Mothers in Business blog

7 avainta menestykseesi

Luo menestystä ja tasapainoa rohkealla itsesi johtamisella. 

 

Et ole kuten kaikki muut! Mikä oli ensimmäinen ajatuksesi, kun luit tuon lauseen? Oliko ajatuksesi positiivinen vai negatiivinen? Pyritkö olemaan kuten kaikki muut, vai pyritkö löytämään omat luovat polkusi? Riippumatta siitä, miten ajattelit, on fakta, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen, myös sinä. Ei ole ketään muuta, joka olisi täysin samanlainen kuin sinä. Mietit ehkä nyt, miten tämä liittyy menestykseen, tasapainoon ja johtamiseen. Juuri siihen syvennymme seuravaksi.

Todella monilla on ajatuksia täydellisestä maailmasta, täydellisestä työstä, täydellisestä urakehityksestä ja täydellisestä perhe-elämästä. Se, mikä sinulle on täydellistä, on harvoin täydellistä jollekin toiselle, ja toisin päin. Mitä sana ”täydellinen” merkitsee sinulle? Epätäydellisyydessä asuu täydellisyys, kuten minulla on tapana sanoa. Jos tavoittelemme täydellistä kiiltokuvaa, emme voi ikinä olla tyytyväisiä nykyhetkessä, sillä on aina jotain suurempaa, parempaa, enemmän… Ota tavaksi pysähtyä ja kysyä itseltäsi, mikä on hyvin juuri nyt? (Tulet huomaaman, että on yllättävän paljon asioita, jotka ovat hyviä juuri nyt. Älä haaskaa tätä mahdollisuutta.)

Tässä 7 yksinkertaista avainta menestykseesi!

  1. Käännä katseesi sisimpääsi päin, unelmoi rohkeasti, aidosti ja rehellisesti. Mitä sinä haluat, jos poistat siitä kaikki ”pitäisi”, ”on pakko”, ”kaikkien on tehtävä niin”, ”kukaan ei voi” sekä ulkoiset toiveet ja odotukset? Minkälaista menestystä sinä toivot silloin?

  2. Uskalla tehdä muutoksia! Uskalla ajatella toisin! Poista, lisää, minimoi, maksimoi, jotta saat tarvittavan ajan, energian tai taloudelliset resurssit, jotta saat mahdollisuuden työskennellä kohti tavoitettasi ja unelmaasi. 

  3. Hyväksy, ettei kaikkea voi saada samanaikaisesti ja välittömästi! Priorisoi. Priorisoi oikein sitä, joka vie sinua kohti tavoitettasi. 

  4. Uutta sisään, vanhaa ulos! Tai tee valinta, laita jotain hetkeksi tauolle ”on hold”. Vuorokaudessa on 24 tuntia, lompakko on usein rajallinen.

  5. Ole luova! Yhdistele, löydä omat täysin ainutlaatuiset ratkaisusi. Älä katso, mitä naapuri tekee. Tai tee aivan toisin. Jos joku on jo keksinyt pyörän, hyödynnä sitä, jos se säästää aikaa ja energiaa. 

  6. Ryhdy toimintaan, ota askel! Tee jotain konkreettista, kaikki alkaa ensimmäisestä askeleesta, oli se sitten muurahaisen jalannosto tai kengurun loikka. Jos ei ole toimintaa, ei ole tuloksia! Pääasia on, että jotain tapahtuu ja tunnet, että etenet. Juhli!

  7. Uskalla olla positiivisesti itsekäs! Jos sinä voit hyvin, saa ympäristösikin oppia tuntemaan parhaan itsesi. Toisin sanoen, Win-Win. Sitäpaitsi, kukaan ei pidä marttyyreistä, vai mitä?

“Riippumatta siitä, onko toiveenasi menestys uralla, yksityiselämässä tai sekä että: määrittele, mitä menestys sinulle tarkoittaa. Onko se kehittymistä ja etenemistä elämän eri osa-alueilla, menestyksen saavuttaminen jossain tietyssä asiassa, uralla eteneminen ylöspäin tai sivusuunnassa, tai jotain muuta, joka sinulle on menestystä? Vain sinä tiedät!

 

Monet toivovat tasapainoa elämään, ettei olisi pakko valita yhtä tai toista. Sinun ei tarvitse valita! Katso yllä olevaa kuvaa ja ajattele, että sinä olet sen keskiössä oleva kivi, joka kannattelee elämääsi. Sinä valitset, mitä ja kuinka paljon ikeelläsi annat, isoja kokonaisuuksia tai monta pientä asiaa. Joskus yksi puoli on toista painavampi, toisinaan toinen puoli painaa enemmän, ja se on täysin ok. Yksi edellytys sille, että jaksat kantaa itsesi, on että sinä itse olet vahva ja seisot vakaasti jaloillasi, tunnet vahvuutesi, elämänarvosi, unelmasi ja tavoitteesi. Tällöin jaksat ja tällöin on helpompi valita, mitä polkua jatkaa eteenpäin sekä priorisoida oikein, itsellesi.

ONNEKSI et ole samanlainen kuin muut, sinä luot oman menestyksesi ja tasapainosi rohkealla itsesi johtamisella.

Sinä olet menestyksesi arvoinen kaikilla elämän osa-alueilla, Business & Life – ONNEA MATKAAN!

PS! Jos tarvitset tukea ajatuksiesi selkeyttämiseen ja unelmien kirkastamiseen, ota yhteyttä! Olemme täällä sinua varten, in Business & Life. 

mib_logo_standard_rgb_punainen
Kuva+Sinä+ja+tasapainosi
LJO7984-montage

Kirjoittaja on Christine Suvanto
ICF Master Certified Coach (MCC), Mentorcoach MCC/PCC/ACC, ICF Assessor, Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator ja Mastermind Facilitator (WBECS).

Aikaisemmat uutiset

Onneksi olkoon SDI Facilitators

Onneksi olkoon SDI Facilitators Onnittelut mahtavalle ryhmälle sertifioituja SDI 2.0 Facilitators! He osaavat ennaltaehkäistä konflikteja, rakentaa tehokkaita tiimejä ja auttaa luomaan mielekkään työpaikan, josta jokainen löytää motivaationsa ja vahvuutensa. Onnittelut!   Sen sijaan, että keskittyisimme siihen, mitä teemme, SDI 2.0

Lue lisää »

UPM Biomedicals

Ystävänpäivä UPM Biomedicalsin kanssa ”Värikäs”, positiivinen ja silmiä avaava Core Strengths SDI työpaja UPM Biomedicals tiimin kanssa.   Palaute osallistujalta: ”Konkretiasta, kun menimme seisomaan eri värisille alueille ja ääneen kerrottiin mitä ominaisuuksia kyseisellä ryhmällä yleensä on” ”The organizer knew the

Lue lisää »

EDUCA 2024

Stars konsepti EDUCA messuilla 26.-27.1.2024 Coaching, coachaava ote ja johtaminen koulussa ja päiväkodissa?! Opettaja – oppilaat/opiskelijat – vanhemmat – rehtorit – kuraattorit – opinto-ohjaajat – koulucoachit Educa on Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Stars by Positive Solutions Löydät meidät osastolta 6f18,

Lue lisää »