Miksi coaching? – Osa 2

Tämä on toinen osa kaksiosaisesta artikkelistamme: Miksi coaching? Ensimmäiseen osaan pääset helposti tästä. Tuleeko sinulle mieleen muita hyviä syitä coachingille? Ota meihin yhteyttä, kuulemme mielellämme ajatuksesi!

Aloitetaan:

Ylläpidät osaamistasi ja kykyjäsi

On helppoa löytää uusia asioita, joita oppia. Näiden asioiden oppiminen voi sen sijaan olla haastavaa. Näiden asioiden muistaminen – siinä aito haaste! Oletko joskus osallistunut workshopiin ja miettinyt, että siellä oppimasi tiedot ovat erittäin arvokkaita? Miten olet käyttänyt näitä tietoja? Usein käykin niin, että lyhyillä workshopeilla on melko lyhyt vaikutus. Coaching sen sijaan pyrkii kestävään kehittymiseen ja muutokseen sekä coaching-prosessin aikana että tulevaisuudessa. Coaching antaa sinulle työkaluja koko elämäksi, ei ainoastaan tiettyyn hetkeen.

Lisäät kilpailukykyäsi aikatehokkaasti

Sinulla on lukematon määrä lahjoja ja kykyjä; oletko tietoinen niistä kaikista? Kun tutkit kaikkea sisäistä potentiaaliasi ja kapasiteettiasi coachingissa, tulevat kaikki arvokkaat tietosi sekä esille että tietoisuuteesi ja voit käyttää niitä paremmin. Näin voit taata menestyksesi sekä töissä että yksityiselämässä; olemalla tietoinen kaikista kyvyistäsi voit parhaiten perustella, miksi juuri sinä olet paras siinä, mitä teet. Esimerkiksi rekrytointiprosessissa tiedät tarkalleen, miksi juuri sinä olet paras kandidaatti.

Teet vähemmän virheitä matkalla tavoitteeseesi

Coachingissa navigoit yhdessä coachisi kanssa tavoitettasi kohti; sinä ajat ja coachisi tarkkailee karttaa. Kun näet mielenkiintoisia asioita matkan varrella, coachisi antaa sinun tutkia niitä, jos ne vievät sinua eteenpäin tavoitteeseesi. Jos ne eivät hyödytä matkaasi kohti tavoitettasi, tuuppaa coachisi sinua eteenpäin ja takaisin oikealle tielle. Siksi vältät ajan haaskaamista tavoitteestasi poikkeaviin asioihin. Kertoaksemme asian ilman vertauskuvia: coachisi varmistaa, että keskityt aina tavoitteeseesi ja siihen, mitä haluat saavuttaa, etkä menetä fokustasi. Siksi teet myös parempia valintoja, oikeita valintoja.

Ratkaiset ongelmia tehokkaasti

Sinulla on kaikki ratkaisut sisimmässäsi. Silti tunnet, ettet keksi ratkaisua, vaikka mietit asiaa koko ajan? Coachisi avulla saat selkeyttä ajatuksiisi ja voit helpommin ja nopeammin keskittyä niihin ajatuksiin, jotka johtavat ratkaisuihin. Coachingissa pysähdyt hetkeksi, rauhoitut, puhut rehellisesti ja olet aito oma itsesi. Coaching-keskusteluun pysähtyminen kannattaa, sillä coaching saa sinut etenemään nopeammin. Coachingissa käytetään myös paljon huumoria; iloiset ja turvallisuuden tunteesta nauttivat aivot löytävät parempia ratkaisuja kuin stressin vaikutuksen alaisena olevat aivot.

Saat selkeyttä ajatuksiisi

Kuten mainitsimme yllä, saat selkeyttä ajatuksiisi. Tunnet itsesi ehkä stressaantuneeksi ja kiireiseksi, kaipaat aikaa, jona voisit vain olla. Tällöin päähäsi saattaa muodostua kaaos ja sinun on vaikea ajatella selkeästi. Coaching-keskustelussa lahjoitat itsellesi erittäin tärkeän hetken, jossa sinä ja coachisi keskitytte vain sinuun. Kun aivosi rauhoittuvat ja saavat mahdollisuuden keskittyä sinulle juuri silloin tärkeimpään asiaan, saat ajatuksesi ja elämäsi taas kulkemaan samaa tahtia. Monet tuntevat itsensä helpottuneeksi coachingin jälkeen ja niin tulet myös sinä tuntemaan.

Lisäät merkityksellisyyttä

Joskus säntäilemme suorituksesta toiseen, huvista toiseen, ainutlaatuisista elämyksistä uusiin trendeihin. Jos katsot syvälle sisimpääsi, mikä on sinulle aidosti tärkeintä? Milloin tunnet, että teet jotain oikeasti merkityksellistä? Coachisi kanssa tutkit mm. näitä kysymyksiä. Silloin voit välttää sen, että eräänä päivänä huomaat eläväsi sellaista elämää, jollaista et halua oikeasti elää, tai että kadut, ettet panostanut johonkin muuhun – esimerkiksi toiseen ammattiin tai toiseen asuinpaikkaan. Coachingin avulla teet elämästäsi merkityksellistä nyt.

Toteutat unelmasi – kaikki unelmasi

Coachingissa unelmoit, sinä pystyt siihen. Tavoitteesi on unelmasi, sinun tulee haluta saavuttaa se, sinun tulee olla valmis tekemään töitä sen eteen. Minkä tahansa unelman valitsetkin, voit toteuttaa sen coachisi tuella ja kannustuksella. Kun etenet tavoitettasi kohti tehokkaasi coaching-prosessissasi, voit saavuttaa tavoitteesi – unelmasi – aiemmin kuin uskotkaan. Saavutettuasi tavoitteesi ei ole aika lopettaa; sitten jatkat unelmoimista ja asetat uuden tavoitteen.

Opit nauttimaan elämästä

Ammattimainen coaching keskittyy erittäin paljon positiiviseen. Tälloin opit näkemään elämässäsi olevat positiiviset asiat ja kaiken sen, mitä sinulla on sen sijaan, että näkisit vain sen, mitä sinulla ei ole. Positiiviseen keskittymisestä tulee sinulle tapa ja opit arvostamaan sitä, mitä sinulla on, materiaa tai sisäistä potentiaaliasi. Näin olet myös enemmän sinut elämäsi kanssa. Opit muuttamaan näkökulmaasi ja hyväksymään, ehkä jopa arvostamaan asioita, joita et voi muuttaa tai jotka juuri nyt tuntuvat hankalilta. Kun näkökulmasi muuttuu aiempaa positiivisemmaksi, karistat pois negatiiviset ajatukset. Siksi opit nauttimaan elämästä täysin eri tavalla coachingin ansiosta.

Nyt olet löytänyt monta hyvää syytä coachingille – mitkä sopivat sinulle parhaiten?

Katso myös seitsemän hyvää syytä osallistua coach-koulutukseen täältä.