Positive Solutions

– din partner på jobbet och privat

christine

Founder & Owner

ICF Master Certified Coach (MCC), CoachTrainer, Mentor Coach, SDI Partner & Master Facilitator, NLP Master Practitioner, Mental Trainer

Christine Suvanto

ICF Master Certified Coach (MCC) – PRO COACHING 2020

 

Utvecklar, Utmanar och Utbildar Dig och Din organisation med

Professionalitet, Äkthet, Passion, Integritet och konfidentialitet

 

 Att uppnå och upprätthålla ICF MCC coachingnivå kräver seriöst arbete, genuint intresse och passion för människor och ständig utveckling. Endast 3% av ICF certifierade coacher i världen har nått hela vägen fram till ICF MCC nivå. Att uppnå denna nivå var ett av mina stora mål och givetvis fortsätter min resa med fortsatta utbildningar och fortbildningar. Coaching är en profession i utveckling och en färskvara som bör upprätthållas för att vara på topp och där vill jag förbli.

 

År 2020 fick jag ta emot ICF och EMCC Finlands Pro Coaching-erkännandet, vilket är en enormt stor ära för mig. Jag värnar om internationellt ackrediterad kvalitet och professionalism inom coaching. Väljare och utnämnare av mottagaren var i år utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen och styrelseordförande Teresia Kemppi-Vasama.

Läs mera om Pro Coaching 2020 här

 

Mitt arbete består idag till 100% av professionell coaching

 

Christine & Nyckeltal (31.12.2020)

  • ICF Master Certified Coach (MCC) – 2.614 coachingklienttimmar
  • CoachCompanion coachutbildare sedan 2013 – 2876 timmar i utbildningssalen
  • Feedback av kursdeltagare – medeltal av samtliga utbildningar 4,9/5
  • Mentorcoach sedan år 2013
  • Mottagare av ProCoaching erkännandet 2020, ICF & EMCC Finland
  • Otaliga workshops, konflikthanteringsuppdrag, föreläsningar etc.

  

Coach – Jag coachar i organisationer och privat, både individuellt och i grupper/team/par.

Då jag coachar ser jag alltid hela människan, inte bara en titel, ålder eller kön. Jag möter en människa med mycket outnyttjad potential inom sig. Med arbetet och privatlivet fungerande och i balans, mår du bättre, orkar och presterar du bättre, både på jobbet och hemma.
Vill du ha en förändring till stånd, utvecklas, komma vidare, nå ett mål, bolla tankar och idéer med en neutral, utomstående person, då är professionell coaching något för Dig. Ensam är det svårt att bryta mönster och se lösningar, tillsammans är det avsevärt lättare.

 

Partnerskap är a och o i min coaching!
Du äger processen, du antecknar och arbetar mot ditt mål – inte jag!
Jag håller koll att processen går framåt, jag lyssnar, frågar, ifrågasätter, hejar, utmanar, lyfter fram det jag lägger märke till. Tillsammans!

I coaching konstaterar vi nuläget (rosigt/risigt/stressigt) och därefter utarbetar vi tillsammans ett tydligt mål. Coaching är alltid härifrån framåt och målinriktat. Därefter tar du steg mot målet. Coaching kräver action, agerande och långsiktighet!

 

Konfidentialitet och integritet är av största vikt för mig! Jag för inga anteckningar över våra möten, du antecknar själv dina insikter och funderingar och du eller ditt namn nämns inte i marknadsföringssyfte (endast på din önskan). Läs mera om mig nere på sidan. (Karriär, förtroendeuppdrag, idrott, privat)

 

Boka tid här för

Executive coaching, Business coaching, Career coaching, Life coaching

 

Coachutbildare – CoachCompanion. Sedan 2013 har jag utbildat professionella coacher enligt ICF etiska riktlinjer och kärnkompetenser. CoachCompanion som startade redan 2005 hör till de äldsta coachutbildningsföretagen, som kvalitetssäkrats och fått förtroendet att själv genomföra den muntliga certifieringsuppkörningen på ACC- och PCC nivå, ACTP (Accredited Coach Training Program) av ICF. Jag utbildar både i öppna utbildningar och företagsinternt.

 

Mentorcoaching – i coachutbildningen ingår mentorcoaching och där är jag en av mentorcoacherna. Då du är certifierad coach behöver du upprätthålla och/eller uppgradera din certifiering med 3 års mellanrum. Till det behövs förutom fortbildning även mentorcoaching av en erfaren mentorcoach. Behöver du mentorcoaching så kan du vända dig till mig för individuell mentorcoaching eller delta i mitt Mentor Coaching Program.

 

SDI Master Facilitator

Christine & Karriär

Jag har en bred och gedigen arbetserfarenhet från flera olika branscher såsom logistik-, livsmedels- och bankbranschen samt inom skolväsendet. Jag förstår vad du talar om.

Positive Solutions/CoachCompanion/Corestrengths SDI – coaching, utbildning, utveckling, konflikthantering, workshops, föreläsning …
Assistor/Veho – HR med ansvar för chefs- och medarbetarutbildning, organisationsutveckling, välmående-projekt, implementering av mål, värderingar, ”spelregler”, konflikthantering mm
Hangö stad – tf rektor och klasslärare

Estrella – produktchef med ansvar för marknadsföringskampanjer, produktlanseringar, produktutveckling med kollegerna i Sverige, Danmark, Norge.

Ingman Foods – Styrelseordförandens och verkställande direktörens assistent, ”högra hand”.

Helsingfors Sparbank – bankfunktionär

Christine & Förtroendeuppdrag

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Förbundsordförande (6 år)
Finlands Svenska Idrott (FSI) – Viceordförande (5 år)

Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Styrelseordförande & -medlem (14 år)
Hangö IK friidrott – styrelseordförande & -medlem (12 år)

Stafettkarnevalens delegation (5 år)

Munskänkarna i Hangö – styrelsemedlem & uppstartare

Östersjö Maraton – arrangörsmedlem & uppstartare

Samt en massa andra förtroendeuppdrag (Hem & Skola, personalföreningar, kamratförbund etc)

Christine & Idrott

Jag har även stor passion för utveckling och coaching inom idrott och har en mångsidig bakgrund från idrotten.

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Förbundsordförande
Finlands Svenska Idrott (FSI) – Viceordförande

Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Styrelseordförande & -medlem (14 år)
Hangö IK friidrott – styrelseordförande & – medlem (12 år)
Hangö IK – friidrottstränare (ca 15 år)

VM 2005, EM 2012, GP Helsingfors, Finland-Sverige landskamper mm – friidrottsdomare

Östersjö Maraton – en av initiativtagarna och uppstartare

Mental Coach / Professionell coach för idrottare på toppnivå
Coachingutbildare för fysiska tränare, idrottare och föräldrar

Tävlingsarrangör i många sammanhang

Förälder till idrottare
Barnidrottare

Christine & Fritid

Långa promenader, friska vindar, havsdoft är för mig mindfulness och en källa till inspiration och kreativitet. Att låta tankarna hoppa fritt i takt med stegen eller låta vinden blåsa bort irritation, nedstämdhet och istället ta in det vackra som finns omkring mig med alla sinnen, dofter, ljud, små och stora detaljer… Det ger förutom ett glatt sinne även nyttig motion. 😉
Böcker – ger givetvis ny information och kunskap, men för mig är de också en källa till äventyr, resor, kreativitet, inspiration … med en bok i handen är jag aldrig ensam.

Resor – det härliga med en resa betyder för mig, många härliga nya människomöten. Som mina barn brukar säga… du bara frågar ”Hur mår du? Varifrån kommer du? eller någon annan kort, vanlig fråga och så börjar människorna berätta sin livshistoria för dig.
Min älskade man & mina härliga barn är en ständig källa till lycka, kärlek och tacksamhet.
Livsmål: Att som 120 åring dansa Rock´n Roll till låten jag själv skrivit Shake it Baby shake it 😉
Äkta – Humor, positivitet, kärlek

tom

Co-Owner & Sales

SDI Partner & Master Facilitator, ICF Professional Certified Coach (PCC)

Tom Suvanto

ICF Professional Certified Coach (PCC)

 

Energi – Struktur – Lugn – Humor – Ärlighet

Jag är både ICF certifierad coach (PCC) och SDI Partner & Master Facilitator med mångsidig och lång erfarenhet. Jag utbildar, utvecklar och coachar företag och privat personer mot sina mål.

 

Jag har en lång och gedigen arbetserfarenhet från flera finländska storföretag så som Veho, Assistor, Stockmann och Akademiska Bokhandeln.

 

Jag har bl.a. arbetat som verkställande direktör, vice vd och controller. Jag började min yrkesbana som controller, då jag arbetade med fokus på ekonomi, budget, rapportering, för att sedan som vd och enhetschef planera, utveckla och följa upp och ansvara för hela helheten. Dessa erfarenheter är till stor nytta då vi arbetar med företag och företagsutveckling. Även då jag coachar enskilda individer både inom organisationer och privat, kommer min erfarenhet av att samarbeta med och leda människor väl till pass.

 

Kvalitet och kvalitetssäkring är av stor betydelse inom företagsvärlden med t. ex. ISO standarder så som ISO 9001 och 14001. Detta sätter jag stor vikt vid också då vi talar om professionell coaching. Jag är stolt att vi som coachutbildningsföretag, CoachCompanion är ackrediterat och kvalitetssäkrad av International Coaching Federation (ICF). Där vi förbinder oss till etiska riktlinjer, ständig fortbildning och utveckling. Vi har fått förtroendet att själv sköta den muntliga diplomeringen och certifieringen på ACC och PCC nivå. Vi vet att vi kan erbjuda kvalitet – valuta för pengarna. Vilket också våra kursdeltagares feedback visar: utbildningen 4,8/5 och utbildaren 4,9/5.

 

Vi, Positive Solutions, representerar även SDI 2.0, vi är certifierade SDI Partners. SDI är ett effektivt, enkelt och kraftfullt kartläggningsverktyg att använda inom organisationer för att skapa fungerande kommunikation, hantera och framförallt förebygga konflikter.

 

Skapa resultat genom fungerande relationer. RQ = Relationsintelligens.
Eftersom kvalitet är viktigt för mig, är det viktigt att SDI bygger på gedigen forskning av Elias Porter (1971) och Tim Scudder (2013). Läs mera om SDI och forskningen här.

 

Min drivkraft är att coacha och utbilda organisationer och team – att samarbeta, kommunicera, tillsammans utveckla, hitta nya lösningar, förenkla för att nå hållbara resultat både ekonomiska men framför allt i människokraft, välmående, engagemang!

 

För mig och oss är människan viktig.

 

Ta gärna kontakt om du behöver hjälp med personlig eller professionell utveckling eller om din organisation behöver hjälp i förändrings- eller utvecklingsprocesser!

AnneL

Anne Liljestrand

ICF Associate Certified Coach, SDI-handledare, Kommunikation & Språktjänster

Anne Liljestrand

ICF Associate Certified Coach, SDI-handledare, Kommunikation & Språktjänster

Tillsammans – Resultat – Välmående – Framåt

Jag är en ICF ACC-certifierad coach som coachar både team och individer, både företag och privat, på flytande finska, svenska, engelska och franska, även på spanska.

Professionell coaching, ett coachande ledarskap, människor, utveckling och att utveckla mig själv är mina passioner. Jag är också certifierad SDI-handledare, en erfaren facilitatör och föreläsare.

Jag stöder dig också med översättning, transkribering, korrekturläsning och avancerad textbehandling. Jag fungerar även som företagsamhetscoach så att din verksamhet får en bra start och du kan tackla alla utmaningar. Jag är också själv företagare och har studerat företagsamhet.

Jag har arbetat bl. a. i en stor nordisk advokatbyrå och har studerat både språk och översättning (FM) samt ekonomi (BBA). Jag är också professionell mentor för personer i början av sin karriär.

Alltid när jag kan far jag på en springtur, det är en livsstil för mig. Jag är din partner både i mötesrum och på springstigen.

PanjaiK

Panjai Krum

Bild-artesan

Panjai Krum

Genom superkreativa, ödmjuka, perfektionisten Panjai Krum kan vi även erbjuda visuell och design hjälp till dig.

Panjai är utbildad bild-artesan som är specialiserad på grafisk design och går nu som bäst en utbildning till inredningsartesan. Hon kan hjälpa dig med design av logon, visitkort, annonser, mässor. Panjai kan också hjälpa dig med fotografering såsom produktfoto med styling, djur i naturen och porträtt samt med videoklipp.

Nu behöver du inte kunna allt själv eller skaffa all dyrbar utrustning. Istället får Du tid att göra det du är bra på. Är du intresserad och vill veta mera? Ta kontakt!

Positive Solutions är ett företag som vi, Christine och Tom, driver tillsammans. Vi kommer från Hangö, men finns nu i Helsingfors. Vårt arbetsfält är brett, vi finns där du finns, fysiskt eller virtuellt. I vårt team ingår ett stort antal certifierade coacher och certifierade SDI handledare.

Vi coachar, utbildar, utvecklar, leder alltid med människan i fokus. Oberoende om du är en stor organisation eller en enskild individ. Hos oss är du viktig precis som du är.

För oss är professionalitet, integritet, äkthet och medmänsklighet av största vikt. Allt är konfidentiellt. Vi följer ICF etiska riktlinjer. Hos oss är du trygg.
Vi vet att vi alla har mycket outnyttjad potential inom oss, gåvor och talanger som vi lockar fram, både i organisationer och i den enskilda individen. Vi börjar med att utforska nuläget, sedan fastställer vi ett tydligt mål, mot vilket vi sedan tillsammans tar målmedvetna steg. Vi använder kvalitetssäkrad coaching (ICF) och SDI 2.0 (läs mera här), som kraftfulla verktyg i våra uppdrag.

Vi arbetar med coaching av team och grupper, team building, konflikthantering, effektiv kommunikation och ledarskapscoaching. Individuell coaching till privatpersoner eller till organisationer som komplement till arbetsplatshälsovården. Vi vet att vi alla behöver någon att bolla tankar och utmaningar med.  En professionell coach, som hejar på, ifrågasätter tankemönster, utmanar och framför allt tror på oss.

Vi erbjuder också mentorcoaching, executive coaching, parcoaching, översättning, transkribering …. ta kontakt för en kostnadsfri INTRO-träff (30 min)boka här

Välkommen, tillsammans mot ditt mål!

Läs mer

Vi på Positive Solutions/CoachCompanion hjälper dig att hitta styrkor och uppnå mål, vare sig det handlar om dig själv eller ditt arbetsteam. Med en lång och gedigen erfarenhet coachar, utbildar och utvecklar vi företag, grupper, team och privatpersoner.

Organisationer kan spara stora summor genom att lära sig hur man kommunicerar, samarbetar, uppställer motiverande mål, hanterar konflikter och sporrar team, ledare och medarbetare.

Privatpersoner kan få stora förändringar till stånd och uppnå sina drömmar genom att lära sig mer om sig själva, sina styrkor och drivkrafter. Till oss är alla som vill genomföra en förändring välkomna.

På vårt program finns allt från två dagars kurser till internationella kvalitetssäkrade certifieringsutbildningar och fortbildningar. För oss är kvalitet av största vikt, därför har vi också en pengarna tillbaka-garanti på alla våra diplomerings- och certifieringsutbildningar.

Positive Solutions/CoachCompanion mission är ”Vi förändrar världen”, för oss är detta inte bara vackra ord, vi har dem med i allt vad vi gör. Om vi kan bidra till att en människa, ett team, en organisation mår och fungerar bättre, har vi tagit ett litet steg i rätt riktning. Vi tror också att barn och ungdomar, med god självkänsla och gott självförtroende, har kraft, ork och verktyg att ta itu med utmaningar på ett konstruktivt och positivt sätt och har förmågan att glädjas med sina medmänniskor. Därför har vi sponsorerat och startat olika projekt bl a tillsammans med Daghemmet Fyren i Helsingfors och Hagelstamska skolan i Grankulla, där vi bl a utbildat personalen i coaching, ett coachande förhållningssätt och ett coachande ledarskap. Barnen och ungdomarna är vår framtid.

Vår vision ”Coaching för alla” är också något vi dagligen arbetar med på olika sätt. Ett exempel på det är Barefoot Coaching, som vi startat där vi avgiftsfritt årligen erbjuder individuell coaching och deltagande i Grundkurs i coaching, för ett antal människor som är i behov, men inte har ekonomiska förutsättningar för det (ex. arbetslösa, ungdomar, ensamstående föräldrar, seniorer, nya finländare).

Våra värderingar, våra 3 P, alla du möter hos oss är professionella och känner stor passion för det vi gör och vi utför våra uppdrag på vårt eget personliga sätt.

Professionell coaching bygger på ICF:s etiska riktlinjer och kärnkompetenser, vi levererar ackrediterad och kvalitetssäkrad utbildning. Alla i vårt team är utbildade enligt professionell coaching. För att försäkra dig om kvaliteten bör du hitta såväl din utbildare som utbildningsföretaget i International Coach Federations (ICF) medlemsregister.

Vi ser framemot att träffa dig och vara din partner på jobbet och privat.

Varmt välkommen!