Din partner på jobbet och privat

Positive Solutions

Positive Solutions är ett coachingföretag grundat år 2012 av Christine och Tom Suvanto.

Vi coachar, utbildar och utvecklar företag, team och grupper samt enskilda personer. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar och helheter enligt kundens behov och önskemål.

Founder, Owner, Chair
Executive Coach, Business & Life Coach, Team Coach, Career Coach, Mentor Coach (MCC/PCC/ACC)Coach Trainer, ICF Assessor,
Faculty Member & Mentor Coach (BC Breakthrough Coaching)Mastermind Facilitator (WBECS)
Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator
NLP Master Practitioner, Mental Trainer, Mental Manager

Christine Suvanto

Vill du ha en förändring till stånd, utvecklas, komma vidare, nå ett mål, bolla tankar och idéer med en neutral, utomstående person, då är professionell coaching något för Dig. Jag coachar i organisationer och privat, både individuellt och i grupper/team/par. Jag har utbildat professionella coacher enligt ICF etiska riktlinjer och kärnkompetenser senaste 10 år.

Före mitt nuvarande drömjobb har jag arbetserfarenhet från många brancher och till mina arbetsuppgifter har hör bland annat marknadsföring, lanseringar ja personaladministration; mycket med utbildning och utveckling.

Jag vill utveckla, utmana och utbilda dig och din organisation, professionellt, äkta och passionerat, med total konfidentialitet och integritet.

CEO, Owner,
ICF Professional Certified Coach (PCC), Mentorcoach,
Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator

Tom Suvanto

Jag gillar att coacha och utbilda företag och team – få samarbeta, kommincera, utveckla, hitta nya lösningar, förenkla – för att att uppnå hållbara resultat, både ekonomiska och miljöresurser, välmående och engagemang.

Jag har en lång och gedigen arbetserfarenhet från flera finländska storföretag med ekonomi, administration och ledarskap.

Ta kontakt om du behöver hjälp med personlig eller professionell utveckling eller om din organisation behöver hjälp i förändrings- eller utvecklingsprocesser!

ICF Associate Certified Coach (ACC), Core Strengths SDI 1.0 Facilitator, Kommunikation & Språktjänster, Business Mentor

Anne Liljestrand

Jag stöder dig med flera språk när du vill identifiera dina styrkor, planera din framtid, förverkliga dina mål och fördjupa din självkännedom. Ditt ämne kan vara Business eller Life och allt där emellan.

Jag samarbetar med dig med glädje och inspiration på svenska, finska, engelska och franska.

Professionell coaching, ett coachande ledarskap och människor är väldigt viktiga för mig och jag utvecklar mig själv kontinuerligt i dessa teman. Jag är en erfaren grupp och team coach och jag är också Business Mentor för företagare och personer som funderar på att starta företag.

Utöver coaching, mentorering och facilitering njuter jag också av flerspråkig kommunikation.

Jag har tidigare jobbat bl. a. på en stor nordisk advokatbyrå och jag har studerat både översättning av språk (FM) och ekonomi (BBA).

Alltid när jag kan, springer jag, löpning är ett levnadssätt för mig. Du kan träffa mig online, i ett mötesrum och på länk. Ta kontakt eller boka en tid i kalendern!

ICF Professional Certified Coach (PCC), Mentorcoach,
Core Strengths SDI 2.0 Facilitator, Skolcoach

Anna Nordström

Utbildad certifierad ICF coach blev jag år 2015. Professionalitet och etik är mycket viktigt för mig, därför är ständig fortbildning och personlig utveckling givet.

För mig är coaching en metod som hjälper dig att utvecklas, få självkännedom och nå dina mål.

Jag brinner för att hjälpa lära dig mera om dig själv, få klarhet, hitta egna lösningar, växa som person, vilket ger dig motivation, glädje och energi i yrket, studierna och privat.

Barn och ungdom är vår framtid, de viktigaste vi har, och därför är möjligheten till coaching otroligt viktig, en stärkande del i deras utveckling! Därför upplever jag att mitt arbete som skolcoach i Mattlidens Gymnasium och Grankulla Gymnasium värdefullt och givande.
Förutom individuell coaching av studeranden och lärare håller jag även workshops och föreläsningar.

Affärsvärlden är bekant för mig från mina tidigare arbetsuppgifter – jag coachar därför också inom företag och organisationer, både individuellt och i team, chefer och medarbetare.

Jag ingår i Positive Solutions MentorCoaching team, där jag som mentorcoach stöder blivande och certifierade coacher på deras coachingresa mot ACC eller PCC certifiering. Professionell Coaching är en ständig utvecklingsprocess, vi coacher är aldrig fullärda oberoende av certifieringsnivå.

Som coach, mentorcoach och medmänniska upplever jag mig engagerad, lyhörd och empatisk.

Läs mera om mig eller kontakta mig gärna för en kostnadsfri träff

ICF Associate Certified Coach (ACC) Speciallärare, Studiecoach, Tränare, Sälj, Kontaktperson

Matts Pettersson

Lärande och växande är det jag brinner för. 

I skolan jobbar jag som speciallärare och studiecoach, i mitt arbete ingår även att undervisa och coacha hemmasittare.

Jag jobbar också som coach, föreläsare, personal trainer och workshopshållare. Därtill är jag Positive Solutions kontakt- och säljperson gällande Stars-konceptet, ett coachande förhållningssätt och ledarskap i skolan och i företag samt övriga utbildnings-, fortbildnings- och utvecklingsmöjligheter.

Som professionell coach får mina kollegor/studerande/klienter se sig själva och sin potential, tillsammans väcker vi deras drömmar och går framåt. Jag tror på det enkla, vilket är att lyssna på sig själv, och agera i enlighet med vad man värdesätter och tror på.

Jag coachar individuellt och i team, drar workshops, föreläser och gör träningsprogram.

Jag vill hjälpa dig att utvecklas och må bra!

Är du nyfiken på coaching, träning, utveckling, Stars-konceptet eller på mig, läs mera här under eller boka en avgiftsfri halvtimme med mig.

Boka din tid i kalendern eller kontakta mig via kontaktuppgifterna, så syr vi ihop något fint tillsammans!

ICF Associate Certified Coach (ACC),
Lärare inom småbarnspedagogiken

Pia Peltoniemi

Vi har alla tankar om framtiden, drömmar och önskningar om något i våra liv. Som coach hjälper jag dig att få nya perspektiv och tankar om dig själv och att förverkliga saker som ibland kan kännas till och med omöjliga. Det finns så mycket omedveten kapacitet och mod i människan, som bara längtar efter att komma fram.

Som coach är jag en mild, trygg och inlyssnande resekumpan på din resa mot nya möjligheter och önskemål. Min grundtanke är medmänsklighet, acceptans av olikheter samt äkthet. Varje kund, både individ och grupp, är unik med sina egna behov, det ligger som grund i verksamheten. För mig är unika du och din vilja att bli coachad viktig.

Min yrkesbakgrund är lärare inom småbarnspedagogiken och daghemsföreståndare.

Min gedigna bakgrund och erfarenhet från småbarnspedagogiken skapar förståelse för utmaningarna inom daghemmet, både då det gäller teamet och även den enskilda personen som ansvarar för verksamheten. Jag coachar grupper, team och enskilda medarbetare att växa och utvecklas. En välmående, entusiastisk och professionell personal skapar en kvalitativ, trygg och säker miljö för barnen och familjerna.

Jag är intresserad av lära mig nya saker och fördjupar även min coachingkompetens genom bl a utbildningar, workshops och böcker. Mina intressen är motion i olika former och att resa.

Jag coachar enskilda individer och team samt håller workshops och föreläsningar inom småbarnspedagogiken. Jag är med i Positive Solutions Stars-koncept.

Jag coachar både på svenska och finska.

Första gången vi träffas är under en avgiftsfri 30 minuter. Då berättar jag vad coaching är och samtidigt har du möjlighet att ställa frågor. Först därefter, om du upplever att coaching tjänar dina behov, gör vi en coachingöverenskommelse.

Om du blev intresserad av coaching och vill veta mera, boka en tid via bokningskalender eller kontakta mig.

ICF Associate Certified Coach (ACC)

Karin Laubert

Haluan auttaa sinua tai tiimisi löytämään sisäisen tasapainon, hyvinvoinnin tukemiseksi. Jos olet parhaimmillaan oma itsesi, kaikki arki- ja työtehtävät sujuvat paremmassa flowssa. Tiimin tasapaino taas rakentaa vahvan pohjan olemassa olevalle ja innostaa luomaan uutta, eli kehittämään organisaation seuraavalle tasolle.

Elämässä kuitenkin ihminen on se keskiö. Onko sitten kyse mistä elämän vaiheesta tahansa, lähtökohta on ihminen. Urani aikanaan olen saanut mahdollisuuden olla esimiehenä monelle eri ikäiselle ihmiselle ja eri kulttuurista. Ollessaan esimiehenä ja samalla aloitin coaching koulun ja uran oivalsin, että ihmisten johtamisen tasapainon luo juuri se, miten eri tavalla johtaja osaa ottaa huomioon kaikki erilaisuudet ja liittää nämä yhteen. Coachaava johtaminen mahdollista kasvattaa luottamusta, nostaa esille piilotettuja vahvuuksia ja kehittää olemassa olevia. Coaching on työyhteisön hyvinvoinnin pelastusrengas tilanteessa, kun tilanteessa. Esimerkiksi projektien rakentamisessa ottaen huomioon kaikki osallistujat, strategian luomisessa, riitatilanteiden selvittämisessä ja kehityskeskusteluissa. Lisäksi vielä monessa kohtaamisessa ammattimaisessa asemassa.

Hain kansainvälistä koulutusta juuri kansainvälisen työkulttuurin kehittämiseksi ja oman ICF ACC tasoa. Kun coachingista tuli elämän tapaa, en ole malttanut lopettaa opintoja, osallistumalla koulutuksiin pääosin suomessa ja virossa. Tärkeänä omalla matkalla pidän visiota ”Onnellinen elämä ja kaikki on mahdollista”. Uskon vahvasti, että jokainen voi sellaisen luoda. Coachina annan ihmisille uskoa, toivoa, positiivisuutta ja intoa lähteä rakentamaan oman näköinen elämä.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos kaipaat jossakin elämän tilanteessa apua. Keskustellaan ja löydetään juuri sinulle sopiva ratkaisu, miten coaching sopii sinun elämääsi.

Vår mission

Tillsammans förändrar vi världen

"Om vi kan bidra till att en människa, ett team, en organisation mår och fungerar bättre, har vi tagit ett litet steg i rätt riktning."

Organisationer kan spara stora summor genom att lära sig hur man kommunicerar, samarbetar, uppställer motiverande mål, hanterar konflikter och sporrar team, ledare och medarbetare. Privatpersoner kan få stora förändringar till stånd och uppnå sina drömmar genom att lära sig mer om sig själva, sina styrkor och drivkrafter. Till oss är alla som vill genomföra en förändring välkomna.

Positive Solutions mission är ”Tillsammans förändrar vi världen”, för oss är detta inte bara vackra ord, vi har dem med i allt vad vi gör. Om vi kan bidra till att en människa, ett team, en organisation mår och fungerar bättre, har vi redan tagit ett litet steg i rätt riktning.

Vi är personliga och passionerade professionella coacher. Oberoende vem av oss du träffar, möter du en människa, inte bara en arbetstagare med en titel. Vi vill leva som vi lär. Via coaching hittar vi det unika i varje individ. Vi har alla en passion för vad vi gör, oberoende av arbetsuppgift. Vi är genuint intresserade av våra uppdrag och att vi älskar det vi gör. Det ger oss energi och därför ger vi alltid det lilla extra. Det här är en styrka som vi uppskattar stort.

Vi är professionella, vi vet vad vi gör. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden vår verksamhet för att trygga kvaliteten.

certified_facilitator_logo