Mothers in Business blog

7 nycklar till din framgång

 Skapa framgång och balans med ett modigt självledarskap

Du är inte som alla andra! Vilken var den första tanken som slog dig när du läste det? Var tanken positiv eller negativ? Eftersträvar du att vara som alla andra eller strävar du efter att hitta dina egna kreativa lösningar? Oberoende av hur du tänkte så är det ett faktum att varje människa är unik, du också. Det finns ingen annan som är exakt likadan som du. Vad har detta med framgång, balans och ledarskap att göra kanske du funderar. Det ska vi titta närmare på precis nu.

Väldigt många går omkring med tankar om en perfekt värld, det perfekta arbetet, den perfekta karriärsutvecklingen och det perfekta familjelivet. Det som är perfekt för dig är sällan helt perfekt för någon annan och vice versa. Och vad innebär ordet perfekt för dig. I det operfekta bor det perfekta, som jag brukar säga. Eftersträvar vi den perfekta glansbilden är vi aldrig nöjda i nuet, för det finns alltid något större, bättre, mera … Ta för vana att stanna upp och fråga dig vad är bra just nu.
(Det finns överraskande mycket som är bra just nu kommer du att märka. Slösa inte bort den möjligheten.)

Här kommer 7 enkla nycklar till din framgång!

 1. Titta inåt, ha mod att drömma äkta och ärligt. Vad vill du om du stryker alla
  – ”man borde … ”, ”man måste …”, ”alla ska … ”, ”ingen kan …”  samt yttre önskemål och förväntningar. Vilken framgång önskar du då?

 2. Våga göra förändringar! Våga tänka annorlunda! Skala ner, maxa upp, minimera för att få den tid, energi eller ekonomi som krävs för att få möjlighet att arbeta mot ditt mål, din dröm.

 3. Inse att allt inte är möjligt att få samtidigt och bums! Prioritera. Prioritera rätt, det som för dig mot ditt mål.

 4. In med något nytt, ut med något gammalt! Eller välj att parkera, sätta något på ”hold” för en tid.
  Dygnet har 24h, plånboken är ofta begränsad.

 5. Var kreativ! Kombinera, hitta dina helt egna unika lösningar. Titta inte på grannen. Eller gör precis tvärtom om någon redan uppfunnit hjulet, använd det om det sparar tid och energi.

 6. Ta steget! Gör något konkret, allt börjar med ett första steg, myrsteg eller känguruskutt. Ingen action, inget resultat! Huvudsaken är att något sker och du känner att du är på väg. Fira!

 7. Våga vara positivt självisk! Mår du bra, får din omgivning lära känna ditt bästa du. Win-Win med andra ord. Därtill, ingen älskar martyrer, eller hur?

“Oberoende om din önskan är framgång i karriären, i privatlivet eller både och, definiera vad framgång betyder för dig. Är det att du utvecklas och går framåt på livets delområden, når succé i något specifikt, klättrar uppåt eller sidledes i karriären eller något annat som är din framgång? Det vet bara du!

Många önskar balans i livet, inte vara tvungen att välja det ena eller det andra. Du behöver inte och ska inte välja! Titta på bilden och tänk dig att du är stenen i mitten som bär upp ditt liv. Du väljer vad och hur mycket du lägger på oket, stora helheter eller flera små. Ibland väger den ena sidan lite mera och ibland den andra, vilket är helt okay. En förutsättning för att du förmår bära är att du själv står stark och stadig i dig själv, känner dina styrkor, livsvärderingar, drömmar och mål. Då orkar du och det är lättare att välja din väg framåt och göra de rätta prioriteringarna för dig.

TACK och lov att du inte är som någon annan, du skapar din egen framgång och din balans med ett modigt självledarskap.

Du är värd din framgång in Business & Life – LYCKA TILL!

PS! Behöver du stöd och hjälp med att reda ut dina tankar, dina drömmar, ta kontakt vi finns här för dig, in Business & Life.

mib_logo_standard_rgb_punainen
Kuva+Sinä+ja+tasapainosi
LJO7984-montage

Författare Christine Suvanto
ICF Master Certified Coach (MCC), Mentorcoach MCC/PCC/ACC, ICF Assessor, Core Strengths SDI 2.0 Partner & Master Facilitator ja Mastermind Facilitator (WBECS).

Tidigare nyheter