Christine Suvanto

Executive Coach, Mentor Coach (MCC/PCC/ACC)
Coach Trainer (ICF ACTP)
Mastermind Facilitator (WBECS) 

Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator

NLP Master Practitioner, Mental Manager

 • ICF Master Certified Coach (MCC) – 2.614 coaching-klienttimmar (31.12.2020)
 • CoachCompanion coach-utbildare från och med 2013 – 2.876 timmar i utbildningssalen
 • Kursdeltagarnas feedback, medeltal 4,9/5
 • Mentor coach från och med 2013
 • Pro Coaching -vinnare 2020, ICF & EMCC Finland
 • Otaliga workshops, konflikthanteringar, föreläsningar mm.
Christine Suvanto

Utvecklar, utmanar och utbildar dig och din organisation, professionellt, äkta och passionerat, med total konfidentialitet och integritet.

Att uppnå och upprätthålla ICF MCC coachingnivå kräver seriöst arbete, genuint intresse och passion för människor och ständig utveckling. Endast 3% av ICF certifierade coacher i världen har nått hela vägen fram till ICF MCC nivå. Att uppnå denna nivå var ett av mina stora mål och givetvis fortsätter min resa med fortsatta utbildningar och fortbildningar. Coaching är en profession i utveckling och en färskvara som bör upprätthållas för att vara på topp och där vill jag förbli.

År 2020 fick jag ta emot ICF och EMCC Finlands Pro Coaching-erkännandet, vilket är en enormt stor ära för mig. Jag värnar om internationellt ackrediterad kvalitet och professionalism inom coaching. Väljare och utnämnare av mottagaren var i år utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen och styrelseordförande Teresia Kemppi-Vasama.

Mitt arbete består idag till 100% av professionell coaching.

Coach

Jag coachar i organisationer och privat, både individuellt och i grupper/team/par.

Då jag coachar ser jag alltid hela människan, inte bara en titel, ålder eller kön. Jag möter en människa med mycket outnyttjad potential inom sig. Med arbetet och privatlivet fungerande och i balans, mår du bättre, orkar och presterar du bättre, både på jobbet och hemma.

Vill du ha en förändring till stånd, utvecklas, komma vidare, nå ett mål, bolla tankar och idéer med en neutral, utomstående person, då är professionell coaching något för Dig. Ensam är det svårt att bryta mönster och se lösningar, tillsammans är det avsevärt lättare.

Partnerskap är A och O i min coaching! Du äger processen, du antecknar och arbetar mot ditt mål – inte jag! Jag håller koll att processen går framåt, jag lyssnar, frågar, ifrågasätter, hejar, utmanar, lyfter fram det jag lägger märke till. Tillsammans! I coaching konstaterar vi nuläget (rosigt/risigt/stressigt) och därefter utarbetar vi tillsammans ett tydligt mål. Coaching är alltid härifrån framåt och målinriktat. Därefter tar du steg mot målet. Coaching kräver action, agerande och långsiktighet!

Konfidentialitet och integritet är av största vikt för mig! Jag för inga anteckningar över våra möten, du antecknar själv dina insikter och funderingar

Coach-utbildare

Sedan 2013 har jag utbildat professionella coacher enligt ICF etiska riktlinjer och kärnkompetenser. CoachCompanion som startade redan 2004 hör till de äldsta coachutbildningsföretagen, som kvalitetssäkrats och fått förtroendet att själv genomföra den muntliga certifieringsuppkörningen på ACC- och PCC nivå, ACTP (Accredited Coach Training Program) av ICF. Jag utbildar både i öppna utbildningar och företagsinternt.

Mentorcoaching 

I coachutbildningen ingår mentorcoaching och där är jag en av mentorcoacherna. Då du är certifierad coach behöver du upprätthålla och/eller uppgradera din certifiering med 3 års mellanrum. Till det behövs förutom fortbildning även mentorcoaching av en erfaren mentorcoach. Behöver du mentorcoaching så kan du vända dig till mig för individuell mentorcoaching eller delta i mitt Mentor Coaching Program.

Uppnå dina mål

Du hittar lätt en för dig lämplig tid för coaching.

Coaching

Du blir självsäkrare, får bättre självkänsla och utvecklas som människa.

Har du frågor?

Har du frågor? Ta kontakt så berättar jag mera!

Christine

Med egna ord

Fortsätt läsa om du vill veta mera om mig, min karriär, förtroendeuppdrag och fritid.

Jag har en bred och gedigen arbetserfarenhet från flera olika branscher såsom logistik-, livsmedels- och bankbranschen samt inom skolväsendet. Jag förstår vad du talar om.

 • Positive Solutions/CoachCompanion/Corestrengths SDI – coaching, utbildning, utveckling, konflikthantering, workshops, föreläsning …
 • Assistor/Veho – HR med ansvar för chefs- och medarbetarutbildning, organisationsutveckling, välmående-projekt, implementering av mål, värderingar, ”spelregler”, konflikthantering mm
 • Hangö stad – tf rektor och klasslärare
 • Estrella – produktchef med ansvar för marknadsföringskampanjer, produktlanseringar, produktutveckling med kollegerna i Sverige, Danmark, Norge.
 • Ingman Foods – Styrelseordförandens och verkställande direktörens assistent, ”högra hand”.
 • Helsingfors Sparbank – bankfunktionär

Svenska Finlands Idrott (SFI) – Förbundsordförande (6 år)

Finlands Svenska Idrott (FSI) – Viceordförande (5 år)

Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Styrelseordförande & -medlem (14 år)

Hangö IK friidrott – styrelseordförande & -medlem (12 år)

Stafettkarnevalens delegation (5 år)

Munskänkarna i Hangö – styrelsemedlem & uppstartare

Östersjö Maraton – arrangörsmedlem & uppstartare

Samt en massa andra förtroendeuppdrag (Hem & Skola, personalföreningar, kamratförbund etc)

Jag har även stor passion för utveckling och coaching inom idrott och har en mångsidig bakgrund från idrotten. Jag har själv idrottat som barn och förälder till egna idrottande barn. Jag var friidrottstränare i Hangö IK i 15 år, fysiktränare, coachutbildare och mental tränare och professionella coach för idrottare på toppnivå

Jag har varit styrelsemedlem i många idottsorganisationer: Svenska Finlands Idrott (SFI) – Förbundsordförande, Finlands Svenska Idrott (FSI) – Viceordförande, Hangö Idrottsklubb Centralstyrelsen – Styrelseordförande & -medlem (14 år), Hangö IK friidrott – styrelseordförande & – medlem (12 år).

Jag har varit tävlingsarrangör i många sammanhang och deltagit aktivt i många olika tävlingar som friidrottsdomare i VM 2005, EM 2012, GP Helsingfors, Finland-Sverige landskamper mm. För  Östersjö Maraton var jag en av initiativtagarna och uppstartare.

Äkta – Humor, positivitet, kärlek

Långa promenader, friska vindar, havsdoft är för mig mindfulness och en källa till inspiration och kreativitet. Att låta tankarna hoppa fritt i takt med stegen eller låta vinden blåsa bort irritation, nedstämdhet och istället ta in det vackra som finns omkring mig med alla sinnen, dofter, ljud, små och stora detaljer… Det ger förutom ett glatt sinne även nyttig motion.

Böcker – ger givetvis ny information och kunskap, men för mig är de också en källa till äventyr, resor, kreativitet, inspiration … med en bok i handen är jag aldrig ensam.

Resor – det härliga med en resa betyder för mig, många härliga nya människomöten. Som mina barn brukar säga… du bara frågar ”Hur mår du? Varifrån kommer du? eller någon annan kort, vanlig fråga och så börjar människorna berätta sin livshistoria för dig.

Min älskade man & mina härliga barn är en ständig källa till lycka, kärlek och tacksamhet.

Livsmål: Att som 120 åring dansa Rock´n Roll till låten jag själv skrivit Shake it Baby shake it

Christines blogg

Tankar om livet och coaching.