Dag 8, sista dagen i certifieringsutbildningen

Otroligt hur mycket en dag kan göra skillnad! Jag har förberett mig mentalt för certifieringsuppkörningen med stor fokus sedan utbildningens dag nr. 7, nästan så målmedvetet och mycket att jag hade nästan glömt hur mycket kunskap man kan ta in under endast en dag! Och den här sista dagen var ju inte ens bara dag 8, utan det var egentligen dag 16!

Efter dag 8 av certifieringsutbildningen gick jag tillbaka till början och läste igenom alla mina anteckningar, sedan insåg jag att jag har en annan insiktsbok från diplomutbildningen (4 moduler à 2 dagar) också så läste jag förstås igenom den därtill. Totalt sexton otroliga utbildningsdagar från diplomering till certifiering, en resa som började redan hösten 2019.

Dag 8 i certifieringsutbildningen handlade mycket om känslor, men också om att utmana sig själv som professionell coach för att maximera sina kunskaper och genom det i sin tur maximera sin klients utveckling. Friåkning blandad med den professionella coachingens viktiga struktur, känslor blandade med perspektiv, matchning blandad med mismatchning, ledarskap blandad med partnerskap och ännu självledarskap.

Jag inser hur mycket avancerade konsept, strukturer, kunskaper, verktyg och fördjupade kompetenser jag har fått lära mig under 8 dagar i första steget, diplomutbilndingen, och återigen 8 dagar i certifieringsutbildningen.

Dag 1 av certifieringsutbildningen, andra steget, var i september 2020, kan ni tro. Det känns som en evighet sedan. Och ändå inte. Då jag repeterade mina anteckningar och insikter från hela utbildningen fick jag återigen ett lager av ny kunskap, att läsa det som jag lärde mig då med den kunskapen som jag har nu, det var en kraftfull upplevelse.

Resan har varit min, det är ett unikt sätt att ta in all lärdom från certifieringsutbildningen, det är helt enkelt mitt sätt – och det är det som är fascinerande med coachutbildning, att den formas just precis enligt mig själv, mitt liv, mitt mål och mitt nuläge.

Utbildningen har gett mig en reflektionsprocess som möjliggör en stadig, hållbar och kontinuerlig utveckling. Den har gett mig coaching-kunnande och coach-kompetenser på toppnivå. Den har gett mig vänner för livet och en djup insikt i andra människor. Den har gett mig TÅLAMOD! Det magiska tålamodet som var min största utmaning (mera om det i blogginlägg nr. 2)! Den har gett mig kraft och självsäkerhet att verkligen lita på processen, både för mig själv och mina fantastiska klienter.

Nu är det uppkörningen kvar, målet för den här otroliga resan närmar sig. Jag kommer förresten att köra upp muntligt på svenska – mitt coachutbildningsspråk – och skriftligt på engelska – för att jag har utforskat mycket de ursprungliga, engelskspråkiga ICF:s etiska riktlinjerna, kärnkompetenserna och PCC-markörerna. Så ni behövde inte vänta tills blogginlägg nr. 9 med denna spänning (tankenöten om språk skrev jag om i blogginlägg nr. 6). 🙂

Jag hör av mig igen ännu en sista gång i denna bloggserie!

 

Tidigare blogginlägg hittar du här:

7/9 Tacksamhet

6/9 Om Språk

5/9 Hur springer man ett maraton?

4/9 Det har blivit en livsstil

3/9 Smekmånaden är över

2/9 Min största utmaning

1/9 En resa till ACC-certifiering och Self Mastery