Sertifiointikoulutuksen 8. ja viimeinen päivä

Uskomatonta, minkälainen vaikutus yhdellä päivällä voi olla! Olen valmistautunut henkisesti sertifiointikokeeseen suurella määrätietoisuudella sertifiointikoulutuksen 7. päivästä lähtien, jopa niin, että olin melkein unohtanut, kuinka paljon tietoa voi vielä omaksua yhden ainoan päivän aikana! Eikä tämä viimeinen päivä ollutkaan 8. päivä, vaan oikeastaan se oli 16. päivä!

Sertifiointikoulutuksen 8. päivän jälkeen palasin alkuun ja luin kaikki muistiinpanoni, sitten oivalsin, että minullahan on coachingin diplomikoulutuksesta (4 moduulia à 2 päivää) toinenkin muistiinpanokirja ja luin tietenkin myös sen. Yhteensä kuusitoista uskomatonta koulutuspäivää diplomista sertifiointiin, matka, joka alkoi jo syksyllä 2019.

Sertifiointikoulutuksen 8. päivä käsitteli paljon tunteita, mutta myös itsensä haastamista ammattimaisena coachina, jotta kaikki oma tietotaito tulee käyttöön ja jotta se puolestaan tuo asiakkaan koko potentiaalin hänen käyttöönsä. Vapaaliitoa yhdistettynä ammattimaisen coachingin tärkeään rakenteeseen, tunteita yhdistettyinä näkökulmiin, matchaamista yhdistettynä mismatchaamiseen, johtajuutta yhdistettynä kumppanuuteen ja lisäksi itsensä johtamiseen.

Huomaan, kuinka paljon tärkeitä konsepteja, rakenteita, tietoja, työkaluja ja syvennettyä osaamista olen saanut oppia ensimmäisen koulutusaskeleen, siis diplomikoulutuksen 8 päivän aikana ja nyt sertifiointikoulutuksen 8 päivän aikana.

Sertifiointikoulutuksen, siis toisen askeleen 1. päivä oli syyskuussa 2020, voitteko kuvitella. Tuntuu, että siitä olisi ikuisuus. Ja sitten ei kuitenkaan. Kun kertasin muistiinpanojani ja oivalluksiani koko koulutuksen ajalta, sain itselleni jälleen yhden kerroksen lisää uutta osaamista. Oli erittäin voimakas kokemus lukea aiemmin oppimaani nykyisellä osaamisellani.

Matka on ollut omani, se on ainutlaatuinen tapa omaksua kaikki sertifiointikoulutuksen tieto, se on yksinkertaisesti minun tapani – ja siksi coach-koulutus onkin niin ihmeellinen. Se muokkautuu juuri minun mukaisekseni, juuri minun elämääni, tavoitteeseeni ja nykytilanteeseeni sopivaksi.

Koulutus on antanut minulle reflektointiprosessin, joka mahdollistaa vakaan, kestävän ja jatkuvan kehityksen. Se on antanut minulle huipputason coaching-osaamista ja coach-taitoja. Se on antanut minulle ystäviä koko elämäksi sekä syvällisen näkemyksen muista ihmisistä. Se on antanut minulle KÄRSIVÄLLISYYTTÄ! Se taianomainen kärsivällisyys, joka oli suurin haasteeni (lisää kärsivällisyydestä blogitekstissä nr. 2)! Se on antanut minulle voimaa ja itsevarmuutta todella luottaa prosessiin, sekä omaani että upeiden asiakkaitteni.

Jäljellä ovat sertifiointikokeet, eli tämän uskomattoman matkan tavoite lähenee. Tulen muuten tekemään suullisen kokeen ruotsiksi – coach-koulutuskielelläni – ja kirjallisen kokeen englanniksi – koska olen tutkinut paljon alkuperäisiä, englanninkielisiä ICF:n eettisiä sääntöjä, ydintaitoja ja PCC-markkereita. Teidän ei siis tarvinnutkaan odottaa 9. blogikirjoitukseen tällä jännityksellä (kielipähkinästä kirjoitin blogikirjoituksessa nr. 6). 🙂

Kirjoitan vielä kerran tämän blogisarjan puitteissa!

 

Aiemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

7/9 Kiitollisuus

6/9 Kielistä

5/9 Miten maraton juostaan?

4/9 Siitä on tullut elämäntapa

3/9 Kuherruskuukausi on päättynyt

2/9 Suurin haasteeni

1/9 Matka ACC-sertifiointiin ja Self Masteryyn