Christinen vinkit jouluun ja uuteen vuoteen

Christinen vinkit jouluun ja uuteen vuoteen: vältä stressi, nauti talven pimeydestä ja ota uusi vuosi avosylin vastaan 😉

 • JOULU minulle? JOULU sinulle? Mikä tuo meille joulun tunnelman?
  Aivan, tee lista mauista, tuoksuista ja perinteistä, jotka luovat sinulle joulun tunnelmaa. Oletko kiinni vanhoissa velvoitteissa, ”minun pitäisi”, ”minun on pakko”, ”näin on aina tehty”? Tänä vuonna, kun kaikki on muutoinkin ylösalaisin, on täydellinen aika luoda uusia, toimivia perinteitä. Keskustelkaa toiveistanne yhdessä, monesti velvoitteet ja pakot ovat vain oletuksia.
 • Jaa tehtäviä ja vastuuta, älä myöskään hermostu, älä tee uudestaan äläkä kritisoi, jos tehtävä suoritetaan toisin, kuin olit itse ajatellut. Ole kiitollinen ja iloinen, samalla olet ehkä saanut kaupan päälle oppia jotain uutta, oikotien tai täysin toimivan vaihtoehtoisen tavan. 😊
 • Putsaa keittiön kaapit, pese ikkunat, kuuraa joka nurkka – EI! (JOS siivoaminen tuo sinulle upean joulun tunnelman, sitten tietenkin siivoa). Anna pölyhötöille myös mahdollisuus tanssia piirissä, vaikka joka nurkassa. Sammuta lamput, sytytä kynttilöitä, askartele, lue kirjaa, mene rentouttavaan kylpyyn tai tee jotain muuta, joka tuo sinulle nautintoa! On paljon mukavampaa istua joulupöytään levänneenä ja iloisena sen sijaan, että olisit kaikkesi antanut rätti. 😉 Perusteellisen siivouksen voit toteuttaa sitten, kun kevätaurinko näyttäytyy taas, siispä nyt sytytää kynttilä, nauti talven pimeyden tuomista mahdollisuuksista.
 • Leivo piparkakkuja yhdessä (tai valmista jotain herkullista uudeksi vuodeksi). Miten tehdä yhdessä nyt, kun saatamme olla siellä täällä erillämme… Tietenkin! Päätä vain kenen kanssa, mitä valmistatte ja milloin, sitten kutsu heidät Zoomiin – kukin saa nauttia omassa keittiössään, kuitenkin yhdessä.
  Hmmm, etkö pidä leipomisesta, mutta arvostat vastaleivotun tuoksua? Laita uuni matalalle lämmölle, levitä piparkakkumaustetta pellille leivinpaperin päälle, laita pelti uuniin ja pian tunnet herkullisen tuoksun. Avaa vielä ostamasi piparkakku- tai leivosrasia ja nauti!
 • Yhdessä joulupöydässä, vaikka välissä on etäisyyttä. Hyödynnä tekniikkaa, Zoomia, videopuheluja, tee video, nauhoita laulu, soita puhelu: syö, skoolaa, avaa joulujahjat yhdessä, ole luova!
 • Luo oma tunnelmasi joulumusiikilla, perinteisellä tai uudella, mistä sinä pidät? Soita lempimusiikkiasi ja nauti! Jos sinulla ei ole omia joululevyjä, Spotifyssä on hyviä valmiita joululaululistoja:
  • Christmas 2020, jouluherkkujen sekoitus, joka sopii askarteluun tai joulukeittiössä puuhasteluun
  • Cool Jazz Christmas, taustamusiikiksi illalliselle
  • Christmas Love Songs, rakkaan kanssa sohvalla loikoiluun lämpimien glögimukien kera
  • Andrea Boccelli, kun pysähdyt joulukynttilän tai takkatulen ääreen
  • Lasten joulu, kun tanssitte kuusen ympärillä

Mistä sinä pidät, mitä sinä tarvitset? Valitse, kuuntele, nauti!

 

 • Piilota kello ja anna kalenterille tauko! Anna itsellesi mahdollisuus seurata omaa sisäistä kelloasi; syö, kun sinulla on nälkä, nuku, kun olet väsynyt, lue kirjaa silloin, kun haluat, tee palapeliä, katso feel good -elokuva, käy kävelyllä valoisaan aikaan, nauti päivästä omassa tahdissasi ja ota vastaan uusi vuosi vahvistuneena, kehosi ja mielesi uusilla voimilla.
 • Tilinpäätös, jossa keskityt kiitollisuuteen ja oppeihin
  Tällaisena vuotena on helppoa ajatella vain niitä asioita, jotka menivät pieleen, joita ei voinut tehdä, jotka epäonnistuivat – tämä vaatii paljon energiaa. Tee päinvastoin! Mistä pienenpienistä ja suurensuurista asioista voit olla kiitollinen? Joukossa on varmasti myös itsestään selviä asioita. Mitä sinulla on runsaasti? Vettä, raitista ilmaa…? Mitä olet oppinut vuonna 2020? Olet saattanut oppia epäonnisista tilanteista, joille voi ehkä jo nauraa, olet ehkä lukenut jotain uutta, saanut uutta osaamista, uusia rutiineja… Ota paperia ja kynä esiin, tee oma tilinpäätöksesi ja hemmottele itseäsi ylellisellä hetkellä ainoastaan itsesi kanssa, harjoittele kiitollisuutta!
 • Vuosi 2021 – Anna vuoden 2021 olla paras vuotesi! Ota tahtipuikko omaan käteesi.
  Nyt on aika unelmoida vapaasti, mihin haluat keskittyä tulevana vuotena?
  Ota esiin kynä sekä paperia ja vastaa seuraaviin kysymyksiin: 1. Mistä kaikesta unelmoin? Jos kaikki olisi mahdollista, jos ei tarvitse ajatella, miten sen saavuttaisit. Kirjoita paperille kaikki unelmasi. Unelmoi isosti ja monipuolisesti, ota mukaan ura, yksityiselämä, mikään unelma ei ole liian suuri tai liian pieni!
  2. Minkä unelman haluan toteuttaa tänä vuonna? Mikä unelma on tänä vuonna tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, valitse yksi!
  3. Miltä elämäni näyttää, kun olen saavuttanut unelmani? Mitä unelmani on saanut aikaan, mitä se on mahdollistanut? Mitä silloin näen, mitä tunnen?
  4. Valitse symboli, joka edustaa unelmaasi, jota tavoittelet. Pidä symbolisi näkyvällä paikassa, jotta se muistuttaa sinua päivittäin unelmastasi.
  5. Pysähdy nauttimaan unelmastasi, ajattele sitä, lepää siinä, tee näin yhden päivän tai viikon ajan.
  6. Valitse askel, joka vie sinut lähemmäs unelmaasi. Ota vain yksi askel kerrallaan!
  7. Juhlista jokaista askelta, jonka olet ottanut!
  8. Onnea matkaan!

“If you can dream it, you can do it”  Walt Disney

 • Oikea fokus. Älä haaskaa aikaasi ja energiaasi sellaiseen, jota et voi muuttaa tai johon et voi vaikuttaa. Kerää kuitenkin rohkeutesi ja muuta se, mitä voit.

 

Pidä huolta itsestäsi sekä läheisistäsi ja rakkaistasi, nyt toivotamme Sinulle

Rauhallista, ilontäyteistä joulua ja onnellista, menestyksekästä uutta vuotta 2021!