Jo joutui armas aika... vai?

Tähän aikaan vuodesta oppilaat joka puolella Suomea ja Pohjoismaita laulavat Suvivirrettä sekä muita kauniita kesälauluja. Ilmassa on odotusta ja vatsassa perhosia. Olemme kesäloman kynnyksellä ja luonto on kauneimmillaan. Ympäristö vihertää, kukkii ja ilma on täynnä ihania hapen, kielojen, omenapuiden kukintojen tuoksuja… Ihanaa!

Miten säilyttää odottava tunne ja perhoset vatsassa hyvällä, tasapainoisella tasolla, eli positiivisena jännityksenä. Jos odotuksena on täyttää kaikkien toiveet ja tarpeet sekä tehdä kaikki vuoden aikana tekemättä jäänyt, seurauksena ovat stressi, paine, valitus ja joskus myös täysin turhia konflikteja.

Parasta, pahinta tai ehkä pelottavinta on, että sinä itse valitset, sinä asetat rajoja, sinä teet päätöksiä ja sinä toimit, vaikka syytämmekin mielellämme ulkoisia olosuhteita tai muita ihmisiä. Lapset haluavat, ”pitäisi”, ei ole rahaa, ei ole aikaa, suku tahtoo, nyt on hyödynnettävä tilaisuus, kaikki muutkin tekevät…

Mitä syitä sinä löydät sille, ettet voi nauttia kesästäsi tai lomastasi täysillä? 😉 ”Tämä ei minun tilanteessani ole niin helppoa kuin saat sen kuulostamaan”, näin ehkä nyt ajattelet. Koska minun pitää, minulla ei ole aikaa, varaa tai… Kyllä, se on itse asiassa helppoa, mutta se edellyttää, että sinä valitset, jätät jotain pois tai valitset jotain muuta.

Ajattele, jos tämä kesä olisi se kesä, jona saat enemmän aikaa ja tunnet, että kesä on yhtä pitkä, lämmin ja aurinkoinen kuin silloin, kun olit lapsi?! Päivät olivat yhtä pitkiä ja niitä oli monta, ja silloin oli aurinkoa, sadetta ja ukkosta. Suuri kysymys on, mikä oli tuolloin toisin? Jos toivot, että voisit nyt elää samanlaisen kesän uudestaan, ota itsellesi hetki ja pohdi näitä kysymyksiä: Mitä tein kesäisin tuolloin ja mitä teen nyt? Miten ja mihin käytin aikani? Mitä haluan tehdä uudestaan ja mitä en, mitä haluan jättää pois?

Tässä muutama esimerkki siitä, mitä me teimme ja emme tehneet nuoruudessamme.

EMME TEHNEET -lista

 • emme suunnitelleet jokaista yksityiskohtaa
 • emme lukeneet tekstareita, sähköposteja tai muita viestejä, jotta pysyisimme ajan tasalla
 • emme olleet tavoitettavissa 24/7 emmekä katsoneet kännykkää jatkuvasti ja joka välissä
 • emme valittaneet säästä
 • emme katsoneet ympäröivää maailmaa negatiivisten lasien läpi
 • emme keskittyneet kaikkeen siihen, mikä puuttui
 • emme katsoneet sarjoja tai elokuvia koko kesän ajan
 • meillä ei ollut tarvetta kertoa muille kaikesta siitä ”erityisestä”, mitä olemme tehneet

TEIMME-lista

 • otimme päivän sellaisena kuin se tuli, ilman pitkälle mietittyjä suunnitelmia
 • pistäydyimme ystävien ja sukulaisten luona täysin spontaanisti
 • makoilimme rannalla ja katsoimme pilviä, jotka muodostivat hauskoja kuvioita
 • lainasimme korkeita kirjapinoja kirjastosta
 • nukuimme teltassa säässä kuin säässä
 • teimme pieniä kävelyretkiä
 • pelasimme jalkapalloa, uimme ja sukeltelimme
 • pyöräilimme, kalastimme, kävimme piknikillä, grillasimme makkaraa
 • haravoimme, poimimme marjoja, nypimme rikkaruohoja
 • meillä oli taito vain olla

Riippumatta siitä, missä asut, missä olet töissä, kuinka suuri suku sinulla on, kuinka paljon aikaa tai rahaa sinulla on, kesässä on todella paljon kivaa ja jännittävää tekemistä, joka saa ajan matelemaan ja jopa pysähtymään. Anna lähistölläsi olevien ihanien asioiden, kauneuden ja hienouden hämmästyttää sinua. Miltä sinun listasi näyttää? Ja miltä haluaisit, että listasi näyttäisi? Sinä valitset! Anna kesäsi olla rentouttava ja todella pitkä.

Vinkki! Tämä on myös hauska harjoitus, jonka voi tehdä yhdessä perheen, suvun ja ystävien kanssa!

 

 • Tunnetko, että kaipaat muutosta, mutta sinun on täysin mahdotonta toteuttaa muutos itse?
 • Tuntuvatko loma ja kesä työleiriltä, perheriidalta tai sukutaistelulta?
 • Tuntuuko, että HALUAT kehittyä ihmisenä, vaihtaa alaa, toteuttaa muutoksen?
 • Onko sinulla UNELMA, jonka haluaisit toteuttaa?
 • Haluatko KOULUTTAUTUA coachiksi, moderniksi johtajaksi tai OPPIA coachaavan otteen, jota voit hyödyntää töissä tai yksityiselämässäsi?

Riippumatta yllä mainituista tai muista seikoista, me olemme täällä Sinua varten yksilöcoachingilla, pari/tiimicoachingilla, konfliktienhallinnalla sekä täysin uudella ja jännittävällä koulutusohjelmalla!

Coaching next to Magic!

Ole yhteydessä, jos haluat esimerkiksi varata maksuttoman tapaamisajan kanssamme, varaa aika vaikka heti, lähetä meille sähköpostia, tai soita!

Yhdessä kohti Sinun menestystäsi!

Lämpimästi tervetuloa!

PS! Mitä näet alla olevassa kuvassa? Pölyä, roskaa ja rikkaruohoja, jotka pitäisi siistiä, vai… Pieniä aurinkoja nurmikolla, voikukan palleron, jonka voi puhaltaa tuuleen ja pienen etanan, joka voi näyttää sarvensa kotilostaan.

Vinkki! Ole leikkisä ja tarkista huomisen sää ”Etana, etana näytä sarves – onko huomenna pouta?”

Christine ajattelee ääneen coachingista, johtamisesta ja elämästä

Christine Suvanto, ICF MCC on työskennellyt ammattimaisena coachina vuodesta 2012, sekä yksilöiden että ryhmien kanssa, yksityisesti ja yrityksissä kansainvälisesti. Executive, Business, Career, Life – Christine tukee ja haastaa sinua, jotta sinä kehityt. Hän kouluttaa, coachaa ja toimii lisäksi mentorcoachina sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti (WBECS, CoachCompanion). Hän hyödyntää myös SDI-työkalua (Strength Deployment Inventory) kommunikointi-, konfliktienhallinta- ja kehitystehtävissä.

Christinen aiemmat julkaisut

Paluu töihin vai takaisin ”vankilaan”?

Takaisin töihin vai takaisin ”vankilaan”? Tuntuuko töihin paluu lomien jälkeen vaikealta? Muista, että sinä itse päätät, haluatko pysyä nykyisessä tilanteessasi vai lähdetkö jännittävälle matkalle. Oma coachisi tai coachkurssi voi auttaa sinua löytämään polun, jota haluat kulkea, haaveilemasi elämän. Tänä vuonna

Lue lisää »

Kesä ja loma!

Kesä ja loma! Pitkä kuuma kesä… vai onko? Oi miten olen kaivannut ja odottanut kesää, ja nyt se on täällä koko komeudessaan! Ihana kesä, lämpö, pitkät päivät ja valoisat, satumaiset illat. Kesä ja loma! Pitkä kuuma kesä, aikaa yhdessä olemiselle,

Lue lisää »
Saavuta tavoitteesi

Kaipaatko uutta suuntaa, tukea matkalle? Varaa aika itsellesi omaan coachingtapaamiseen.

Coaching

Haluatko saada enemmän itsevarmuutta, paremman itsetuntemuksen ja kehittyä ihmisenä?

Vastauksia vailla?

Kaipaatko lisätietoja meistä tai tarjoamistamme palveluista? Ota yhteyttä ja kerromme lisää!