Parhaat tulokset luodaan toimivissa tiimeissä

RQ - Relationship Intelligence

Organisaatiosi koostuu toisiinsa kytkeytyvistä tiimeistä – ihmisistä, jotka ovat keskenään enemmän tai vähemmän vuorovaikutuksessa joka päivä. Kaikki tulokset ovat riippuvaisia näiden ihmisten välisistä suhteista, yhteistyöstä ja kyvystä tehdä työtä ryhmässä. Et kuitenkaan voi vain yhdistää ihmisiä tiimeiksi ja odottaa heiltä täysin toimivaa yhteistyötä.

Sen sijaan, että keskittyisimme siihen, mitä teemme, SDI 2.0 voi auttaa ymmärtämään, miksi toimimme siten, kuten toimimme ja miten suhtaudumme toisiimme. Suhdeälyn (RQ) avulla SDI 2.0 luo yhteisen kielen, jolla ihmiset voivat ymmärtää, mikä on tärkeintä.

Suhdeälyn kehittämiseen kuuluu muutakin, kuin pehmeitä valmiuksia ja SDI 2.0 on olennainen työkalu, kun haluamme ymmärtää toisiamme ja parantaa viestintäämme.

SDI 2.0 keskittyy motivaatioon ja arvoihin antaen tärkeän resurssin olennaiselle johtamisosaamiselle: vaikuttamiselle. Toisen henkilön kanssa on helpompi kommunikoida, kun ymmärtää, mikä tälle on aidosti tärkeintä. Kun ymmärrämme tämän, osaamme myös valita parhaan lähestymistavan kommunikoinnissamme.

Tuloksia toimivilla tiimisuhteilla

Tiimissä on monia erilaisia valmiuksia ja vahvuuksia. Menestyksen salaisuus on tietää, miksi ja miten ihmiset käyttävät näitä valmiuksiaan ja vahvuuksiaan. Tiimi koostuu suhteista, jotka ovat monella tavalla vuorovaikutuksessa keskenään. Tämän vuoksi tiimin kokoonpano on ratkaisevaa, kun halutaan tehdä tuloksia. Tiimit eivät kuitenkaan usein itse näe itseään kokonaisuutena.

Kun ymmärretään eri henkilöiden ainutlaatuisia tapoja kommunikoida, voidaan tiimeissä tunnistaa aiempaa selkeämmin jokaisen toiminnan taustalla olevat hyvät tarkoitukset. Yhteistyösuhteiden ja tiimien dynamiikat helpottuvat ja yhteistyö on entistä sujuvampaa.

Core Strengths -alustalla tiimin jäsenten yksilölliset SDI 2.0 -tulokset voidaan yhdistää tiimin yhteiseksi vahvuuksien muotokuvaksi ja näin nähdään selkeästi tiimin vallitsevat dynamiikat. Kun tiimiin liittyy uusi jäsen, tuo hän mukanaan uusia vahvuuksia – näin uusi jäsen saattaa nostaa koko tiimin suoritustason entistä korkeammalle. Tämä tietoinen vahvuuksien yhdistäminen lisää myös tiimiin sopeutumista muutoksiin sekä vastuunottoa, lisäksi se lisää tiimin mahdollisuuksia luoda syvempiä yhteistyösuhteita.

 

Konfliktien hallinta

Useimmilla tiimeillä on joko liian paljon konflikteja tai liian vähän erimielisyyksiä, jotta ne näkisivät asian kaikki puolet.

Tiimit voivat nyt käyttää Core Strengths -alustaa parantaakseen yhteisymmärrystään. Konflikteja voidaan alustan avulla hallita reaaliajassa, jotta yhteistyö myös konfliktitilanteissa sekä konfliktienratkaisussa on tehokasta ja tuloksellista.

Tiimin vahvuuksien muotokuva näyttää tiimin kaikki parhaat puolet – se antaa myös näkymän siitä, minkälainen tiimin kulttuuri oikeasti on verrattuna siitä vallitseviin käsityksiin. Se auttaa myös määrittelemään askeleet ja toimenpiteet, joilla ideaalikulttuuriin päästään yhdessä.

Core Strengths alusta

Mitä jos pääsisit välittömästi tutustumaan organisaatiosi viestintätyyleihin?

Core Strengths -alusta rakentaa suhdeälyä (Relationship Intelligence, RQ) koko verkostoosi. Kun yhä useampi tekee SDI 2.0 -kartoituksen ja näkee verkostonsa tulokset, voivat kaikki pian käyttää yhteistä viitekehystä erilaisuuksien tunnistamisessa ja menestyksekkäässä yhteistyössä. Näin myös organisaatioissa saadaan parhaiten hyödynnettyä jokaisen erilaiset vahvuudet ja kyvyt. SDI 2.0 kannattaa, koska vahvat yhteistyösuhteet näkyvät nopeasti aiempaa parempina yksilöiden ja ryhmien tuloksina.

 • näet ja ymmärrät yksilöllisiä SDI 2.0 -kartoitusten tuloksia
 • voit vertailla henkilöiden ja tiimien profiileja
 • teet oivalluksia, joita voit käyttää kaikissa vuorovaikutustilanteissa
 • saat ohjausta viestien kirjoittamiseen, kokousten valmisteluun tai tärkeisiin keskusteluihin
Ratkaisuja

Parempi yhteisymmärrys ja sujuvampi viestintä luovat vahvempia yhteistyösuhteita ja lisäävät luottamusta.

Tehokkuus paranee, koska tiimin jäsenten yhteistyö on sujuvampaa.

Ymmärrä ja hyödynnä tiimin jäsenten motiiveja ja vahvuuksia eri tilanteissa:

 • Tiimityöskentelyssä
 • Johtamisen kehittämisesssä
 • Muutosjohtamisessa
 • Monimuotoisuuden arvostamisessa
 • Konfliktien hallinnassa
 • Tuottavuuden tehostamisessa
 • Coaching RQ työkaluna
Clay_iMac_Outlook@3x
Microsoft Outlook add-in

Kirjoita tehokkaita viestejä.

Yksilöllisten vinkkien avulla kirjoitat vaikuttavia viestejä, jotka ymmärretään organisaatiossasi heti oikein.

Tee tapaamisista tuloksellisia.
Valmistaudu tapaamisiin paremmin kuin koskaan. Kun tiimit tietävät, mitä tehdä, mitä sanoa ja mitä välttää, tapaamisissa syntyy ällistyttäviä tuloksia.

Luo entistä parempia keskusteluja.
Varmista, että sanomasi kuullaan oikein. Annamme sinulle reaaliaikaisia vinkkejä, joilla luot entistä parempaa yhteisymmärrystä tärkeissä keskusteluissa.

certified_facilitator_logo
Kartoitus ja sertifiointikoulutus

Core Strenghts Partner ja Master Facilitatorina tarjoamme koulutuksia ja kursseja hyödyntäen SDI työkalua.

SDI on tehokas, yksinkertainen ja käänteentekevä digitaalinen kartoitustyökalu, jota käytetään organisaatioissa, kun halutaan luoda toimivaa viestintää ja vuorovaikutusta, rakentaa vahvoja ja tehokkaita tiimejä, hallita ja erityisesti ennaltaehkäistä konflikteja sekä kehittää johtajuutta.

Sertifioimme ohjaajia SDI Facilitator sertifiointikoulutuksissa kuten konsultteja, HR-asiantuntijoita, työnohjaajia ja koulutusvastaavia.

“Olen päässyt Mothers in Business MiB ry aktiivina ja valtakunnallisen mentorointiohjelman projektipäällikkönä tutustumaan Core Strength SDI 2.0 -kommunikointityökaluun ja kyllä, jokaisessa työyhteisössä tulisi olla sellainen käytössä! Ensin pääsee tunnistamaan niitä omia motivaatiotekijöitä ja vahvuuksia, miten ne näyttäytyy muille ja miten kommunikoida eri motivaatiotekijöiden omaavien henkilöiden kanssa. Niin silmiä avaava ja ajatuksia herättävä kokemus! Kiitos”
Miia Meskanen-Talvitie
Vastaamme usein kysyttyihin

KYSYMYKSIIN

Kun vastaat SDI kartoitukseen saat henkilökohtaiset tuloksesi:

 • Mikä sinua motivoi kun kaikki menee hyvin
 • Konfliktin toimintaketjusi
 • Vahvuutesi ja mikä sinua motivoi käyttämään niitä
 • Miten joskus saatat liioittella vahvuuksiasi

Saat käyttöösi ja voit hyödyntää

 • Core Strengths alusta
 •  Microsoft Outlook ad-in
 • Core Strengths app mobiilisovellus

SDI kartoituksessa vastaat ensin 10 kysymykseen kun kaikki menee hyvin ja sitten 10 kysymykseen konfliktitilanteessa. Tämän jälkeen priorisoit vahvuuksiasi.

Vastaaminen kestää noin 30-45 minuuttia ja saat tuloksesi heti.

Core Strengths seuraa GDPR asetuksia.

Lue lisää tietosuojakäytännöstä:

https://www.corestrengths.com/privacy-policy/

Core Strengths on kännetty seuraaville kielille: Englanti, Espanja, Indonesia, Japani, Kiina, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovenia, Suomi.

Ja lisää käännöksiä on tulossa.

SDI (Strength Deployment Inventory) perustuu tieteelliseen tutkimukseen, laajaan validointiin ja pitkään kokemukseen (PhD Elias H. Porter ja PhD Tim Scudder).

Vuonna 1971 Porter loi ja lanseerasi SDI kartoituksen.

Vuonna 1972 asiakkaan ehdotuksesta Porter otti käyttöön SDI kolmion.

Vuonna 1973 Porter aloitti ensimmäisen maailmassa käyttämään värejä tuloksissa.

Vuodesta 1995 Tim Scudder on tutkinut ja kehittänyt SDI työkalua. SDI 2.0 – Core Strengths on tänään täysin digitaalinen ja kehitys jatkuu.

Kysymyksiä?

Jos et löytänyt etsimääsi vastausta tästä, 
ota yhteyttä ja kerromme lisää!