Ta nästa steg i din utveckling och karriär

Diplomutbilding i

professionell coaching (ACTP nivå 1)

ACTP Master Certification Program for Coaches and Leaders (Step 1)
Känner du också längtan efter något meningsfullt? Något som verkligen gör skillnad i andra människors liv och i ditt eget? Då är det här utbildningen för dig. Här får du alla verktyg du behöver för att kunna coacha andra på ett professionellt sätt – oavsett ämne och sammanhang. Under utbildningen får du träna på de kärnkompetenser som krävs för att coacha professionellt, du får ett ramverk i form av etiska riktlinjer för coacher, du får många kraftfulla coachverktyg som du kan använda direkt efter utbildningsdagen, ett nätverk med andra coacher och möjlighet att själv bli coachad.
På CoachCompanion är filosofin enkel: vi formar utbildningar vi själva skulle vilja delta i. Ambitionen är att skapa en atmosfär som är rolig och tillåtande, men samtidigt utmanande. En plats där vi möts som människor, snarare än som ledare och deltagare. För hur vi lär oss är minst lika viktigt som vad vi lär. Därför lägger vi stor vikt vid praktisk tillämpning med mycket övningar. Hjärnan vill ha roligt när den jobbar. Upplägg och hög kvalitet har gjort vår Diplomutbildning till en av Nordens mest populära inom området: ackrediterad, kvalitetsgranskad och godkänd av International Coaching Federation (ICF), med möjlighet till fortsättning mot internationell certifiering. Investera i dig själv, din karriär och ditt mål. Du kommer inte att ångra dig.
Över 5000 coacher

Hittils har CoachCompanion utbildat över 5000 coacher.

Utvecklat koncept

Vi har utvecklat vårt koncept över åren och uppdaterar det ständigt.

Högsta betyg

Vi kan coaching. Våra utbildare får högsta betyg av sina kursdeltagare.

Coaching för alla

För vem är Diplomutbildningen

Utbildningen är första steget för dig som vill gå en internationellt godkänd och kvalitetssäkrad coachutbildning, ackrediterad av International Coaching Federation, ICF. Den är också för dig som vill utvecklas i din karriär eller få verktyg för ett modernt ledarskap. Oberoende av orsak kommer du som person att växa och utvecklas. Denna diplomutbildning är steg 1 för dig som vill nå internationell certifiering. Inga förkunskaper krävs.

Program

  Diplomutbildningen omfattar åtta utbildningsdagar, kl. 9-17. Utbildningen består av fyra moduler om två dagar per månad. Alternativt arrangerar vi även ibland en sk intensiv utbildning (sommartid) som består av modul 1 och 2 i följd (4 dagar) och därefter modul 3 och modul 4. I bägge fallen består utbildningen av totalt 8 dagar. För datum, se utbildningskalendern nedan. Moduler
  • Modul 1  Att sätta grunden för ett coachsamarbete
  • Modul 2  Att coacha klienten och inte ämnet
  • Modul 3  Coachens verktygslåda
  • Modul 4  Min storhet som coach
Som stöd för ditt lärande ingår fem individuella mentorcoachsamtal med en professionell och erfaren coach. Under utbildningen kommer du också att ha tre egna övningsklienter ’a 5 timmar (totalt 15 timmar). Utbildningen avslutas med en separat diplomeringsdag.

Fakta

Kursens omfattning: Åtta utbildningsdagar i fyra moduler under ca 5 månaders tid, plus en diplomeringsdag, totalt 65 timmar. Gruppstorlek: 8–12 personer. Kursdeltagarna antas i anmälningsordning. Förkunskaper: På denna kurs krävs inga förkunskaper. Kursintyg: Efter genomförd muntlig examination utfärdas diplom och man kan ansöka om och får medlemskap i ICF. Pris: 2.900 euro + moms (3.596 euro inkl. moms). Delbetalning möjlig. Rabatterad avgift 2.900 euro (inkl. moms) för studerande, arbetslösa och ungdomar mot intyg. Totalpris för Dig som anmäler dig till Steg 1 + Steg 2 samtidigt 5.300€ + moms. Anmäl dig alltså på en gång till både steg 1 och 2, det märks i priset. I priset ingår: Utbildning och kurslitteratur, för- och eftermiddagsfika, fem mentorcoachtimmar med egen erfaren mentorcoach mellan utbildningsdagarna och 12 mentorcoachtimmar i grupp, handledning vid behov samt muntlig examination. Eftersom kvalitet är av största vikt för oss ger vi en Pengarna tillbaka-garanti på utbildningen. Vi förbehåller oss rätten att annullera utbildningen om deltagarantalet blir för lågt varvid deltagarna meddelas personligen.

Diplomering och certifiering

ICF_ACTP_Mark_Blue
CredentialBadges_ACC_Blue
CredentialBadges_PCC_Blue
CredentialBadges_MCC_Blue

Sommar 2022 – svenska

Modul 1        16.-17.6.2022

Modul 2       20.-21.6.2022

Modul 3       27.-28.7.2022

Modul 4        17.-18.8.2022

Diplomering         2.9.2022

Höst 2022 – svenska

Modul 1            5.-6.9.2022

Modul 2          3.-4.10.2022

Modul 3           7.-8.11.2022

Modul 4       12.-13.12.2022

Diplomering       12.1.2023

Höst 2022 – finska

Modul 1       29.-30.8.2022

Modul 2       22.-23.9.2022

Modul 3     31.10-1.11.2022

Modul 4          8.-9.12.2022

Diplomering       10.1.2023

Kursdeltagarnas betyg åt utbildare Christine Suvanto

0
5/5
"En fantastisk utbildning! Jag har fått många nya insikter och blivit mer medveten. Det här är en utbildning för livet. Väldigt fina verktyg som det har varit givande att använda med övningsklienterna. Christine är fenomenal!"
Nina Wendelin
"Som pedagog och språklärare uppskattar jag väldigt mycket Christines klara, tydliga och varierande inlärningsmetoder. En perfekt kombination av utmaningar, fantastiska upplevelser, insikter och framför allt glädje! Jag upplevde utbildningen som en välplanerad helhet som gjorde att man kunde känna sig trygg och säker i sin roll som blivande coach under hela den fantastiska resan fram till diplomeringen! Nu fortsätter resan och vi förändrar världen!"
Harriet Lindeberg-Saapunki
“Olen aloittanut useita koulutuksia kuudentoista vuoden yrittäjäurani aikana ja jättänyt ne kaikki kesken, koska olen kokenut kurssit ajanhukkana ja muutaman tunnin jäökeen. Tämä oli ensimmäinen valmennus, joka tempaisi mukaansa ensi sekunnilta lähtien ja kantoi loppuun asti. Missään vaiheessa mieleeni ei tullut jäättää hommaa kesken. Ehdottoman haastavaa ja antoisaa”
Jari Johansson, Yrittäjä
"Elämäni muuttanut kokemus kaikin puolin."
Tarja Halonen, Henkilöstöjohtaja
“Den roligaste, intressantaste utbildningen! Tänk att jag fick möjlighet att gå den - tacksam! Så spännande att vila i att lyssna till medmänniskorna, sen att ställa frågor vidare, djupare... "VAD BETYDER DET FÖR DIG?" -inställningen är något som ALLA elever kanske borde införliva. Dessutom blir man kanske mindre egoistisk om man får ett större intresse för att lyssan på andra."
Maria Sundkvist

Frågor?

Hittade du inte svar på dina frågor?
Ta kontakt, vi berättar gärna mera!