskeisesti ja tavoitteellisesti. Sitten otat askeleita kohti tavoitetta. Coaching vaatii actionia, toimintaa ja pitkäjänteisyyttä!

Luottamuksellisuus ja yksityisyys ovat minulle erittäin tärkeitä! En tee ollenkaan muistiinpanoja tapaamisistamme, sinä itse teet omat muistiinpanosi oivalluksistasi ja pohdinnoistasi. 

Coach-kouluttaja

Olen kouluttanut ammattimaisia coacheja ICF:n eettisten sääntöjen ja ydintaitojen mukaisesti vuodesta 2013. CoachCompanion, joka perustettiin jo vuonna 2005, on yksi vanhimmista coach-kouluttajayrityksistä, jotka on laatuvarmistettu ja jotka nauttivat ICF:n luottamusta ja näin järjestävät itse suulliset sertifiointikokeet ACC- ja PCC-tasoilla, ACTP (Accredited Coach Training Program). Toimin kouluttajana sekä avoimissa koulutuksissa että yritysten tai organisaatioiden sisäisissä koulutuksissa.

Mentorcoaching 

Coach-koulutukseen kuuluu mentorcoaching ja olen yksi Mentor coacheistamme. Kun sinulla on ICF:n sertifiointi on sinun ylläpidettävä sertifiointitasoasi ja uusittava sertifiointisi kolmen vuoden välein – voit myös tähdätä seuraavalle sertifiointitasolle. Sitä varten tarvitset paitsi täydennyskoulutusta, myös mentorcoachingia kokeneelta Mentor coachilta. Kun tarvitset mentorcoachingia, voit kääntyä puoleeni yksilö-mentorcoachingin merkeissä ja voit myös osallistua suosittuun Mentorcoaching Programiin.

Saavuta tavoitteesi

Valitse helposti sinulle sopiva aika coachingtapaamiseen.

Coaching

Saat itsevarmuutta, paremman itsetuntemuksen ja kehityt ihmisenä.

Vastauksia vailla

Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää!

Christine

Omin sanoin

Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää minusta, urastani, luottamustehtävistäni, urheilusta ja vapaa-ajan harrastuksistani.


Minulla on laaja ja monipuolinen työkokemus monelta eri alalta, kuten logistiikka-, elintarvike- sekä pankkialalta, myös koulutoimesta ja opetuksesta. Ymmärrän, mistä puhut.

Otteita työkokemuksestani:

 • Yrittäjänä ja omistajana vuodesta 2012. Positive Solutions/CoachCompanion/Core Strengths SDI – coaching, koulutus, kehitys, konfliktien hallinta, workshopit ja luennot
 • Assistor/Veho – HR, vastuualueina myös esimies- ja henkilöstökoulutukset, työyhteisön ja organisaation kehittäminen, työhyvinvointiprojektit, tavoitteiden jalkauttaminen, arvojen ankkuroiminen, ”pelisäännöt” ja konfliktien hallinta.
 • Hangon kaupunki – vt. rehtori ja luokanopettaja
 • Estrella – tuotepäällikkö, vastuualueina markkinointikampanjat, tuotelanseeraukset, tuotekehitys yhdessä Ruotsin, Tanskan sekä Norjan kollegoiden kanssa.
 • Ingman Foods – Hallituksen puheenjohtajan sekä toimitusjohtajan assistentti, ”oikea käsi”.
 • Helsingin Säästöpankki – pankkivirkailija

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Liittopuheenjohtaja (6 vuoden ajan)

Finlands Svenska Idrott (FSI) – Varapuheenjohtaja (5 vuoden ajan)

 

Hangon urheiluseuran keskushallitus – Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (14 vuoden ajan)

Hangon urheiluseuran vapaaurheilu – Hangö IK friidrott – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (12 vuoden ajan)

 

Stafettkarnevalen-viestijuoksun delegaatio (5 vuoden ajan)

 

Hangon viiniseura Munskänkarna – hallituksen jäsen ja seuran perustaja

 

Itämeri Maraton – järjestelyorganisaation jäsen ja perustaja

 

Lisäksi muita luottamustehtäviä, mm. Hem och Skola, henkilöstöjärjestöt, ystäväjärjestöt.

Olen erittäin innostunut kehittämään ja käyttämään coachingia urheilussa ja minulla on monipuolinen urheilutausta. Olen itse urheillut lapsesta asti ja kokemusta on omien urheilevien lapsien vanhemmuudesta. Toimin Hangon urheiluseuran – vapaaurheilijoiden valmentajana 15 vuoden ajan, fyysisten lajien valmentajien, urheilijoiden sekä vanhempien coachingkouluttaja sekä Mental Coach, huippu-urheilijoiden ammattimainen coach.

 

Olen toiminut monen urheilujärjestön hallituksessa; Svenska Finlands Idrott (SFI) – Liittopuheenjohtaja, Finlands Svenska Idrott (FSI) – Varapuheenjohtaja; Hangon urheiluseuran keskushallitus – Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (14 vuoden ajan, Hangon urheiluseuran vapaaurheilu – Hangö IK friidrott – Hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen (12 vuoden ajan). Olen ollut aktiivinen monenlaisten kilpailujen järjestäjä ja toiminut MM 2005, EM 2012, GP Helsinki, Suomi-Ruotsi -maaottelut yms. – vapaaurheilun tuomari sekä Itämeri Maraton – tapahtuman ideoija ja perustaja.

Aitous – Huumori – Positiivisuus – Rakkaus

Pitkät kävelyt – raikkaat tuulet, meren tuoksu – nämä ovat minulle mindfulnessia sekä inspiraation ja luovuuden lähde. Kun annan ajatusten hyppiä vapaasti askeleiden tahtiin tai annan tuulen puhaltaa ärtymyksen tai alakulon pois, pistän sen sijaan merkille kaiken kauniin, joka ympärilläni on käyttäen kaikkia aistejani, tuoksuja, ääniä, isoja ja pieniä yksityiskohtia… Tämä kaikki antaa iloisen mielen ja lisäksi terveellistä liikuntaa.

Kirjat – Kirjat antavat tietenkin uutta tietoa ja osaamista, minulle kirjat ovat myös mm. seikkailun, luovuuden ja inspiraation lähde… Kun minulla on kirja kädessä, en ole ikinä yksin.
Matkat – Matkat tarkoittavat minulle erityisesti monia upeita ja uusia ihmiskohtaamisia. Kuten lapsillani on tapana sanoa: sinä kysyt vain jonkin tavallisen ja lyhyen kysymyksen, kuten ”Mitä sinulle kuuluu?” tai ”Mistä sinä olet kotoisin?” ja ihmiset ryhtyvät kertomaan sinulle elämäntarinaansa.
Rakas mieheni ja rakkaat lapseni – Nämä tärkeät ihmiset ovat minulle aina ilon, rakkauden ja kiitollisuuden lähteitä.
Elämän tavoite – Tanssin 120-vuotiaana Rock’n Rollia itse kirjoittamani Shake it Baby shake it -laulun tahtiin.

Christinen blogi

Ajatuksia elämästä ja coahingista.  

Paluu töihin vai takaisin ”vankilaan”?

Takaisin töihin vai takaisin ”vankilaan”? Tuntuuko töihin paluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, haluatko pysyä nykyisessä tilanteessasi vai lähdetkö jännittävälle matkalle. Oma coachisi tai coachkurssi voi auttaa sinua löytämään polun, jota haluat kulkea, haaveilemasi elämän. Tänä vuonna

Lue lisää »

Kesä ja loma!

Kesä ja loma! Pitkä kuuma kesä… vai onko? Oi miten olen kaivannut ja odottanut kesää, ja nyt se on täällä koko komeudessaan! Ihana kesä, lämpö, pitkät päivät ja valoisat, satumaiset illat. Kesä ja loma! Pitkä kuuma kesä, aikaa yhdessä olemiselle,

Lue lisää »

Jo joutui armas aika… vai?

Jo joutui armas aika… vai? Tähän aikaan vuodesta oppilaat joka puolella Suomea ja Pohjoismaita laulavat Suvivirrettä sekä muita kauniita kesälauluja. Ilmassa on odotusta ja vatsassa perhosia. Olemme kesäloman kynnyksellä ja luonto on kauneimmillaan. Ympäristö vihertää, kukkii ja ilma on täynnä

Lue lisää »