En nattsärk med texten

”Less Mondays more Coffee” ….

Att vara ledare i sitt liv!

Många njuter säkert just nu av en välbehövd ledighet. Avkoppling, miljöombyte och hjärnvila är viktigt för oss alla oavsett hur mycket vi än gillar vårt jobb. Vissa njuter, vissa flänger runt och vissa oroar sig över att semestern snart är slut och arbetet åter kallar.

Jag såg en nattsärk med texten ”Less Mondays more Coffee” och funderade plötsligt på hur många gånger jag hört liknande uttalanden ”ugghhh snart är det måndag igen”, ”Jaha måndag och en hel vecka slit framför oss” och ”Måndag morgon och allting känns så tungt…”

Då kom jag att tänka på hur viktigt det är att vara ledare i sitt liv. Att ta ansvar och leda sitt liv … Jag vet att många spontant tänker att det är omöjligt att själv bestämma över sitt liv på grund av en mängd olika orsaker ”jag behöver mat på bordet och tak över huvudet”, ”jag kan inte vara självisk och bara tänka på mig själv”, ”jag har en familj att försörja” och ”det är för sent, jag är för gammal för …”. Ja svepskäl finns det hur många som helst, men det du kan styra är dina tankar, hur du väljer att tänka. Om du vet att arbetet kallar och det är ett faktum att det är måndag imorgon och du måste gå dit, tänk eller ännu hellre säg då istället ”Yeah, äntligen vardag” och det med ett leende. Känns det oöverkomligt? Fake it til’ you make it, som det heter, tills det en dag kanske till och med i hjärtat känns så.

Vad kan då fördelen vara med en måndag? Jo vardag, struktur och rutiner. Tråkigt? Nja, det beror på vilka rutiner du har byggt upp, rutiner som passar dig och förenklar ditt liv. Rutiner och strukturer behöver inte vara fyrkantiga eller Excel-tabeller. Det kan också vara som vackra spindelnät som vajar sakta i vinden. Titta på ett daggstänkt spindelnät som skimrar i solen, indelat i folders och files, flexibelt, prydligt och tydligt. Så ser min struktur ut, som jag hittade under en coachingsession, lockande, inspirerande och för mig fungerande. Hur ser din struktur ut? Du väljer och bygger själv.

Har du kommit fram till att ditt arbete och dina måndagar verkligen inte passar dig? Det finns inget positivt i dem. Det känns dränerande, oinspirerande och fullständigt eländigt. Ja men, då så, gör något! Ta ledningen över ditt liv! Det gynnar inte bara dig själv, utan även alla runt omkring dig – dina nära och kära, dina kolleger och så vidare.  Alla vill lära känna och umgås med ditt rätta jag, inte motsatsen.

Så vad göra? Här kommer några tips!

  1. Våga drömma! Använd hjärtat och känn efter vad du verkligen skulle önska och vilja.
  2. Skapa en attraktiv målbild och en målformulering som får dig att le.
  3. Gör en realistisk tidsplan och börja bums. Ett litet steg i rätt riktning leder framåt.
  4. Fira varje steg, litet som stort. Krama dig själv!
  5. Ha tålamod och var uthållig, Rom byggdes inte på en dag.
  6. Dela din målbild med rätt person. Rätt person är en person som ser det som en gåva hen får.

Vissa förändringar kan genomföras med en snabbare tidtabell, andra kräver lite mera tid och framförsikt. Viktigt är att du börjar idag. Jodå, det finns alltid något du kan göra redan idag!

För att citera Petter A. Stordalen ”Ett liv består av i genomsnitt 30 295 dagar. De allra flesta av dem är vardagar. Ändå lever vi människor för helgerna. Men om målet är att ett bättre liv måste du börja leva för dagarna du har flest av: vardagarna.”

En förändring kräver ansträngning och kan upplevas skrämmande, både när det gäller ett förändrat mindset, en praktisk förändring i karriären eller i livet i stort.

Du är inte ensam, jag och mitt härliga team med certifierade coacher hjälper och stödjer dig gärna. Tveka inte, ta kontakt nu, vi finns här för dig!

Ta ledning över ditt liv – bli lycklig och framgångsrik!

Lycka till! Med kärlek,

PS! Behöver du inspiration och tips för att älska måndagar? Läs boken ”Äntligen vardag! Älska måndagar och uppnå dina mål av Petter A. Stordalen. Och drick så mycket eller lite kaffe du vill 😉

Tidigare nyheter

Lean, Kaizen, ISO och Coaching

Vad har Lean, Kaizen, ISO-standarder och professionell coaching gemensamt? För att leverera och upprätthålla högsta kvalitet krävs något mer än bara en certifiering eller stämpel på ett papper – det krävs en ständig strävan efter förbättring och utveckling. Precis som

Läs mera »

Att vara ledare i sitt liv!

En nattsärk med texten ”Less Mondays more Coffee” …. Att vara ledare i sitt liv! Många njuter säkert just nu av en välbehövd ledighet. Avkoppling, miljöombyte och hjärnvila är viktigt för oss alla oavsett hur mycket vi än gillar vårt

Läs mera »

Javisst, om du vill så kan du!

Javisst, om du vill så kan du! Javisst, om du vill så kan du, men det kräver vilja och villighet att göra jobbet. Ibland går det snabbt, ibland kräver det rejäl uthållighet och kämparanda. Oavsett om du drömmer om att

Läs mera »