Viikon vinkit: Vuorovaikutus

Menestyvät tiimit osaavat kommunikoida. He ymmärtävät ja kunnioittavat toistensa näkökulmia sekä jäsentensä välisiä eroja. He ymmärtävät, että kukin heistä katsoo tätä maailmaa omien ainutlaatuisten linssiensä läpi ja sen vuoksi he tuottavat ja vastaanottavat viestejä hyvin eri tavoin. He osaavat kuunnella aktiivisesti eivätkä vain odota omaa puheenvuoroaan. He näkevät puhujan kommunikointityyliä pidemmälle ja löytävät viestin takana olevat aidot tarpeet, tarkoitukset ja motivaatiot. He myös mukauttavat viestintätyylinsä vastaanottajalle sopivaksi.

Tehokas vuorovaikutus alkaa aiempaa laajemmasta tietoisuudesta omista arvoistasi, motiiveistasi, luontaisista vahvuuksistasi sekä asioista, jotka joko lisäävät tai kuluttavat energiaasi tai jotka jopa aiheuttavat sinulle konflikteja. Seuraava askel on pohtia, kuinka hyvin ymmärrät muita tiimisi jäseniä – heidän arvojaan, motiivejaan, luontaisia vahvuuksiaan sekä asioita, jotka joko lisäävät tai kuluttavat heidän energiaansa tai jotka jopa aiheuttavat heille konflikteja. Se, miten kommunikoimme keskenämme, on tiiviisti yhteydessä ydinarvoihimme. SDI 2.0:n kartoituksen tehneille tiimeille digitaalinen työkalumme antaa tarkat ja räätälöidyt vinkit tehokkaaseen viestintään jokaisen tiimin yksilön kanssa.
Jos tiimisi ei vielä ole tehnyt SDI 2.0 -kartoitusta, tässä muutama tehokas vinkki kommunikointinne ja vuorovaikutuksenne kehittämiseksi.
Kaikki on mahdollista, kun tiimit työskentelevät yhdessä.

Kokeile SDI 2.0:ta, varaa veloitukseton demo tai ota yhteyttä!